Alpenrijk Vorarlberg (Oostenrijk)

Nergens in Vorarlberg reiken de Alpen zo hoog als in het Montafon. Een drukbezocht dal in een mooi berglandschap, begrensd door de Silvretta, Ratikon en Verwall. Het is een natuurlijk alpenpark met bergen en gletsjers, meren en beekjes, bossen en weiden, kabelbanen en wandelwegen.

Deze excursiereis neemt ons mee naar St. Gallenkirch, een gezellig dorp omringd door hoge bergruggen en gelegen op een hoogte van 878 m. In het dorpje St. Gallenkirch is het goed toeven. We kunnen er heerlijke wandelingen maken en uitrusten bij de zogenaamde “Maisässe” (zomerhutten). Natuurlijk hebben wij een afwisselend programma  samengesteld voor deze reis. We bezoeken het plaatsje Feldkirch en het toeristenstadje Davos in Zwitserland. Met de bus rijden we over een aantal interessante bergpassen, waar ‘eeuwige’ sneeuw te zien is. Grauwe, steile toppen steken door het sneeuwdek heen. Van schitterende vergezichten kunnen we genieten tijdens onze excursie naar de Silvretta Hochalpenstrasse, een bijna 24 km lange weg door het dal van de Ill. De imponerende bergwereld en de mooie natuur in het Bregenzerwald zorgen voor een onvergetelijke reis.

Reisinformatie

8-daagse reis Alpenrijk Vorarlberg (Oostenrijk)

vrijdag 2 augustus t/m vrijdag 9 augustus

reisleider:G. (Gert) Romijn

ga naar het inschrijfformulier

vrijdag 2 augustus – heenreis
Vanaf de diverse opstapplaatsen in Nederland rijden we richting Duitsland. Onderweg genieten we van een heerlijk kopje koffie met gebak. ’s Avonds komen we aan bij het hotel waar we zeven nachten verblijven.

zaterdag 3 augustus – Brandnertal
Vanmiddag gaan we naar het prachtige Brandnertal. Via een mooie kronkelweg rijden we richting de Lünersee. Dit natuurlijke stuwmeer ligt op 1.970 m hoogte tussen imposante bergen. Hier gaan we met een lift omhoog, om te genieten van het prachtige uitzicht of genieten van de geweldige bergwereld. Het meer wordt gezien als één van de mooiste Alpenmeren.

zondag 4 augustus – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 5 augustus – Passentocht
Vandaag komt de natuur uitgebreid aan bod. We rijden over prachtige wegen door Vorarlberg. Eerst via de Flexenpas naar de beroemde wintersportplaats Lech. Hoge bergen, dichte bossen en kleine riviertjes zorgen voor een afwisselend landschap. Tijdens onze indrukwekkende rit komen we over de Hochtannbergpas die in 1953 werd opengesteld en daarmee de jongste van de paswegen in dit gebied is. Via Schoppernau en over de Fontanellapas rijden we terug naar St. Gallenkirch.

dinsdag 6 augustus – Zwitserland
Vandaag nemen we u mee op een prachtige tocht door Zwitserland. We vertrekken op tijd uit het hotel en maken een stop in de hoogstgelegen plaats van de Alpen, Davos. Daarna rijden we verder via de mooie Flüelapas, de op vier na de hoogste bergpas van Zwitserland en bereiken we een hoogte van 2.384 m. We kunnen daar genieten van de fantastische vergezichten. Via Nauders en het Oberinntal komen we in de namiddag terug in St. Gallenkirch.

woensdag 7 augustus – Silvretta Hochalpenstrasse
Vanmiddag gaan we met de bus over de Silvretta Hochalpenstrasse, waar geiten en koeien af en toe de weg blokkeren. We stoppen bij de Bielerhöhe (2.036 m), het hoogste punt van de pasweg en de grens van Tirol en Vorarlberg. Hier hebben we een magnifiek uitzicht over de omgeving en de Silvretta Stausee. We nemen hier ruimschoots de tijd om te wandelen of van het prachtige landschap te genieten.

donderdag 8 augustus – Feldkirch
Na het ontbijt gaan we naar het middeleeuwse stadje Feldkirch, een uitstekende plek om onze laatste Oostenrijkse souvenirs te kopen. De Altstadt is zeer bezienswaardig met o.a. de mooiste burcht van Vorarlberg. Het kasteel is nog steeds het belangrijkste monument van Feldkirch. De kathedraal van St. Nikolaus uit de late gotische periode is zeker een bezoek waard. ‘s Middags maken we nog een stop in Bludenz, waar u nog kunt wandelen of de Milka fabriek bezoeken.

vrijdag 9 augustus – terugreis
Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van St. Gallenkirch. We rijden door Duitsland naar Nederland. In Nederland genieten we nog van een heerlijk afscheidsdiner waarna we huiswaarts keren.

deelnameprijs
deze bedraagt € 949,-
vroegboekkorting € 50,-
indien u boekt voor 1 mei

bij de prijs inbegrepen  

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak heenreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • lunch op zondag
 • koffie/cake na morgendienst zondag
 • 7 overnachtingen in 3*+ hotel
 • alle excursies en excursiegelden
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 89,- (6x 1p kamer beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

hotel
Hotel Alpenfeuer is gelegen in het dorp Gortipohl, dichtbij Sankt Gallenkirch. Het hotel is in 2017 volledig gerenoveerd en beschikt o.a. over een receptie, lift, restaurant en compleet nieuwe wellness met stoombad en rustruimtes, wifi en een terras. De keurig ingerichte kamers beschikken o.a. over een telefoon, kluisje, wifi en een badkamer met bad of douche en toilet.

opstapplaatsen
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.