combinatiereis cruise Duitsland & busreis Heidelberg en Oostenrijk

Deelnemers voor de combinatiereis gaan vrijdag 6 september in Keulen van boord en stappen in de bus naar Heidelberg, en vervolgens richting Nauders in Oostenrijk.

Deze combinatiereis is mede ontstaan door een groep Canadezen en Amerikanen die deze combinatie graag willen doen.

volgeboekt

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
12-daagse combinatiereis cruise Duitsland & busreis Heidelberg en Oostenrijk

maandag 2 september t/m vrijdag 13 september

met deze reis gaat mee: Ds. J.J. van Eckeveld, Zeist (alleen de cruise)

ga naar het inschrijfformulier

maandag 2 september – Koblenz – Alken
Maandagmorgen worden alle deelnemers opgehaald en in comfortabele touringcars naar Koblenz gebracht voor de inscheping. We zitten dus al heel snel midden in het favoriete en populaire vaargebied de Moezel. De koffers worden bij aankomst in de haven van Koblenz door de bemanning keurig in uw hut gebracht. Van de busreis hebben we best trek gekregen, en dat komt goed uit, we vangen meteen aan met de lunch. Tijdens de lunch varen we naar Alken.

Koblenz heeft een geschiedenis die terug gaat tot de Romeinse tijd, 2000 jaar geleden. Hier stroomt de Moezel in de Rijn. Dit punt (de “Deutsches Eck”) maakt Koblenz tot een aantrekkingspunt van toeristen uit de hele wereld. Door de strategische ligging van Koblenz, en het middelpunt van Moezel- en Rijnwijnen kent het een roemrijk verleden. Oude vestingmuren, burchttorens en kastelen zijn hier de zichtbare voorbeelden van. Tegenover de Deutsches Eck, aan de overzijde van de Rijn, ligt Burg Ehrenbreitstein. Deze vesting is na Gibraltar de grootste rots-vesting van Europa. Vestingmuren en burchttorens, kastelen en patriciërs huizen, zijn indrukwekkende sporen van een bewogen verleden.

Ondertussen vaart de boot al richting Alken. Dit is een klein, maar mooi oud wijnstadje. Het ontstaan van Alken is nauw verbonden met de burcht Thurant, die in 1192 werd gebouwd in opdracht van graaf Hendrik von der Pfalz. Tijdens een belegering (1245-1248) van het stadje werd de bevolking uitgehongerd en zo gedwongen tot overgave. De ondertekening hiervan, de Vrede van Thurant geldt als het oudste verdrag in het Duits opgesteld. Alken, dat in 1350 stadsrechten kreeg, ligt midden in een verrassend mooi Moezellandschap en kent enkele fraaie bezienswaardigheden. Zo zijn er de resten van oude muren en torens. Van de stadsmuur bleef de Fallerport behouden. Verder bezienswaardig zijn een aantal oude vakwerkhuizen, de romaanse St-Michaels-Kapelle met zijn mooie fresco’s uit de 13e en 15e eeuw, en het barokke Wiltberger Hofhaus. Na het diner kunt u nog in dit stadje rondkijken.

dinsdag 3 september – Zell
Tijdens het ontbijt varen we al verder de Moezel op richting Zell. Daar komen we aan het begin van de middag aan. Het Moezelstadje Zell is idyllisch gelegen aan één van de mooiste en grootste meanders van de Moezel, de Zeller Hamm. Ingeklemd tussen de Moezel en steile wijngaarden is het stadje prachtig gelegen. De zichtbare historie van het stadje gaat terug tot ongeveer 1142. In deze tijd word een Augustijner klooster op de Marienburg gebouwd. In nog vroegere tijden was er een Romeins fort gesitueerd en was Zell een Romeinse nederzetting. In de middeleeuwen was Zell geheel ommuurt en vormde het een belangrijke schakel in de verdediging van de regio. Smalle straatjes, historische vakwerkhuizen met steile gevels en mooie kerken getuigen van de geschiedenis van de Moezelregio. De verschillende musea (zoals een wijnmuseum) in de buurt en in de stad bieden ook inzicht in het verleden van Zell. Gelukkig heeft Zell altijd haar landelijke charme behouden en behoort tot de grootste wijnbouw bedrijvende gemeenten van Duitsland. Hier bepaalt de wijn bijna alles. De beroemde wijn “Zeller Schwarze Katz”, is hier het voorbeeld van.

woensdag 4 september – Cochem – Winningen
De vaart gaat verder naar Cochem. Hier kunt u ’s middags winkelen, een gezellig terras nemen om iets te drinken en het stadje te bekijken. Cochem is een uitgesproken toeristenstadje. Naast natuurlijk de bekende wijn domineert de wereldberoemde Reichsburg, die hoog boven de stad reeds van ver te zien is. Een steile weg brengt u naar de Reichsburg (ook met pendelbussen te bereiken). Vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Moezel. Al met al is Cochem een gezellig en karakteristiek Moezelstadje met alle kenmerken die daar bij horen, waaronder: wijn, steile wijnhellingen, beboste heuvels, middeleeuwse burchten en in het stadje zelf een marktplein en pittoreske straatjes en steegjes uit de oude tijd, met bezienswaardigheden als: vakwerkhuizen, stadspoorten en delen van de middeleeuwse muur.

