Andorra – vorstendom

Tijdens deze reis maken we kennis met het karaktervolle vorstendom Andorra, een ministaatje op de grens van Frankrijk en Spanje. Met het onaangetaste natuurschoon, de rijkdom aan cultuurschatten en de heerlijke rust in de bergdorpjes is Andorra een geweldige vakantiebestemming. Prachtige berglandschappen, stille dorpjes, Romaanse kerken, oude en stenen bruggen maken deze reis wel zeer aantrekkelijk. Bovendien is het staatje Andorra belastingvrij, dus u kunt er leuke koopjes op de kop tikken. De reis wordt uitgevoerd met een Luxury Class touringcar

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
10-daagse reis Andorra – vorstendom

maandag 23 september t/m woensdag 2 oktober

reisleider:G. (Gerard) Middelkoop

ga naar het inschrijfformulier

maandag 23 september – heenreis – Frankrijk
We beginnen met een gezamenlijk kopje koffie, waarna we via België naar Midden-Frankrijk rijden voor het diner en de overnachting.

dinsdag 24 september – Pyreneeën – Soldeu
We volgen de Franse snelwegen richting de Pyreneeën. In de vroege avond komen we aan in ons hotel in het kleine bergdorpje Soldeu, gelegen diep in het hart van de Andorrese Pyreneeën. Soldeu ligt op circa 1710 meter boven zeeniveau.

woensdag 25 september –  meer van Engolasters
Na de reis van de afgelopen dagen doen we het vandaag rustig aan. We brengen een bezoek aan het Meer van Engolasters, een prachtig gletsjermeer op 1600 meter hoogte. Met de bus overwinnen we diverse hoogteverschillen, genietend van het prachtige uitzicht.

donderdag 26 september – Port d’Envalira – Vall de Nuria
We beginnen de dag met een rit naar de ongerepte Vallei van Nuria. In het typisch Catalaanse dorpje Ribes de Freser nemen we het tandradtreintje naar de geheel autovrije vallei. Een ware belevenis! Tijdens de overbrugging van bijna 1000 m hoogteverschil van Ribes de Freser naar Vall de Nuria genieten we van schitterende panorama’s. In de vallei bezoeken we het klooster dat gedeeltelijk is omgebouwd tot luxe hotel.

vrijdag 27 september – valleientocht
Een onvergetelijke valleientocht. Andorra bestaat uit drie valleien, namelijk het dal van de Valira del Norte, het dal van de Valira del Orient en het dal van de Gran Valira waar twee bergstromen samenkomen. Tijdens onze rit passeren we schilderachtige bergdorpjes, oude Romaanse kerken, talrijke bergstroompjes en frisse, groene dalen, omgeven door de bergwereld van de Pyreneeën.

zaterdag 28 september – Seu d’Urgell – Os de Civis
Het Spaanse Seu d’Urgell is een kleine charmante stad met een middeleeuws centrum dat een bezoek zeker waard is. We nemen een kijkje in de 12e eeuwse Romaanse kerk. Vervolgens rijden we door naar de Spaanse enclave Os de Civis. In dit typisch Spaanse bergdorp lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Probeer voor de lunch (eigen gelegenheid) ook zeker een van de traditionele gerechten uit, zoals Trinxat (een schotel van aardappelen, kool en spek) of als u houdt van wild, probeer dan eens wildzwijn of haas

zondag 29 september – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen. De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 30 september – La Bouiche – Foix – Ax les Thermes
We beginnen vandaag met een bezoek aan de langste bevaarbare ondergrondse rivier van Europa, de rivier van La Bouiche. Onder leiding van een gids gaan we een boottocht maken waarbij we de ondergrondse rivier ca. 1,5 km zullen volgen door ondergrondse kamers en galerijen. Hierna rijden we door naar Foix dat gedomineerd wordt door haar middeleeuwse kasteel. We brengen een bezoek aan de lager gelegen oude stad waar u de gelegenheid heeft om te lunchen. Tot slot brengen we vandaag een kort bezoek aan de kuurstad Ax les Thermes.

dinsdag 1 oktober – Frankrijk
Na het ontbijt verlaten we Andorra en rijden voor het laatst een mooie route door de prachtige landschappen richting  Midden-Frankrijk voor het diner en de tussenovernachting.

woensdag 2 oktober – thuisreis
We rijden vandaag terug naar Nederland. Na het afscheidsdiner worden we naar de opstapplaatsen gebracht.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.329,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Luxury Class
 • koffie/thee en gebak heenreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • lunch op zondag
 • 2 overnachtingshotels
 • 7 overnachtingen in 4* hotel
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 249,- (5 x 1p beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
We verblijven deze vakantie in het 4* hotel Himalaia in Soldeu, in het hart van de Pyreneeën met een prachtig uitzicht op de Envaliravallei. Faciliteiten: Receptie, lounge, lift, restaurant, bar en fitnessruimte. Gratis wifi in het gehele hotel. Kamers: Comfortabele kamers voorzien van kluisje,  badkamer met föhn, bad/douche en toilet.

serviceroute (één doorlopende route)
Barneveld – Ochten – Hard. Giessendam – Alblasserdam – Breda (Van der Valk, Princeville/koffiestop heenweg/afscheidsdiner terugweg)
(vervoer Yerseke > Breda)
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.