Albanië, de onontdekte parel van de Balkan

Albanië geldt als de onontdekte parel van de Balkan. Het Zuidoost-Europese land boeit door zijn grote contrasten tussen stad en platteland. Albanië heeft een fascinerende geschiedenis met Romeinse invloeden, ongerepte natuur, culturele schatten en een ruim 400 kilometer lange kustlijn met turquoise water en prachtige stranden. Burgtours biedt deze onvergetelijke groepsreis aan naar deze ongepolijste diamant van Europa. Ontdek de veelzijdigheid van dit land en geniet van een bijzondere reiservaring! We verblijven deze reis in uitstekende 4* hotels.

Reisinformatie

12-daagse reis Albanië, de onontdekte parel van de Balkan

dinsdag 17 september t/m zaterdag 28 september

reisleider:L. (Lambert) Kisteman

ga naar het inschrijfformulier

dinsdag 17 september – Schiphol – Tirana
Vandaag vertrekken we naar de Albanese hoofdstad Tirana. Bij aankomst worden we opgewacht door onze gids en volgt de transfer naar het hotel. Na het inchecken maken we een wandeling door het stadscentrum. Met de mogelijkheid tot een bezoek aan het Nationaal museum. In de avond volgt het welkomstdiner. Overnachting in Tirana. Maaltijden: diner.

woensdag 18 september – Tirana
In de voormalige bunker “Bunkart” ontdekken we alles over de geschiedenis van de communistische geheime diensten die Albanië zo lang in de greep hielden. Aansluitend maken we kennis met het historisch centrum van Tirana, gevolgd door een lunch. Daarna maken we een wandeling rond de Bllok, een wijk waar vroeger enkel leden van de communistische partij mochten binnengaan. Een ideale manier om antwoorden te krijgen op vragen over het leven onder het communistisch bewind. Overnachting in Tirana. Maaltijden: ontbijt / lunch / diner.

donderdag 19 september –  Durrës – Berat
Vandaag verlaten we de hoofdstad en rijden via de kustplaats Durrës naar Berat. In deze plaats bezoeken we het Romeinse amfitheater en het nieuwe archeologische museum. De lunch kunt u nuttigen op het puntje van de pier. Overnachting in Berat. Maaltijden: ontbijt / diner.

vrijdag 20 september – Berat – Nurellari
Vandaag ontdekken we Berat, een stad die terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. In de ‘stad met 1000 ramen’ met z’n smalle kasseistraatjes en overhellende gevels waant u zich in de vorige eeuw. We bezoeken het kasteel van Berat, dat eigenlijk een ommuurd kasteeldorp is en nog druk bewoond. Vervolgens bezoeken we het museum Onufri, hier zien we historische iconen. We maken een wandeling door de smalle en steile straatjes van de Magelemi-wijk. Lunchen doen we in een authentiek restaurant middenin het kasteeldorp. In de namiddag rijden we naar het Nurellari wijnhuis waar we een rondleiding krijgen en luisteren naar de geschiedenis van de Albanese wijn. Dit gaat uiteraard gepaard met een proeverij. Overnachting in Berat. Maaltijden: ontbijt / lunch.

zaterdag 21 september – Pogradec – Voskopoje – Korca
We gaan naar Pogradec, gelegen aan het heldere en tevens diepste meer van de Balkan, Ohrid.
Het stadje wordt door heuvels omgeven in het zuiden en het westen van de stad. Hier krijgen we echt een goede indruk hoe het platteland van Albanië eruit ziet. De sfeer is dorps en gezellig. Eenmaal in bergdorpje Voskopjë bezoeken we enkele van de vele kerken die hier zijn, met elk een unieke architectuur. Overnachting in Korca. Maaltijden: ontbijt / diner.

zondag 22 september – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen. De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter. Overnachting in Korca. Maaltijden: ontbijt / lunch / diner

maandag 23 september – Permet / Benje – Gjirokaster
Vanuit Korca rijden we naar Permet. Vanaf het uitkijkpunt hebben we een prachtig zicht over de Vjosa rivier en de Nemërcka bergen. Vanaf de oude Romeinse brug bij Benje genieten we van het zicht op de canyon en thermaalbaden. Overnachting in Gjirokaster. Maaltijden: ontbijt / diner.

dinsdag 24 september – Gjirokaster
Na het ontbijt maken we een wandeling door Gjirokaster en brengen een bezoek aan het kasteel van waaruit we een prachtig zicht hebben. Vervolgens bezoeken we twee belangrijke woningen van belangrijke figuren uit de recente Albanese geschiedenis. Eerst het huis van dictator Enver Hoxha en daarna het huis van de bekende Albanese schrijver Ismail Kadare. Overnachting in Gjirokaster.
Maaltijden: ontbijt / diner.

