Zwitserland

Deze exclusieve reis valt niet echt onder de low-budget reizen. We hebben lang getwijfeld of we deze reis wel op zouden nemen in ons programma. Echter, Zwitserland is een duur land en we zitten aan het begin van het vakantieseizoen. Bovendien zitten er zoveel extra’s in deze reis, dat we deze exclusief/uniek willen noemen. We zien Zwitserland vanuit de trein, vanaf het water en vanaf de bergtoppen en mooie bergpassen. Mocht Zwitserland nog steeds op uw wensenlijst staan, en u wilt het dan ook gelijk goed doen, dan is deze reis een aanrader. En ja, als de reis mooi is, dan hoort daar natuurlijk ook een goed 4* hotel bij.

Stap in de luxe comfort class touringcar en maak kennis de mooiste Alpentoppen van Zwitserland. Tijdens deze reis gaan we naar het gezellige plaatsje Meiringen, gelegen in het Haslidal direct aan de indrukwekkende Hasliberg. Op het programma staan prachtige, spectaculaire tochten per trein, tandradbaan, kabelbaan en boottochten. Dit alles omgeven door een zuivere en gezonde berglucht. Een hoogtepunt tijdens de reis is een bezoek aan het Eiger-dorp Grindelwald, omgeven door een imposant bergdecor. Een veelzijdige en prachtige reis.

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
10-daagse reis Zwitserland

maandag 26 juni t/m woensdag 5 juli

reisleider:W. (Wim) van der Hoek

ga naar het inschrijfformulier

maandag 26 juni – Zuid-Duitsland
Na een kopje koffie/thee beginnen we aan onze reis richting Zwitserland. Onderbroken door enkele stops rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

dinsdag 27 juni – Zürich – Sarnersee – Lungernersee – Meiringen
Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting Zürich, het centrum van Zwitserland. Deze stad aan de Zürichsee combineert het stadsleven met een prachtige natuur. Via de Sarnersee en Lungernersee rijden we naar Meiringen, waar we de komende zeven nachten verblijven.

woensdag 28 juni – Meiringen – Hasliberg – Aareschlucht
De hele dag staat in het teken van Meiringen waar we eerst een begeleide wandeling maken. Meiringen is gelegen in het Haslidal direct aan de indrukwekkende Hasliberg. Het ligt aan de voet van een afwisselend en uitgebreid wandelgebied dat wordt gekenmerkt door de fraaie natuur met bossen en bergen. In Meiringen zijn diverse winkeltjes en restaurants. Tevens bevind zich hier het museum van de beroemde speurder Sherlock Holmes. Vervolgens brengen we een bezoek aan Aareschlucht in Meiringen, een kloof die uitgesleten is door de rivier de Aare.

donderdag 29 juni – Brienz(ersee) – Rothornbahn – Berner Alpen – Ballenberg
Vandaag staat een rustige tocht naar Brienz op het programma, gelegen aan de mooie Brienzersee. Hier gaan we met de Rothornbahn naar de top van de Rothorn waar we een geweldig uitzicht hebben over de Berner Alpen. Na de stop in Brienz bezoeken we het openluchtmuseum in Ballenberg. Hier bevinden zich meer dan 100 originele historische gebouwen uit alle delen van Zwitserland, te midden van sierlijk aangelegde tuinen.

vrijdag 30 juni – Grindelwald – Jungfrau – Interlaken – Kleine Scheidegg – vaartocht Brienzersee
Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van deze reis is een bezoek aan Grindelwald in de prachtige Junfrauregio. In Grindelwald kunnen we een mooie wandeling maken, chocolade en souvenirs kopen of een terrasje pakken met uitzicht op de Eiger. We gaan per trein naar de Kleine Scheidegg op 2061 meter. Geniet van de frisse lucht en het mooie panorama met de Jungfrau berg en besneeuwde toppen. Vervolgens gaan we naar Interlaken, waar we een boottocht maken van ongeveer vijf kwartier over de Brienzersee.

zaterdag 1 juli – de 3 passentocht
De 3-passentocht van vandaag is een schitterende tocht over de mooiste passen van de Alpen. Allereerst rijden we over de Grimselpas, daarna over de Furkapas en vervolgens via de Sustenpas terug naar Meiringen. Vanaf de passen heeft u prachtige panorama’s en vergezichten over de bergtoppen en bergmeren.

zondag 2 juli –  rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.
De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 3 juli – Luzern – boottocht Weggis en Vitznau – treintocht Brünig Express
In de ochtend vertrekken we naar Luzern, een van de mooiste steden van Zwitserland. De stad is mooi gelegen aan het meer van Luzern en aan de voet van de bekende berg Pilatus. Het symbool van de stad is de overdekte houten Kapellbrücke, tussen de twee historische delen van de stad. Luzern heeft een historisch centrum met steegjes, pleintjes, beschilderde huizen, shops en horlogewinkels. Een tip voor de fijnproevers: Confiserie Bachmann in het centrum heeft een chocoladefontein, lekkere gebakjes en kunstwerken van chocolade. Vanmiddag maken we een mooie boottocht naar Weggis en Vitznau. Vervolgens brengt de Brünig Express ons vanaf Luzern terug naar Meiringen.

dinsdag 4 juli – Bern – Berenkuil – Basel
We beginnen aan de terugreis, maar voordat we Zwitserland verlaten maken we een korte stop in Bern, gelegen aan de rivier de Aare. De oude binnenstad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het symbool van de stad is de ‘mannelijke beer’. De Berner berenkuil gelegen is aan de Aare-oever, tegenover de oude binnenstad en leuk om te bezoeken. Via het Emmental rijden we voor een korte stop naar de fabriek van Kambly, waar volgens de familierecepten van Oscar Kambly de lekkerste koekjes van Zwitserland worden gemaakt. Hierna rijden we verder naar de omgeving van Basel voor het diner en de overnachting.

woensdag 5 juli – thuisreis
We rijden vandaag op ons gemak terug naar Nederland, waar u het afscheidsdiner krijgt aangeboden. We denken met mooie herinneringen terug aan deze bijzondere reis.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.799,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak heenreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • lunch op zondag
 • 2 overnachtingshotels
 • 7 overnachtingen in 4* hotel
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven (t.w.v. ca. € 300,-)
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 279,- (6 x 1p beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Hotel Alpbach is een typisch Zwitsers en sfeervol familiehotel (4*) met ideale ligging. Het hotel ligt op een rustige locatie op ca. 200 meter van het centrum van Meiringen. Het hotel staat bekend om de goede keuken. Faciliteiten: Receptie, lift, lounge, bar en restaurant. Gratis wifi in het hele hotel. Kamers: Voorzien van telefoon, kluisje en badkamer met föhn, bad of douche en toilet.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.