Wintersfeerreis Kleinwalserdal

Fischen Allgäu (761 – 1800 m)

Het Kleinwalserdal en de Allgäu bieden een prachtig besneeuwd decor voor een fijne wintervakantie. Het Kleinwalserdal is een uniek Oostenrijkse gebied waarvan de eerste bewoners, de Walsers, uit Zwitserland kwamen. In de 20ste eeuw komt het toerisme op gang en inmiddels is het dal een veelbezochte bestemming. De enclave Kleinwalserdal in de Allgäu, omsloten door Duits- en Oostenrijks grondgebied, behoort tot de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. De hoofdstad Bregenz aan de Bodensee ligt op een afstand van anderhalf uur rijden. Natuurlijk mag een bezoek aan het bekende en actieve Oberstdorf met vele winkeltjes en Konditoreien niet ontbreken. U verblijft in het comfortabele en sfeervolle in 2018 gerenoveerde hotel Frohsinn.

nog t/m 31 dec. te boeken

Reisinformatie

6-daagse Wintersfeerreis Kleinwalserdal

maandag 4 februari t/m zaterdag 9 februari

ga naar het inschrijfformulier

maandag 4 februari – heenreis
Vanaf de opstapplaatsen rijden we door het afwisselende Duitse landschap naar Fischen. Onderweg wordt er regelmatig gepauzeerd. Na aankomst in het hotel wordt het diner geserveerd.

dinsdag 5 februari – Breitachklamm
Vanuit ons hotel gaan we te voet (ca. 20 minuten) of met de bus naar het gezellige plaatsje Oberstdorf. ’s Middags maken we een wandeling langs de metershoge ijsgordijnen van de beroemde Breitachklamm.

woensdag 6 februari – Allgau en Tirol panoramarit
Een prachtige excursie die ons laat genieten van de witte winterwereld. Eerst via een aantal haarspeldbochten naar Oberjoch, het hoogst gelegen dorp van Duitsland (1.145 mtr), en dan door het mooie Tannheimerdal. Het Tannheimer Tal heeft nog steeds de naam “schönstes hochtal Europas” (mooiste “hoogdal” van Europa). Het “dal” biedt een ongekend natuurschouwspel van de Allgäuer Alpen aan de ene kant en de Tannheimer Bergen aan de andere kant. Het dal is in de winter geliefd bij wandelaars en wintersporters met als bekende dorpjes Tannheim, Nesselwängle en Grän. Vanuit Tannheim rijden we met het Alpenexpress toeristentreintje naar de indrukwekkende Vilsalpsee om daar van een bijzonder uitzicht te genieten.

donderdag 7 februari – Hörnerbahn
Vanmorgen gaan we met de Hörnerbahn naar het bergstation op 1.500 meter hoogte. U kunt hier onder het genot van koffie of chocomel genieten van het prachtige uitzicht op de Allgauer Alpentoppen. ’s Middags maken we een prachtige tocht per arrenslee door de bossen van het Kleinwalserdal. De krachtige paarden trekken de arrenslee over de sledesporen dwars door de besneeuwde bossen. In verband met beperkte beschikbaarheid arrensleden kan het zijn dat deze activiteit over 2 dagdelen verdeeld moet worden.

vrijdag 8 februari – Romantische Strasse
Vanmorgen genieten we nog van de sneeuw en de prachtige alpenpanorama’s voordat we de wereldberoemde toeristische route, de Romantische Strasse, gaan rijden. Deze route loopt van de Alpen tot de Main langs vele oude fraaie Middeleeuwse stadjes en door prachtige landschappen, met het beroemde stadje Rothenburg ob der Tauber als hoogtepunt. We overnachten in Marktheidenfeld.

zaterdag 9 februari – thuisreis
Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Onderweg krijgt u nog een warme lunch, waarna we in de namiddag weer aankomen bij de opstapplaatsen.

Afhankelijk van weer / sneeuw kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.

deelnameprijs
deze bedraagt € 749,-

bij de prijs inbegrepen

 • Comfort Class touringcar
 • 4 overnachtingen in Hotel Frohsinn
 • 1 overnachtingshotel in Marktheidenfeld (hotel zur Schönen Aussicht)
 • verblijf op basis van halfpension
 • dagelijks saladebuffet
 • gratis gebruik zwembad en whirlpool
 • gratis gebruik badmantels
 • koffie met gebak tijdens heenreis
 • warme lunch terugreis
 • excursie- en entreegelden/kabelbaan volgens programma

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 85,- (5x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 3,50 per factuur

hotel
Hotel Frohsinn is een hotel waar u zich direct thuis voelt. Het hotel ligt aan de rand van het dorpje Langenwang bij Fischen, heeft een prachtig uitzicht en ligt direct aan de loipen en wandelroutes. Dit klasse hotel heeft een gezellig restaurant met een voortreffelijke verzorging, een prachtig zwembad en een terras met fraai uitzicht. De comfortabele en ruime kamers beschikken over een ruim balkon en een kluisje en zijn per lift bereikbaar.

opstapplaatsen
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.