Amerika en Canada

Reisinformatie

16-daagse reis Amerika en Canada

maandag 21 september t/m dinsdag 6 oktober

reisleider:A. (Bram) Karels

ga naar het inschrijfformulier

maandag 21 september – Amsterdam – Boston
We vertrekken (10.45 uur Amsterdam) voor onze non-stop vlucht naar één van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten: Boston. Bij aankomst worden we opgewacht door onze Nederlandssprekende gids. Boston wordt ook wel het ‘intellectuele hart van Amerika’ genoemd en huisvest bekende scholen en universiteiten, waaronder de wereldberoemde Harvard University. We maken een stadstour door deze mooie stad en worden aansluitend naar ons eerste comfortabele hotel gebracht.

dinsdag 22 september – Boston – walvissen – Cape Cod
In de ochtend maken we een boottocht, waarbij we op zoek gaan naar walvissen. Een hoogtepunt van de reis! We reizen vervolgens verder. We verblijven vannacht op het schiereiland Cape Cod, een populaire vakantiebestemming met mooie stranden in de Atlantische Oceaan en ook een geliefde uitvalsbasis voor een bezoek aan het idyllische eiland Martha’s Vineyard, waar welgestelde Amerikanen een vakantieoptrekje hebben.

woensdag 23 september – Cape Cod – Quebéc City
Vandaag is het een lange reisdag. In de ochtend brengen we eerst een bezoek aan Plimouth Plantage, een replica van de oorspronkelijke nederzetting van de Plymouth-kolonie die in de 17e eeuw is opgericht door de Engelse kolonisten die bekend werden als de pelgrims. Via New Hampshire en de White Mountain regio reizen we noordwaarts naar Canada. Onze bestemming is Québec City, een van de oudste steden in Noord-Amerika. Het is de hoofdstad en de op één na grootste stad van de gelijknamige staat.

donderdag 24 september – Quebéc City – Montréal
Vandaag is Montréal het eindpunt van deze dag. Montréal is na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld en tevens het culturele en economische hart van Québec. Tijdens een stadstour maken we kennis met zowel het nieuwe als het oude deel van deze stad. Het oude centrum, oftewel Vieux-Montréal, heeft smalle straatjes en huizen uit de 17de eeuw en veel restaurants.

vrijdag 25 september- Montréal – Ottawa
We verlaten Québec en reizen verder naar Ottawa, de hoofdstad van Canada. Tijdens een stadstour ontdekken we de hoogtepunten van de hoofdstad van Canada. We zien onder meer de parlementsgebouwen, downtown Ottawa en de gezellige ByWard Market. Op deze historische marktplaats bieden boeren en ambachtslieden uit de omgeving hun koopwaar aan.

zaterdag 26 september – Ottawa – 1000 Islands National Park – Toronto
De reis gaat verder naar het 1000 Islands National Park via het prachtige Lake Ontario. De 1000 Islands vormen een archipel in de Saint Lawrence rivier en u zult snel begrijpen waaraan deze regio haar naam te danken heeft; duizenden schilderachtige eilandjes voor de monding van de Saint Lawrence rivier. We maken een boottocht langs deze eilandjes.

Vervolgens gaan we verder naar Toronto, de grootste stad van Canada, waar we tijdens een stadstour de stad verder verkennen en de exclusieve wijk Yorkville bezoeken. Optioneel kunt u voor een fantastisch uitzicht een bezoek brengen aan de CN Tower. Deze toren biedt een werkelijk onovertroffen uitzicht over de stad!

zondag 27 september – Toronto – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen / zo mogelijk bezoeken we de NRC kerkdiensten in Markham.

maandag 28 september – Niagara Watervallen
We brengen een bezoek aan één van de beroemdste watervallen ter wereld: de Niagara Watervallen. Vanuit de verte zien we enorme hoeveelheden waterdamp opstijgen uit de canyon waar circa 3.000 kubieke meter water per seconde naar beneden stort. Deze imposante waterval ligt op de grens van Canada met de Verenigde Staten en bestaat uit de ‘American Falls’, de ‘Horseshoe Falls’ en de ‘Bridal Veil Falls’.

dinsdag 29 september – Pennsylvania – Amish – Lancaster
Vandaag reizen we terug naar de Verenigde Staten en rijden door naar de staat Pennsylvania. In dit gebied wonen nog altijd veel Amish gemeenschappen. Hun levenswijze lijkt erg veel op die van het Duitsland uit de 17de en 18de eeuw. Ze gebruiken geen auto noch elektriciteit. Op het land gebruiken ze nog authentieke werktuigen en gereedschappen. We bezoeken een Amish museum en krijgen een idee van hun levenswijze. We krijgen ook een 1 uur durende tour met een gids.  We overnachten in Lancaster.

