Wintersfeerreis Tirol – Oostenrijk

Onze standplaats voor deze vakantie is Matrei. Dit plaatsje wordt omringd door een aantal rustige wintersportgebieden waar we heerlijk kunnen genieten van een afwisselende vakantie. Er zijn prima mogelijkheden om te wandelen en tal van leuke excursies, zoals het leuke stadje Vipiteno in Italie, een arrensleetocht of samen met de hotelier op ontdekkingstocht door het Wipptal.

nieuw

Reisinformatie

8-daagse Wintersfeerreis Tirol – Oostenrijk

vrijdag 24 januari t/m vrijdag 31 januari

ga naar het inschrijfformulier

vrijdag 24 januari – heenreis
In een comfortabel tempo rijden we, onderbroken door een diner, naar het hotel in Matrei, waar we in de late avond arriveren.

zaterdag 25 januari – Vipiteno
Vandaag steken we even de Italiaanse grens over voor een bezoek aan het oude Italiaanse stadje Vipiteno, een oud handelsstadje aan de oude Brennerpas. Hier zijn leuke souvenirs te koop in de oude straatjes met de rijk versierde gevels en galerijen. De heen- en terugreis gaat via de oude Brennerpas met een magnifiek uitzicht op de beroemde Europabrücke.

zondag 26 januari – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 27 januari – stille Winterdalen tocht
Vandaag maken we een dagtocht door de verstilde winterdalen van het Wippdal. We bezoeken o.a. het Schmirndal, het Oberngbergdal en het Gschnitzdal in het hart van de Zillertaler en Stubaier Alpen, waarbij we worden omringd door toppen van 3340 meter. Onze gids vertelt en laat ons de mooiste plekjes zien waar de natuur nog ongerept is. Onderweg pauzeren we voor een korte wandeling door het besneeuwde landschap naar een gezellige berghut, waar we heerlijke lokale specialiteiten kunnen uitproberen.

dinsdag 28 januari – glasstad Rattenberg en Pertisau
Met ongeveer 400 inwoners is Rattenberg de kleinste stad van Oostenrijk. De middeleeuwse voetgangerszone wordt gedomineerd door het unieke ambachtswerk dat de talrijke glasbedrijven laat zien. Met zijn romantische centrum en de ruïnes is deze stad zeker een bezoek waard. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de bijzondere glaswinkels waar u uw eigen teksten in glas kunt laten graveren.
‘s Middags rijden we een mooie route langs de Kanzelkehre, waar we een fotostop houden voor een panoramisch uitzicht op het Zillertal. Vervolgens gaan we naar het schilderachtige besneeuwde dorpje Pertisau aan de Achensee, met een mooie promenade langs het meestal bevroren meer en de gezellige verwarmde en overdekte terrassen.

woensdag 29 januari – Zillertalbahn
Eerst brengen we een bezoek aan de bekende en gezellige plaats Mayrhofen aan het eind van het Zillertal. Hierna gaan we met de nostalgische stoomtrein ‘de Zillertalbahn stoomtrein’ (plm 1,5 uur) langzaam terug naar Jenbach waar de bus weer op ons wacht. Onderweg genieten we van het uitzicht op het omringende berglandschap.

donderdag 30 januari – Dolomietentocht
Vandaag doen we nog een keer een uitstapje naar Italië en maken een rondrit door de besneeuwde Dolomieten. We rijden door de Val Gardena en nemen een kijkje in het  wintersportplaatsje Ortisei. Op de terugweg brengen we nog een bezoek aan de gezellige middeleeuwse stad Brixen.

vrijdag 31 januari – terugreis
Na het ontbijt vertrekken we uit Matrei. Onderbroken door een lunch, rijden we terug naar Nederland waar we in de loop van de avond aankomen op onze uitstapplaats.

Afhankelijk van weer / sneeuw kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.

deelnameprijs      
deze bedraagt € 899,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • lunch tijdens heenreis
 • 7 overnachtingen in 4* hotel
 • verzorging op basis van halfpension
 • kopje koffie/thee en cake na de bijeenkomst op zondagmorgen
 • lunch op zondag
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • treintocht Zillertalbahn
 • warme afscheidslunch

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 125,- (6x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

hotel
Parkhotel Matrei is een fijn hotel in het centrum van Matrei.  Alle kamers zijn voorzien van bad of douche en toilet, föhn, gratis WLAN, kluisje, aparte zithoek en per lift bereikbaar. De meeste kamers zijn voorzien van een balkon. Er zijn 2 fraaie restaurants, een sfeervolle lounge, receptie en kegelbanen. De hotelier organiseert regelmatig activiteiten als een winterwandeling of arresleetocht (excl.)

opstapplaatsen
Goes – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.