Wenen en Bratislava

Deze reis staat in het teken van Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, welke met haar enorme rijkdom aan kunst en cultuur een onuitwisbare indruk zal achterlaten. Wie aan Wenen denkt, denkt aan de muziek van Strauss en Mozart en aan de tragische levensgeschiedenis van Keizerin Elisabeth. Het is nog steeds mogelijk om deze sfeer te proeven door een bezoek te brengen aan Slot Schönbrunn. Wenen heeft echter nog veel meer te bieden. U kunt er heerlijk winkelen in de vier kilometer lange Maria Hilferstrasse of in de Ringstrasse galerieën. Of wat dacht u van een stukje Sachertorte met een heerlijke Wiener melange koffie?

Wenen is een hele groene stad met schitterende parken, zoals de Burggarten met een heerlijk geurende rozentuin en het mooie stadspark. Het is gelegen aan de Donau en wordt omringd door het Wienerwald, wat als een hoefijzervorm om de stad ligt. Maar we gaan ook varen over de Donau, we bezoeken de Slowaakse stad Bratislava en rijden vanzelf mooie routes door de prachtige landschappen die Oostenrijk en Slowakije rijk zijn.

Reisinformatie

10-daagse reis Wenen en Bratislava

woensdag 25 september t/m vrijdag 4 oktober

ga naar het inschrijfformulier

woensdag 25 september – heenreis
Vanaf de diverse opstapplaatsen rijden we richting Duitsland naar het overnachtingshotel. Onderweg maken we vanzelf enkele stops, zoals ’s morgens voor koffie met gebak of een broodje.

donderdag 26 september – Passau – Linz
Vanaf het overnachtingshotel rijden we naar de grensovergang bij Passau. Indien de tijd het toelaat zal onze chauffeur een stop maken in deze schitterende stad. In Passau komen drie rivieren samen. De plaats biedt ons een schitterend barok stadsbeeld met mooie torens, pleinen en bruggen. In het centrum staat de beroemde Dom waar het grootste orgel van de wereld klinkt. Vanaf Passau rijden we via Linz en St. Pölten door naar ons hotel in Pressbaum waar we in de loop van de middag aankomen. In het hotel worden we ontvangen met een welkomstdrankje.

vrijdag 27 september – Wenen
Na een heerlijk ontbijt vertrekken we naar Wenen voor een uitgebreide stadstour. We rijden langs de belangrijkste bezienswaardigheden en maken een mooie stadswandeling met een Nederlands sprekende gids. Hierna is er nog vrije tijd om Wenen op eigen gelegenheid te verkennen.

zaterdag 28 september – Klooster van Melk – vaartocht Donau
Vandaag rijden we door het mooie landschap van de Wachau naar Melk, waar we het beroemde klooster bezoeken. De abdij is één van Oostenrijks imposantste en bekendste barokke bouwwerken en rijk aan vele historische kunstschatten. In Melk gaan we ook een boottocht maken over de Donau naar de plaats Krems. Daar staat de bus ons weer op te wachten om naar het hotel te rijden.

zondag 29 september – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 30 september – Slot Schönbrunn – natuurroute
Een bezoek aan Wenen is niet compleet als we Slot Schönbrunn niet hebben gezien. Slot Schönbrunn is het grote barokke zomerpaleis van de voormalige Oostenrijkse keizers en is zonder twijfel één van de belangrijkste bezienswaardigheden en culturele hoogtepunten van Oostenrijk. We zien hier het prachtige interieur van de 44 pronkkamers en de mooie tuinen achter het slot. Slot Schönbrunn heeft een prachtige tuin, met onder andere een doolhof, een botanische tuin, meerdere fonteinen en een dierentuin. Aansluitend rijden we via een prachtige route door het Wienerwald terug naar ons hotel.

dinsdag 1 oktober – Bratislava
Vandaag steken we de grens over en bezoeken Slowakije en rijden naar de hoofdstad van Slowakije, Bratislava. Het symbool van de stad is de prachtig gerestaureerde burcht gelegen op een heuvel. Vanaf deze burcht hebben we een schitterend uitzicht over de Donau. In het oude centrum van Bratislava kunnen we heerlijk wandelen door de schilderachtige straatjes die bewaard zijn gebleven. In het centrum zien we o.a. de Michaeltoren, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur, en de Martinsdom, de grootste kerk van de stad. 

woensdag 2 oktober – Baden
Na het ontbijt vertrekken we naar het Wienerwald voor een bezoek aan het mooie plaatsje Baden. Van oorsprong is Baden een kuuroord met zwavelhoudende kuurbronnen. Mozart en de Habsburgers kwamen in het verleden regelmatig naar dit kuuroord. Ook Beethoven logeerde er in een huis, dat nu een Beethovenmuseum geworden is.  Indien gewenst neemt de chauffeur ons in de middag nogmaals mee naar Wenen, zodat we nog wat laatste inkopen kunnen doen.

donderdag 3 oktober – Linz (Donau) – terugreis
Vandaag verlaten we ons hotel in Pressbaum en is het tijd om aan de terugreis te beginnen. We rijden naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Voor onderweg staat een stop gepland in Linz. Linz ligt aan de oevers van de Donau en biedt een schitterende oude stad vol idyllische straatjes en historische gebouwen. We zien vooral veel Renaissance gebouwen zoals het Landhaus of het oude Rathaus met de versierde Arkadenhof. Overnachtingshotel Zuid-Duitsland.

vrijdag 4 oktober – naar huis
Vanaf het overnachtingshotel gaan we de laatste kilometers van de reis maken. Via de Duitse wegen komen we Nederland binnen. Na het afscheidsdiner worden we naar de uitstapplaatsen gebracht.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.099,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak/broodje heenreis
 • 2 overnachtingshotels (heen- en terugreis)
 • 7 overnachtingen in 4* hotel
 • verzorging op basis van halfpension
 • kopje koffie/thee na de bijeenkomst op zondagmorgen
 • lunch op zondag
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 165,-
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

hotel
We verblijven in het 4*hotel Wiental. Een pas gerenoveerd hotel net buiten Wenen. Het hotel is voorzien van o.a. een receptie, lift, bar, restaurant, rustruimtes en fitnessruimte. Alle kamers beschikken over een telefoon, wifi en een badkamer met bad en/of douche en toilet. 

opstaproute
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.