woensdag 30 september –  Lancaster – Washington
We gaan verder naar Washington, de hoofdstad van de Verenigde Staten met vele musea, parken en uiteraard beroemd om het Witte Huis. Bij aankomst maken we een stadstour langs de meest fascinerende bezienswaardigheden. De tour begint bij de Arlington Cemetery. Een plaats waar niet alleen oorlogshelden, maar ook  presidenten en astronauten begraven liggen. Vervolgens brengen we een bezoek aan de National Mall, het Capitool en zien we het Witte Huis.

donderdag 1 oktober – Washington
Een vrije dag om de stad Washington te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een museum op de Mall. Alle musea in de binnenstad én de dierentuin zijn gratis toegankelijk. Ook de wijk Georgetown met zijn Victoriaanse huizen en leuke boetiekjes is de moeite waard en kan uitstekend wandelend verkend worden.

vrijdag 2 oktober – Washington – Philadelphia – New York
Na het ontbijt vertrekken we naar Philadelphia in de staat Pennsylvania. Deze stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis, doordat hier de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten werd getekend en uitgeroepen. In Philadelphia staat een stadstour op het programma langs de Independence Hall, the Mint en the Liberty Bell.  In de middag reizen we verder naar New York. In de avond brengen we als afsluiter van de dag een bezoek aan Top Of The Rock, een wolkenkrabber met schitterend uitzicht over verlicht New York.

zaterdag 3 oktober – New York – Ground Zero –  Empire State Building – Liberty Island
Vandaag verkennen we New York door een bezoek te brengen aan het Ground Zero Museum, een indrukwekkend museum over de aanslagen op de Twin Towers, 9/11. Hier zien we ook de leeggevallen plaatsen waar eens de torens stonden met alle namen van de slachtoffers die op die dag vielen. In het museum is eveneens aandacht voor de aanslagen op dezelfde dag op het Pentagon en de vliegtuigkaping (waarschijnlijk bedoeld om op het Capitool neer te laten storten).

De Empire State Building  is een wolkenkrabber met wederom een schitterend uitzicht vanaf de 86e verdieping over New York bij dag. Liberty Island is een klein eiland in de monding van de Hudson River. Hier staat het bekende Vrijheidsbeeld. Vanaf dit eiland hebben we ook een magnifiek zicht op de stad New York.

zondag 4 oktober – New York – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 5 oktober – New York – airport
Vandaag kunt u de laatste inkopen doen voordat we naar de luchthaven worden gebracht voor onze rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.

dinsdag 6 oktober – aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol (08.00 uur) en einde van een zeer indrukwekkende reis door het oosten van de Verenigde Staten en Canada.

deelnameprijs
deze bedraagt € 4.995,-

bij de prijs inbegrepen

 • non-stop vluchten met Delta Airlines Amsterdam – Boston / KLM New York – Amsterdam
 • 20 kilogram ruimbagage op de vluchten.
 • veertien nachten verblijf in comfortabele hotels
 • verzorging op basis van logies en ontbijt
 • diner en lunch op zondag
 • stadstours Boston, Philadelphia en Washington
 • walvisboottocht in Boston
 • stadstours Toronto, Ottawa, Montréal
 • bezoek aan de Plimouth Plantage
 • boottocht 1000 Islands National Park
 • bezoek aan het Amish museum
 • tour door de Amish gemeenschap o.l.v. een gids
 • bezoek aan Ground Zero Museum (incl. entree)
 • bezoek aan Empire State Building (incl. entree, overdag)
 • bezoek aan Liberty Island (incl. entree)
 • bezoek wolkenkrabber Top Of The Rock (incl. entree, avond)
 • Nederlandssprekende gids van dag 1 t/m 15
 • schitterende rondreis per comfortabele airconditioned bus
 • luchthavenbelasting
 • brandstofheffing

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 1.599,-
 • optionele excursies
 • fooien voor gids, chauffeur en housekeeping
 • niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • ESTA aanvraag (verplichte elektronische reistoestemming) UDS 14 per persoon
 • verzekeringen
 • schommelingen/wijzigingen (brandstof) heffingen en / of wisselkoersen

aandachtspunten

 • het meenemen van een creditcard strekt zeer tot de aanbeveling.
 • VERPLICHTE ELEKTRONISCHE REISTOESTEMMING: U bent verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig naar de VS. De kosten die hieraan verbonden zijn dient u per credit card te voldoen. De aanvraag valt onder uw eigen verantwoording, dit kan niet via Burgtours gerealiseerd worden. Voor een online aanvraag kunt u naar de website van ESTA gaan: https://esta.cbp.dhs.gov/ Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 7 dagen vóór vertrek).

Hotels (of gelijkwaardig):
Boston  Courtyard Boston Woburn Burlington
Cape Cod Hampton inn Cape Cod West Yarmouth
Grand Times hotel Québec City
Montreal Hôtel Fauborg Montréal
Ottawa  Holiday Inn Ottawa Downtown
Toronto  Holiday Inn Toronto Downtown Centre
Niagara Falls Wyndham Garden Inn at Niagara Falls
Lancaster Holiday Inn Lancaster
Washington / Arlington Holiday Inn Arlington at Ballston
New York  The Watson Hotel

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.