Andorra – vorstendom

Tijdens deze reis maken we kennis met het karaktervolle vorstendom Andorra, een ministaatje op de grens van Frankrijk en Spanje. Met het onaangetaste natuurschoon, de rijkdom aan cultuurschatten en de heerlijke rust in de bergdorpjes is Andorra een geweldige vakantiebestemming. Prachtige berglandschappen, stille dorpjes, Romaanse kerken, oude en stenen bruggen maken deze reis wel zeer aantrekkelijk. Bovendien is het staatje Andorra belastingvrij, dus u kunt er leuke koopjes op de kop tikken. U verblijft in een 4* hotel.

Reisinformatie

10-daagse reis Andorra – vorstendom

maandag 4 juli t/m woensdag 13 juli

ga naar het inschrijfformulier

maandag 4 juli – heenreis – Frankrijk
We beginnen met een gezamenlijk kopje koffie, waarna we via België naar Midden-Frankrijk rijden voor het diner en de overnachting.

dinsdag 5 juli – Pyreneeën – Soldeu
We volgen de Franse snelwegen richting de Pyreneeën. Onderweg doen we al mooie indrukken op van de omgeving en de ruwe bergen. In de vroege avond komen we aan in ons hotel in het kleine bergdorpje Soldeu ( 1.710 meter boven zeeniveau), diep gelegen in het hart van de Andorrese Pyreneeën.

woensdag 6 juli –  meer van Engolasters
Na de reis van de afgelopen dagen doen we het vandaag rustig aan. We brengen een bezoek aan het Meer van Engolasters, een prachtig gletsjermeer op 1600 meter hoogte. Met de bus overwinnen we diverse hoogteverschillen, genietend van het prachtige uitzicht.

donderdag 7 juli – Port d’Envalira – Vall de Nuria
We beginnen vandaag met een leuke tocht via de oude pasweg naar Port d’Envalira op 2.408 m hoogte. Hier kunnen we genieten van het mooie uitzicht of een wandeling maken naar het weer- en radiostation. Hierna rijden we naar de ongerepte Vallei van Nuria. In het typisch Catalaanse dorpje Ribes de Freser nemen we het tandradtreintje naar de geheel autovrije vallei. Een ware belevenis! Tijdens de overbrugging van bijna 1000 m hoogteverschil van Ribes de Freser naar Vall de Nuria kunt u genieten van prachtige panorama’s. In de vallei bezoeken we het klooster dat gedeeltelijk is omgebouwd tot luxe hotel.

vrijdag 8 juli – valleientocht
We gaan vandaag op pad voor een onvergetelijke valleientocht. Andorra bestaat uit drie valleien, namelijk het dal van de Valira del Norte, het dal van de Valira del Orient en het dal van de Gran Valira waar twee bergstromen samenkomen. Tijdens onze rit passeren we schilderachtige bergdorpjes, oude Romaanse kerken, talrijke bergstroompjes en frisse, groene dalen, omgeven door de bergwereld van de Pyreneeën.

zaterdag 9 juli – Seu d’Urgell – Os de Civis
Het Spaanse Seu d’Urgell is een kleine charmante stad met een middeleeuws centrum dat een bezoek zeker waard is. We nemen een kijkje in de 12e eeuwse Romaanse kerk. Vervolgens rijden we door naar de Spaanse enclave Os de Civis. In dit typisch Spaanse bergdorp lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

zondag 10 juli – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 11 juli – La Bouiche – Foix – Ax les Termes
We beginnen vandaag met een bezoek aan de langste bevaarbare ondergrondse rivier van Europa, de rivier van Labouiche. Onder leiding van een gids gaan we een boottocht maken waarbij we de ondergrondse rivier ca. 1,5 km zullen volgen door ondergrondse kamers en galerijen. Hierna rijden we door naar Foix dat gedomineerd wordt door haar middeleeuwse kasteel. We brengen een bezoek aan de lager gelegen oude stad waar u de gelegen heeft om te lunchen. Tot slot brengen we vandaag een kort bezoek aan de kuurstad Ax les Thermes.

dinsdag 12 juli – Frankrijk
Na het ontbijt verlaten we Andorra en rijden voor het laatst door de prachtige landschappen richting  Midden-Frankrijk voor het diner en de tussenovernachting.

woensdag 13 juli – Nederland
We rijden vandaag terug naar Nederland. Na het afscheidsdiner wordt u naar de opstapplaatsen gebracht.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.259,-

vrijblijvend inschrijven
U mag uw inschrijving voorlopig als vrijblijvend beschouwen. Als er voldoende deelnemers zijn voor vertrekgarantie nemen we met iedereen contact op. U kunt dan nog steeds beslissen wel of niet mee te willen met deze reis. Mocht u na dit contact besluiten toch niet mee te willen gaan, dan zijn er geen kosten aan uw annulering verbonden. En als u akkoord bent, zullen wij de reis aan u factureren.

korting € 35,-
voor de eerste 25 inschrijvingen

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Luxury Class
 • koffie/thee en gebak heenreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • lunch op zondag
 • 2 overnachtingshotels
 • 7 overnachtingen in 4* hotel
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 225,- (10 x 1p beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
We verblijven deze vakantie in het 4* Hotel Piolets Soldeu Centre in Soldeu, op ca. 1850 meter hoogte met een prachtig uitzicht op de Envaliravallei. Faciliteiten: Receptie, lounge, lift, restaurant, bar, groot terras, tuin, fitnessruime en zwembad. Gratis wifi in het gehele hotel. Kamers: Comfortabele kamers voorzien van telefoon, badkamer met föhn, bad/douche en toilet.

serviceroute (één doorlopende route)
Barneveld – Ochten – Hard. Giessendam – Ridderkerk – Breda (Van der Valk, Princeville/koffiestop heenweg/afscheidsdiner terugweg)
(vervoer Yerseke > Breda)
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.