wintersfeerreis Telfs

Deze prachtige winterreis per Luxury Class touringcar neemt ons mee naar het mooie Alpenlandschap van het Oostenrijkse Tirol. We verblijven in het prima 4-sterren Hotel Munde gelegen in het centrum van het stadje Telfs. Van hieruit maken we excursies door het mooie winterse landschap.

Reisinformatie

8-daagse wintersfeerreis Telfs

donderdag 25 januari t/m donderdag 1 februari

reisleider:G. (Gerard) Middelkoop

ga naar het inschrijfformulier

donderdag 25 januari – Zuid-Duitsland
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar de koffiestop locatie. Hierna rijden we naar het zuiden van Duitsland. Onderbroken door diverse stops komen we aan in ons hotel voor het diner en de overnachting.

vrijdag 26 januari – Schloss Neuschwanstein – Telfs
We vervolgen onze weg over de Duitse snelwegen en maken een stop in Hohenschwangau voor een bezoek aan Schloss Neuschwanstein. Dit prachtige kasteel werd in de 19e eeuw gebouwd in opdracht van Lodewijk II van Beieren en is zonder twijfel een van de meest mooie kastelen in Europa. Het kasteel ligt op een heuvel en is niet toegankelijk bij ijs of sneeuw. U kunt eventueel gebruik maken van shuttlebusjes van en naar het kasteel. Na dit bezoek rijden we door naar ons hotel in Telfs, waar we in de loop van de middag gastvrij ontvangen worden met een welkomstdrankje.

zaterdag 27 januari – Mittenwald – treinrit Karwendelbahn
In de loop van de ochtend vertrekken we naar Mittenwald, een mooi dorpje aan de voet van de Karwendelspitze. We hebben hier de tijd om rond te kijken in de winkeltjes of om neer te strijken in een gezellige Konditorei, en bij zonnig weer op een van de terrassen. Begin van de middag rijden we verder richting de Karwendelbahn, waar we een stuk met de trein af zullen leggen tot Innsbruck. Tijdens het winterseizoen genieten we van een prachtig uitzicht over de besneeuwde bergen. De chauffeur zal in Innsbruck op ons wachten voor de rit terug naar Telfs.

zondag 28 januari – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen. De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 29 januari – Innsbruck – Swarovski Kristallwelten
Vandaag bezoeken we de hoofdstad van de deelstaat Tirol, Innsbruck. We krijgen hier voldoende tijd om de middeleeuwse stad te bezichtigen. We zien bijvoorbeeld het bekende Goldenes Dachl, de keizerlijke Hofburg met zijn unieke architectuur of wandel heerlijk over de Maria Theresien-Strasse. De winkeltjes, restaurants en prachtige parken zorgen voor een leuke afwisseling. Hierna vervolgen we onze route en brengen we een bezoek aan de wereldberoemde Swarovski Kristallwelten. In 2015 werden de kamers van de Kristallwelten opnieuw ingericht en uitgebreid, een echt hoogtepunt voor iedereen die Tirol bezoekt.

dinsdag 30 januari – Leutasch – Seefeld – Mösern – uitzicht Inntal
De dag begint met een typische winteractiviteit voor de liefhebbers: een sneeuwschoenwandeling door de omgeving van Leutasch. Te voet de omgeving verkennen is natuurlijk het mooist. Na de wandeling rijden we naar het bekende toeristenplaatsje Seefeld, gelegen op 1200 meter hoogte op een plateau. Het heeft een gezellig centrum, waarvoor we voldoende tijd krijgen dit te bezoeken. We vervolgen onze reis richting Mösern, waar zich de Friedensglocke oftewel vredesklok bevindt. De ruim tien ton zware, gegoten bronzen klok staat op ongeveer 1300 meter hoogte aan de rand van de plaats Mösern, het ‘zwaluwnest van Tirol’. Elke dag om 17.00 uur kunt u het imposante geluid van de bel horen. Vanaf dit punt heeft u een schitterend uitzicht over het Inntal!

woensdag 31 januari – Stuttgart – Zuid-Duitsland
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. We maken onderweg een stop in Stuttgart, waar een bezoek aan het Mercedes Benz automuseum gebracht kan worden. Autoliefhebber of niet, een bezoek aan dit museum mag u zeker niet missen! Oldtimers, nostalgie, een mooie reis door de auto historie. In de loop van de middag komen we aan bij ons hotel in Zuid-Duitsland voor het diner en overnachting.

donderdag 1 februari – thuisreis
Vandaag keren we terug naar de Nederland. Na het afscheidsdiner worden we teruggebracht naar de opstapplaatsen.

Afhankelijk van weer / sneeuw kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.

deelnameprijs      
deze bedraagt € 1.259,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Luxury Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 5 overnachtingen in 4* hotel
 • 2 overnachtinghotels
 • verzorging op basis van halfpension
 • kopje koffie/thee en cake na de bijeenkomst op zondagmorgen
 • lunch op zondag
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 175,- (10x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Hotel Munde is een 4* hotel in het centrum van Telfs.  Alle kamers zijn voorzien van bad en/of douche en toilet, föhn, gratis wifi en per lift bereikbaar.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Alblasserdam – Hard. Giessendam – Ochten
Barneveld via aanvoer naar Ochten.
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.