busreis Zwarte Woud

Deze reis brengt ons naar het zuidelijke deel van het Zwarte Woud, waar zowel veel natuur als cultuur te vinden is. De ligging van het hotel is een ideaal uitgangspunt voor het maken van boeiende excursies. Niet alleen door het Zwarte Woud, maar eveneens naar de Bodensee met het eiland Mainau, bekend om zijn subtropische plantengroei. Wij beperken ons tijdens deze reis niet tot de grenzen van Duitsland. Zo gaan we naar Zwitserland en rijden o.a. naar de Vierwaldstättersee. Ook zien we de waterval in de Rijn bij Schaffhausen. Niet alleen de grens met Zwitserland wordt gepasseerd, ook het nabij gelegen Frankrijk gaan we bezoeken. In de Franse Elzas zien we mooie vakwerkhuizen en we brengen een bezoek aan een pittoresk wijnstadje. Een ander onvergetelijk uitstapje is de tocht naar de Titisee, een prachtig meer in het zuidelijke deel van het Zwarte Woud. Tijdens deze reis verblijven we op basis van volpension.

volgeboekt

Reisinformatie

deze reis is volgeboekt
8-daagse busreis Zwarte Woud

vrijdag 12 juli t/m vrijdag 19 juli

reisleider:W. (Wim) van der Hoek

ga naar het inschrijfformulier

vrijdag 12 juli – heenreis
Als iedereen vanaf de verschillende opstapplaatsen bij elkaar is, maken we nog een stop in Nederland voor een kopje koffie/thee. Vervolgens rijden we naar ons hotel waar we aankomen voor het diner. Hier verblijven we zeven nachten.

zaterdag 13 juli – St. Blasien – Schluchsee – Titisee
De morgen is ter vrije besteding. Na de lunch in ons hotel maken we een mooie tocht via St. Blasien, waar we een prachtige kerk bezoeken. We zien ook de Schluchsee en de Titisee. Dit laatstgenoemde meer is ontstaan door de Feldberg Gletsjer. Het is het hoogst gelegen meer van Duitsland en bevat zeer helder water. We maken hier een boottochtje.

zondag 14 juli – rustdag
Vandaag zal de reisleider twee bijeenkomsten beleggen.
De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 15 juli – waterval Schaffhausen – bloemeneiland Mainau
We rijden eerst naar de beroemde waterval van Schaffhausen, waar de Rijn een vrije val maakt. De Rheinfall is 150 meter breed en 23 meter hoog en is een spectaculair verschijnsel. Hier maken we een boottocht naar de waterval om dit indrukwekkende gebeuren van heel dichtbij te bekijken. Aansluitend rijden we om de Bodensee heen naar het subtropische bloemeneiland Mainau. Op een oppervlakte van slechts 45ha bevinden zich hier een verscheidenheid aan bloemen, bomen en struiken. De aartshertogen van Baden en hun erfgenamen, het Zweedse koningshuis, hebben het aan het einde van de 19e eeuw aangelegd. De lunch is vandaag niet inbegrepen.

dinsdag 16 juli – Kandertal – Hohe Blauen
Tijdens een schitterende natuurtocht rijden we via het Kandertal naar de 1165 meter hoge ‘Hohe Blauen’. Door prachtige naald- en loofbossen, langs velden, riviertjes en door idyllische kuuroorden gaat onze route verder; het is volop genieten. Tevens brengen we een bezoek aan de interessante museumboerderij ‘Bertha Schneiderhof’.

woensdag 17 juli –  Vierwaldstättersee (Zw) met boottocht – Luzern
Vandaag staat een tocht naar het bekendste meer van Zwitserland op het programma. De grillige vorm van de Vierwaldstättersee past helemaal bij het onregelmatig gevormde gebergte aan de voet van de Alpen. We maken hier een boottocht. Aansluitend rijden we naar Luzern, een levendige stad met een florerend cultureel leven. Luzern wordt door de Reuss verdeeld in een oud en nieuw stadsdeel. De beide stadsdelen worden onder andere verbonden door de oudste, overdekte houten brug ter wereld, de Kapelbrücke uit 1332. Deze werd na een brand in 1993 weer in originele staat hersteld en leidt naar het eigenlijke symbool van Luzern, de achthoekige watertoren.

donderdag 18 juli – Elzas (Fr) – treinrit stad – Colmar
Vandaag steken we de grens over naar Frankrijk en rijden naar het wijnstadje Eguisheim. Dit dorpje in de Elzas is in cirkels gebouwd, rondom een kasteel uit de 13e eeuw. Eguisheim is geheel omringd door wijngaarden, de druiven werden hier in de 4e eeuw al geïntroduceerd door de Romeinen. We bekijken de stad tijdens een ritje met een trein. ’s Middags bezoeken we Colmar, bekend om het historische centrum met vele vakwerkhuizen. Een wandeling door de wijk klein-Venetië is een aanrader. Of geniet van een glas (Elzas) wijn op een Frans terras.

vrijdag 19 juli –  thuisreis
Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel en rijden we terug naar Nederland. Onderweg vindt nog een afscheidslunch plaats en kunnen we terugkijken op een veelzijdige reis naar het zuidelijke deel van het Zwarte Woud.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.359,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak/broodje heenreis
 • hotelverzorging op basis van volpension vanaf lunch 1e dag t/m ontbijt laatste dag (m.u.v. 15 juli)
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • 7 overnachtingen in familiehotel Großbach
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • afscheidslunch

niet bij de prijs inbegrepen

 • eenpersoonskamer € 99,- p.p. (6 kamers beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Hotel Großbach ligt in het pittoreske dorpje Menzenschwand aan de voet van de Feldberg en wordt beheerd door een Nederlandsprekende familie. Het hotel beschikt over een restaurant, een zonneterras en gratis wifi. De comfortabele kamers zijn voorzien van balkon of terras en een badkamer met douche of bad en een toilet.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Alblasserdam – Hard. Giessendam – Ochten
Barneveld via aanvoer naar Ochten.
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.