woensdag 25 september – Butrint – Ksamil – Saranda
Vandaag staat Butrinti Nationaal Park en de meest bezochte plaats van Albanië op het programma. Butrint staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier was ooit een belangrijke Romeinse vesting en hier zien we nog de restanten van de verschillende woningen, winkels, tempels en enkele goed bewaarde mozaïeken. Tevens maken we een stop bij ‘Het blauwe oog’ (Syri i kalter). Deze onwaarschijnlijk azuurblauwe waterbron is een uniek natuurverschijnsel en een echte streling voor het oog. Deze plek was vroeger een inspiratiebron voor dichters en schrijvers. En voor de fotografieliefhebbers onder ons: het is een uitdaging om dit fenomeen op de gevoelige plaat vast te leggen. Overnachting in Saranda. Maaltijden: ontbijt / diner.

donderdag 26 september – Porto Palermo – Llogara Pass – Vlora
Tijdens het communisme van Enver Hoxja was Porto Palermo verboden gebied omwille van de marinebasis die hier was gevestigd. Na de val van het communisme is de plaats Porto Palermo geopend voor bezoekers. Hier zien we dan ook het oude fort gebouwd door de Ottomaanse Pasja rond 1800. Via de legendarische Llogara Pass, één van de mooiste bergpassen in Europa rijden we naar Vlora. Overnachting in Vlora. Maaltijden: ontbijt / diner.

vrijdag 27 september  Apollonia – Ardenica – Krujë
We duiken verder in de geschiedenis en bezoeken het Archeologisch Apollonia, uit de tijd van het oude Griekse Rijk. De stad werd gebouwd vanaf het jaar 588 voor Christus door Griekse kolonisten uit Corfu en door de Corinthiërs. Ze bouwden op een plek die oorspronkelijk al door de Illyrische stammen bewoond werd. Deze stammen bleven hier wonen na de komst van de Grieken en hebben hun stempel op de stad gedrukt. De stad had oorspronkelijk de naam Gylakeia, naar de stichter Gylax. De stad werd rijk door slavenhandel en door lokale landbouw, maar ook door een grote haven die wel 100 schepen tegelijk kon huisvesten. De stad had de beschikking over teer, dat indertijd belangrijk was voor de behandeling van schepen. In 2006 is er een tempel uit de 6e eeuw gevonden en werd daarmee de vijfde tempel die in Albanië is gevonden. Verder brengen we nog een bezoek aan het 13e eeuwse Ardenica Klooster, gebouwd in Griekse stijl.

Verder naar Krujë. Het ligt tussen de bergen van Krujë en de Ishëm rivier en ligt slechts op 20 kilometer van de hoofdstad van Albanië, Tirana. In het jaar 1190 werd het de hoofdstad van de eerste Albanese staat. De stad werd in de 15e eeuw bezet door het Ottomaanse rijk maar door de nationale held Skanderbeg bevrijd. Wel drie keer sloeg hij nieuwe aanvallen van de Ottomanen af. Er is in Krujë een prachtig kasteel dat door Skanderbeg werd gebruikt tegen de Ottomanen en dit kasteel en een museum zijn de moeite van een bezichtiging zeker waard. Ook is hier een leuke bazaar waar u leuke snuisterijen kunt kopen. Overnachting in Krujë. Maaltijden: ontbijt / diner.

zaterdag 28 september – Tirana – Amsterdam
Vanuit Kurjë volgt een transfer naar de luchthaven van Tirana voor de terugvlucht naar huis.
Maaltijden: ontbijt. Zo rond de klok van 17.00 uur landen we op Schiphol.

deelnameprijs
deze bedraagt € 2.395,-
het minimum aantal deelnemers bedraagt 15

vluchten
In verband met gunstige vliegtijden en korte overstappen kiezen we deze keer voor indirecte vluchten met Austrian Airlines.

heenreis:
Vertrek Schiphol 09:55 uur / korte tussenstop Wenen / 14:15 uur aankomst Tirana.

Terugreis:
Vertrek Tirana 12:05 uur / korte tussenstop Wenen / 16:50 uur aankomst Schiphol

bij de prijs inbegrepen

 • indirecte vluchten
 • transfers vliegveld bij aankomst en vertrek
 • luchthavenbelastingen en toeslagen
 • reisleider Burgtours
 • ervaren reisleider Albanië die ook vertaalt van…
 • … Engelstalige gids, die op diverse locaties verplicht zijn.
 • touringcar met airco
 • alle excursie- en entreegelden
 • maaltijden, zie onderaan de dag beschrijvingen
 • op zondag lunch en koffie/thee na morgendienst
 • 11 hotelovernachtingen in 4* hotels
 • kamer met bad en/of douche en toilet

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 335,-
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.
 • fooien gids, hotels en chauffeur
 • verzekeringen
 • eventuele verhoging van brandstof en/of luchthavenbelasting

hotels

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.