Aan het begin van de avond varen we verder naar Winningen. Zo zien we de Moezel ook als de schemer invalt. Genietend vanaf het dek glijden de gezellig verlichte dorpjes aan u voorbij. Een heel mooi gezicht. Rond 21.30 uur legt de boot aan bij Winningen voor de overnachting. Misschien nog even tijd voor een mooie wandeling. Het stadje Willingen, dat reeds in 865 als Windiga in documenten wordt genoemd, heeft vele fraaie vakwerkhuizen en een parochiekerk. Naast fraaie vakwerkhuizen heeft Winningen veel statige villa-achtige wijnboerderijen.  

donderdag 5 september – Köln
Tijdens het ontbijt vervolgen we de vaarweg naar Köln. Deze stad is het meest bekend om de beroemde Kölner Dom, die u al van verre kunt zien. De bouw van deze imposante gotische kerk duurde van de 13e tot de 19e eeuw. Het is één van de grootste gotische bouwwerken ter wereld. Keulen was in de Middeleeuwen de grootste stad van Duitsland en telde binnen haar stadsmuren maar liefst 150 kerken. Het is de moeite waard om deze stad te verkennen. We hopen hier na de lunch aan te leggen. ’s Avonds staat er een heerlijk Captains-dinner voor u klaar.

vrijdag 6 september – Heidelberg
Na een vroeg ontbijt verlaten we de boot, stappen over op de bus en rijden naar Heidelberg. Een mooie stad met veel historie en bekend van de Heidelbergse Catechismus. In Heidelberg heeft u vrije tijd om de stad te verkennen. Daarna rijden we naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

zaterdag 7 september – Alpen –  Nauders – Samnaun
Door de Schwäbische Alb en de Allgäu rijden we naar de Oostenrijkse grens. We komen langs Reutte en Landeck en rijden stroomopwaarts langs de Inn. Aan het einde van een prachtig dal bereiken we onze verblijfplaats Nauders. In de middag gaan we naar Samnaun, het bekende belastingvrije plaatsje in Zwitserland.

zondag 8 september – rustdag
Deze dag zullen er twee bijeenkomsten worden belegd waarbij (op verzoek van Burgtours) een Canadese of Amerikaanse ambtsdrager de diensten zal leiden.

maandag 9 september –  Zwitserland – Bernina Express – Italië
De tocht van vandaag neemt ons mee naar drie landen: Oostenrijk, Zwitserland en Italië. De rit gaat eerst naar het Zwitserse plaatsje Pontresina waar we instappen op een gedeelte van het treintraject van de beroemde Bernina Express. De bus wacht ons op in Poschiavo. Via de Reschenpas rijden we terug naar Nauders.

dinsdag 10 september –  Merano
Via de Reschenpass, de grens tussen Oostenrijk en Italië, rijden we langs het stuwmeer bij Reschen. We zien het verzonken dorp Graun en het Vinschgau met zijn vele burchten, om uiteindelijk in Merano te arriveren. Het is één van de mooiste steden in dit gedeelte van Italië. Een stad met een rijke historie die teruggaat tot in de Romeinse tijd. De Via dei Portici wordt wel beschouwd als de mooiste arcadenstraat van Europa.

woensdag 11 september – Seefelder Plateau – Zirlpas
We brengen vandaag een bezoek aan het Seefelder Plateau. We gaan via Telfs het plateau omhoog en rijden via een prachtige route naar Leutasch. Vanaf hier vervolgen we onze weg naar het plaatsje Seefeld. U heeft in Seefeld voldoende tijd om rond te kijken. De sportievelingen kunnen bijvoorbeeld een rondje om het 600 meter lange meer lopen. Maar een korte wandeling maken door de voetgangerszone naar het bekende kerkje, de Seekirchl, met zijn uivormige koepel en vervolgens iets drinken op een terrasje kan natuurlijk ook. We rijden daarna via de Zirlpas en door de Inn vallei, bezoeken de Kuhtai waterval en Landeck, en komen weer in Nauders.

