wintersfeerreis Ebbs

Ebbs is een heerlijk dorp om te verblijven, pal gelegen aan de rand van het Kaiserwinkl-gebied. Al vele jaren komen hier tevreden gasten die goed verzorgd worden door de familie Gasser en hun team. Vanuit Ebbs maken we prachtige bustochten door het gebied. Het landschap wordt gekenmerkt door glooiende heuvels en de steile toppen van het Wilder Kaiser gebergte. Het pittoreske plaatsje Ebbs ligt vlakbij Kufstein en vormt het uitgangspunt voor deze wintersfeerreis. U ziet Oostenrijk op haar mooist met prachtige sneeuwpanorama’s en winterse vergezichten in idyllische gebieden als de Wilder Kaiser en Berchtesgaden.

nieuw

Reisinformatie

8-daagse wintersfeerreis Ebbs

dinsdag 14 maart t/m dinsdag 21 maart

ga naar het inschrijfformulier

dinsdag 14 maart – heenreis
Vanaf de diverse opstapplaatsen vertrekken we voor onze 8-daagse reis naar Oostenrijk. We maken onderweg uiteraard een stop voor een kopje koffie met gebak of broodje. Het diner wordt ook onderweg gebruikt voordat we aankomen in ons hotel in Ebbs.

woensdag 15 maart – Rattenberg
Deze eerste dag in Oostenrijk begint rustig. Maak gerust een leuke wandeling en bekijk op uw gemak de omgeving van het hotel. In de middag rijden we naar het middeleeuwse Rattenberg, de kleinste stad van Oostenrijk met ongeveer 400 inwoners. Het middeleeuwse centrum wordt gedomineerd door talrijke glasbedrijven. Aansluitend rijden we weer terug naar ons hotel.

donderdag 16 maart – Salzburg en Berchtesgaden
We rijden naar de prachtige stad Salzburg waar we onder leiding van een gids de stad gaan verkennen. Salzburg is de stad van o.a. Mozart. Er is hier tijd om op eigen gelegenheid te lunchen. Aansluitend rijden we naar Berchtesgaden, een prachtig stadje in de Beierse Alpen in Zuid-Duitsland. Het autovrije centrum wordt gevormd door de Marktplatz met barokgevels.

vrijdag 17 maart – Rosenheim
De morgen is ter vrije besteding, geniet bijvoorbeeld van het overdekte zwembad of drink een kopje koffie in de gezellige stube. In de middag rijden we via een mooie route naar Rosenheim, gelegen aan de rivier de Inn. Het heeft een historisch centrum en goed gerestaureerde stadspoorten.

zaterdag 18 maart – Pertisau
De Achensee is het grootste meer van Tirol en dankzij het heldere water en de prachtige ligging tussen het Karwendelgebergte en de Brandenberg Alpen, is de Achensee al jarenlang een populaire bestemming. We maken een stop in Pertisau, idyllisch gelegen aan het meer.

zondag 19 maart – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 20 maart – St. Johann
In de loop van de ochtend vertrekken we om een mooie tocht te maken door de omgeving. Het indrukwekkende bergmassief Wilder Kaiser is prachtig om te zien en te fotograferen. Via St. Johann gaan we naar Kitzbühel, waar gelegenheid is om zelf rond te wandelen.

dinsdag 21 maart – terugreis
Na het ontbijt verlaten we Ebbs om te beginnen aan de terugreis. Onderweg gebruiken we nog een warme wintermaaltijd voordat we huiswaarts keren.

Afhankelijk van weer / sneeuw kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.029,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 3-gangen diner heenreis
 • 7 overnachtingen in 4* hotel
 • verzorging op basis van halfpension
 • kopje koffie/thee en cake na de bijeenkomst op zondagmorgen
 • lunch op zondag
 • 3-gangenen afscheidsdiner of warme afscheidslunch terugreis
 • langlaufsets

niet bij de prijs inbegrepen

 • er zijn 4 x 1p kamers beschikbaar op deze reis / € 199,- toeslag
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Het gezellige hotel Oberwirt ligt direct in het centrum van één van de oudste dorpjes van het Inntel, Ebbs. Tegenover het hotel vindt u een bank, supermarkt en andere winkels. Het hotel beschikt over een lounge, lift, restaurant, eetzaal en wifi. Het hotel beschikt verder over een overdekt zwembad, stoombad en whirlpool. De kamers beschikken over telefoon, radio, wifi, badkamer met douche en toilet en balkon.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.