Wenen en het Wienerwald

Bewonder op deze reis alle mooie vergezichten tijdens een dagtocht door het Wienerwald en ontdek prachtige steden, zoals Wenen en Bratislava onder leiding van een stadsgids. Wenen is de stad van Sachertorte en wienerschnitzel, maar vooral de stad van beroemde componisten en jugendstilarchitecten. Zonder deze bijzondere stad tekort te willen doen, heeft deze regio nog veel meer te bieden. Daarom nemen wij u graag mee met een mooie combinatie van Wenen met een bezoek aan Passau, een dagtocht Bratislava en mooie tochten door het Wienerwald en het Donaudal.

Reisinformatie

10-daagse reis Wenen en het Wienerwald

maandag 12 juni t/m woensdag 21 juni

reisleider:A.J. (André) Karens

ga naar het inschrijfformulier

maandag 12 juni – Zuid-Duitsland
Na een gezamenlijk kopje koffie/thee rijden we via de Duitse snelwegen naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

dinsdag 13 juni – Passau – Tullnerbach
Na het ontbijt vervolgen we onze reis via Regensburg naar de drierivierenstad Passau. De stad ligt aan de samenvloeiing van de Donau, de Inn en de Ilz en het stadsbeeld is een en al barok. In de loop van de middag komen we aan in ons hotel in het Wienerwald, waar we worden ontvangen met een welkomstdrankje.

woensdag 14 juni – Wenen met stadsgids – Schönbrunn
Vandaag staat Wenen op het programma. Samen met onze Nederlandssprekende stadsgids (inclusief audioguide) maken we een wandeling vanaf de Hofburg door de Altstadt naar de Stephansdom. De middaguren zijn gereserveerd voor het keizerlijke buitenverblijf Schönbrunn, een van de belangrijkste bezienswaardigheden en culturele hoogtepunten van Oostenrijk en vanwege de prachtige tuinen.

donderdag 15 juni – dagtocht Wienerwald
We maken een bijzondere route door het voormalige jachtgebied van de Weense adel, het Wienerwald. Er staat o.a. een stop gepland bij het jachtslot Mayerling. In de middag rijden we naar de plaats Melk, waar we de wereldberoemde abdij Stift Melk bekijken. Vol indrukken keren we terug naar ons hotel.

vrijdag 16 juni – Bratislava met stadsgids
Op naar de hoofdstad van Slowakije, Bratislava, op slechts 2 uur rijden van ons hotel. Bij aankomst maken we samen met een gids een stadstour, inclusief audioguide. Bratislava vertoont veel overeenkomsten met steden als Praag, Budapest en Wenen. Na deze kennismaking is er gelegenheid om zelf rond te kijken op de Grote Markt met het oude stadhuis en de Maximiliaanfontein.

zaterdag 17 juni – Wenen –  Belvedere – vrije middag
We keren terug naar Wenen voor een verdere verkenning en beginnen bij een van de meest markante jugendstil gebouwen, het Hundertwasserhaus. Dit kleurrijke complex van sociale appartementen is ontworpen door de Oostenrijkse kunstenaar/architect Friedensreich Hundertwasser, die verantwoordelijk is voor meerdere gelijkaardige fantasierijke gebouwen in Wenen. De volgende stop is het barokke paleizencomplex Belvedere, een van de mooiste barokke gebouwen van Europa dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, en wat we gaan bezoeken. Hierna rijden we terug naar het hotel en is er nog tijd om te genieten van de vrije middag.

zondag 18 juni – rustdag
De reisleider zal vandaag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 19 juni – Naschmarkt – vrije tijd in Wenen
Tijdens onze laatste dag in Wenen bezoeken we de Naschmarkt, de bekendste en oudste versmarkt van Wenen. Naast groente en fruit vindt u hier ook kramen met meer exclusieve versproducten. De rest van de dag kunt invullen met bijvoorbeeld een bezoek aan de Spaanse Rijschool, het Sissi museum in de Hofburg of gezellig winkelen in de elegante Kärntner Strasse.

dinsdag 20 juni – Krems – Melk – Zuid-Duitsland
We nemen vandaag afscheid van het hotel en rijden naar Krems voor nog een bijzondere dag. Hier schepen we in voor een 3 uur durende boottocht naar Melk. Vanuit Melk zetten we koers naar Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

woensdag 21 juni – thuisreis
We rijden vandaag terug naar Nederland, waar we na het afscheidsdiner terug gebracht worden naar de opstapplaatsen.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.359,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak heenreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • lunch op zondag
 • 2 overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 7 overnachtingen in 4* hotel
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • eenpersoonskamertoeslag € 159,- p.p. (5x 1p beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Hotel Wienerwaldhof (4*) is omgeven door de groene natuur en biedt alle rust om volledig te ontspannen. Rustig gelegen in het prachtige Irenendal, midden in de natuur van het Wienerwald. Faciliteiten: receptie, lounge, bar, restaurant, terras en lift (niet alle kamers zijn bereikbaar per lift, max. 2 etages). Tevens overdekt zwembad. Gratis wifi in het hele hotel. De kamers zijn voorzien van telefoon, radio, kluisje en een badkamer met föhn, bad of douche en toilet.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.