wintersfeerreis Ebensee

Besneeuwde bergtoppen en de heldere meren van het Salzkammergut zijn het decor van deze reis. Het Salzkammergut heeft een ongerepte natuur met prachtige panorama’s. Mede dankzij pittoreske dorpjes als Bad Ischl en Hallstatt aan de Hallstättersee is deze streek opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanuit Ebensee maken we een aantal bijzondere uitstapjes waaronder een tocht door het besneeuwde landschap per Salzkammergutbahn.

Reisinformatie

8-daagse wintersfeerreis Ebensee

donderdag 18 januari t/m donderdag 25 januari

reisleider:A.J. (André) Karens

ga naar het inschrijfformulier

donderdag 18 januari – Zuid-Duitsland
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar de koffiestop locatie. Hierna rijden we naar het zuiden van Duitsland. Onderbroken door diverse stops komen we aan in ons overnachtingshotel voor het diner en de overnachting.

vrijdag 19 januari – Passau – Ebensee
Na het ontbijt vervolgen we onze reis. We maken een stop in de barokstad Passau, prachtig gelegen aan de samenvloeiing van drie rivieren: de Donau, Inn en Ilz. Blikvanger van Passau is de St. Stephansdom met het imposante orgel waarvan elke dag om 12.00 uur de klanken over de stad zweven. In de namiddag reizen we door naar ons hotel in Ebensee.

zaterdag 20 januari – Salzburg met stadsgids
De geboortestad van Mozart, het sfeervolle Salzburg, ontbreekt natuurlijk niet in deze reis. Met onze Nederlandssprekende stadsgids maken we een wandeling door het historische centrum via de Getreidegasse, waar het geboortehuis van Mozart zich bevindt, naar het sfeervolle Domplein midden in de Altstadt. Hier bevindt zich de imposante barokke Dom van Salzburg, het belangrijkste Italiaanse monumentale bouwwerk ten noorden van de Alpen en al het derde kerkgebouw op deze plaats. Door de hoge muren om het plein heen komt het iets minder protserig over dan de andere pleinen in de stad. Er is nog voldoende tijd om zelf rond te kijken en te genieten van Salzburg. Vol indrukken keren we terug naar ons hotel.

zondag 21 januari – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen. De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 22 januari – treinreis Salzkammergutbahn
Een bijzondere dag! De chauffeur brengt ons naar het station van Attnang voor een ruim 3 uur durende treinreis door het prachtige winterlandschap naar Stainach. Dit spoortraject werd in eerste instantie in de 19e eeuw aangelegd voor het transporteren van zout, ook wel het witte goud genoemd in die tijd. Deze reis geeft ons de gelegenheid om te genieten van het prachtige rustgevende landschap. In Stainach worden we opgewacht door de touringcar en volgen we een prachtige route door het merenlandschap van het Salzkammergut terug naar Ebensee.

dinsdag 23 januari – Bad Ischl – rit met paardenkoets
De schitterende omgeving van het Salzkammergut nodigt uit om nog een dag te genieten van al dit moois. We rijden naar het keizerlijke Bad Ischl, een bekend kuuroord waar de adel al eeuwen geleden naar toe kwam om te genieten van de geneeskrachtige baden. Dit rijke verleden is nog altijd zichtbaar. Bezoek ook een traditionele Konditorei om de lokale lekkernij Zaunerstollen, een chocoladecake, te proeven vergezeld van bijvoorbeeld een échte Wiener Melange. ’s Middags maken we per paardenkoets een ritje door de winterse omgeving.

woensdag 24 januari –  Regensburg – Zuid-Duitsland
We verlaten ons hotel in Ebensee, maar we maken er nog een echte vakantiedag van. Na het ontbijt vertrekken we naar Regensburg waar we rond het middaguur zullen aankomen. De oude binnenstad van Regensburg is de enige overgebleven middeleeuwse stad van Duitsland. Neemt u bijvoorbeeld een kijkje bij de St. Peter Dom, de bekendste kerk van Regensburg en de enige gotische kathedraal in Beieren. Aan het einde van de middag reizen we verder naar ons overnachtingshotel voor diner en overnachting.

donderdag 25 januari – thuisreis
Vandaag keren we terug naar de Nederland. Na het afscheidsdiner worden we teruggebracht naar de opstapplaatsen.

Afhankelijk van weer / sneeuw kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.

deelnameprijs      
deze bedraagt € 1.289,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Luxury Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 5 overnachtingen in 3* superior hotel
 • 2 overnachtinghotels
 • verzorging op basis van halfpension
 • kopje koffie/thee en cake na de bijeenkomst op zondagmorgen
 • lunch op zondag
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 175,- (10x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Landhotel Post is een 3* superior hotel in Ebensee. Op loopafstand van het meer de Traunsee.  Alle kamers zijn voorzien van bad en/of douche, toilet, föhn, kluisje, gratis wifi en per lift bereikbaar.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Alblasserdam – Hard. Giessendam – Ochten
Barneveld via aanvoer naar Ochten.
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.