busreis Krakau en Auschwitz

Tijdens deze 6-daagse excursievakantie brengen we een bezoek aan Polen met o.a. de oude stad Krakau met het unieke Middeleeuwse centrum. We zoeken verder het indrukwekkende concentratiekamp Auschwitz en de stad Wroclaw, het vroegere Breslau waar u een mengelmoes van Silezische, Tsjechische en Poolse cultuur treft. Onderweg genieten we van het glooiende landschap van het Sudetengebergte met oude dorpjes. In 2023 hadden we een soortgelijke reis, maar dan ook nog Berlijn in het programma. Dat werd te druk en teveel rijden. Vandaar dat we kiezen voor een rustiger programma, waarbij het nog steeds een heel boeiende reis blijft.

bijna vertrekgarantie
nog te boeken t/m 1 mei

Reisinformatie

6-daagse busreis Krakau en Auschwitz

maandag 15 juli t/m zaterdag 20 juli

reisleider:Ds. J.P. Boiten

ga naar het inschrijfformulier

maandag 15 juli – heenreis – heenreis
Via de opstapplaatsen vertrekken we richting Polen. De overnachting is nog in Duitsland.

dinsdag 16 juli – Dresden – Krakau
Na het ontbijt verlaten we ons overnachtinghotel en gaan richting Dresden. We brengen een kort bezoek aan deze stad. De stad is na de Tweede Wereldoorlog volledig in oude staat hersteld en we zullen zien dat deze stad met recht ook wel ‘het Florence aan de Elbe’ genoemd. Na dit bezoek zetten we onze reis voort naar onze eindbestemming Krakau.

woensdag 17 juli – Krakau
Onder leiding van een lokale gids wandelen we naar het oude centrum van Krakau. Deze stad is in het verleden terecht de culturele hoofdstad van Europa geweest. De stad is gespaard gebleven voor de bombardementen uit de Tweede Wereldoorlog en heeft nog een uniek centrum. Deze universiteitsstad herbergt ook de Koninklijke Residentie op de Wawel heuvel. Het kasteel is een interessant voorbeeld van Renaissance architectuur en heeft één van de grootste tapijtencollecties van Europa. ’s Middags kunnen we op eigen gelegenheid het centrum verder bekijken. Krakau is een heerlijke stad om te bezichtigen. Er zijn voldoende mogelijkheden om even lekker een kop koffie te drinken en te genieten van het stadsleven.

donderdag  18 juli – Auschwitz – Birkenau
Vandaag bezoeken we Auschwitz/Birkenau o.l.v. een lokale gids. Auschwitz was het grootste Duitse Nazi vernietigingskamp van Europa waar meer dan 1,3 miljoen mensen een gruwelijke dood vonden. De bekende poort met de tekst “Arbeid macht frei” staat er nog steeds. In de barakken herdenken vele landen, ook Nederland, in tentoonstellingen hun slachtoffers van het kamp.

vrijdag 19 juli – Wroclaw
We verlaten ons hotel in Krakau en gaan naar Wroclaw, een Poolse stad met een historisch marktplein met een mooi stadhuis. We rijden na het bezoek door naar ons overnachtingshotel in Duitsland.

zaterdag 20 juli
Na het ontbijt vertrekken we via de Autobahnen naar Nederland. Onderweg gebruiken we nog een afscheidslunch. Om ca. 16.00 rijden we Nederland binnen.

deelnameprijs
deze bedraagt € 949,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 3 overnachtingen in 3* hotel
 • 1 overnachtingshotel heenreis
 • 1 overnachtingshotel terugreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • Nederlands of Duits sprekende gids Krakau
 • Nederlands of Duits sprekende gids in Auschwitz
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • warme afscheidslunch terugreis

niet bij de prijs inbegrepen

 • 1p kamers € 149,- (8 beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrageSGR € 5,- p.p.

hotels
1 nacht overnachtingshotel Duitsland heenreis
3 nachten hotel Wyspianski in Krakau
1 nacht overnachtingshotel Duitsland terugreis

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Alblasserdam – Hard. Giessendam – Ochten
Barneveld via aanvoer naar Ochten.

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.