donderdag 12 september – Silvretta Hochalpenstrasse
Vandaag gaan we naar het Vorarlgebergte. Allereerst rijden we over de Silvretta Hochalpenstrasse naar Bludenz. Onderweg genieten we van de prachtige natuur en rijk ‘bebloemde’ huisjes. We brengen een kort bezoek aan de bekende wintersportplaats Lech en rijden via St. Anton en Landeck naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

vrijdag 13 september – terugreis Nederland
Na het ontbijt vervolgen we de route naar Nederland. Onderbroken door diverse stops en een afscheidsmaaltijd komen we tegen de avond aan in Nederland.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.699,-

bij de prijs inbegrepen
cruise

 • luxe touringcars heenreis naar Koblenz op 2 september
 • welkomstdrankje
 • 4 overnachtingen aan boord van m.s. de Rhine Princess
 • volledige verzorging (ontbijt, lunch en diner), beginnend met de lunch op maandag en eindigend met ontbijt op vrijdag
 • koffie en/of thee op de normale uren
 • kofferlabels
 • kofferservice bij in- en ontscheping

busreis

 • touringcar Comfort Class
 • vanaf ontscheping verzorging op basis van halfpension
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • lunch op zondag
 • 2 overnachtingshotels
 • 5 overnachtingen in 4* hotel
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • treinrit Bernina Express
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • cruise: eventuele brandstoftoeslag en/of Duitse BTW verhoging
 • cruise: excursies vanaf de Rhine Princess (deze zijn aan boord te boeken)
 • cruise en busreis: drankjes, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • cruise en busreis: toeslag 1-persoonshut (alleen 1p op middendek en onderste dek) / hotelkamer € 398,-
 • reizen vliegtuig
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

M.S. RHINE PRINCESS
indeling van de dekken

100 serie is het Rijndek (onderste) /200 serie is het Moezeldek (middelste) / 300 serie is het Promenadedek (bovenste)

hutten
De hutten (circa 14 m² en verdeeld over 3 passagiersdekken) zijn ruim en beschikken over 2 naast elkaar staande bedden, die op verzoek ook uit elkaar geschoven kunnen worden. De hutten hebben zelf regelbare airconditioning. In de ruime kastenwand met kaptafel vindt u een kluisje. Uw hut is verder voorzien van een telefoon met weksysteem en een föhn. De ruime tweepersoonshutten zijn voorzien van toilet, wastafel en douche. De hutten op het Rijndek hebben 2 kleinere ramen en zijn niet per lift bereikbaar.

zonnedek
Hier kunt u vanuit het comfortabele dekmeubilair met gezellige zitjes genieten van het voorbijglijdende landschap. Er is zowel een overdekt gedeelte (met open zijwanden) en een gedeelte waar u heerlijk in de zon kunt zitten.

Promenadedek
salon

Achter op het Promenadedek vindt u de sfeervolle salon, die mede door de uitzonderlijke hoogte en grote ramen zeer royaal is. Vanuit de salon kunt u via de glazen schuifdeuren naar het achterdek waar zich nog een aangenaam terras bevindt.

souvenirshop
Naast de salon treft u de souvenirshop aan en u kunt hier terecht voor kleine geschenken, ansichtkaarten, postzegels en de excursies.

Moezeldek
receptie

Midscheeps op het Moezeldek bevindt zich de hal met de receptie, waar u tijdens de reis terecht kunt met al uw vragen. Met de lift kunt u naar het Promenadedek en het Zonnedek.

restaurant
Naast de receptie ligt het restaurant, waar de dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet. Hier worden ook de lunches en diners in één zitting geserveerd, waaronder speciale themadiners en buffetten. Door de grote ramen hoeft u ook hier niets van het uitzicht te missen.

hotellift
Er is een hotellift aan boord waarmee u alle dekken kunt bereiken, behalve het Rijndek.

De maaltijden
het ontbijt

Het ontbijt aan boord is georganiseerd in ‘open zitting’. Dit houdt in dat u tussen de aangegeven tijden de maaltijd kan gebruiken. U kunt kiezen uit: diverse soorten brood; muesli; diverse soorten beleg: ham, kaas, worst en zoetwaren; koffie, thee, melk, jus d’orange; yoghurt en eieren.

de lunch
Tussen de middag wordt er een uitgebreide lunch, vaak in buffetvorm, geserveerd, meestal met een kop soep of een andere hartigheid.

het diner
’s Avonds wordt in het restaurant het diner geserveerd. Elke dag opnieuw weer een hoogtepunt, in de vorm van een dinerbuffet of een keuzediner

HOTEL
Hotel Hochland is in het centrum van Nauders in Tirol gelegen. Dit hotel wordt door een familie beheerd. Het biedt een grote spa en wellness. De ruime kamers zijn voorzien van een balkon. Alle kamers van Hotel Hochland zijn minimaal 30 m² groot en beschikken over bad en/of douche en toilet. Het restaurant van Hotel Hochland biedt een typische Alpine-stijl. Het serveert Traditionele Tiroolse en internationale gerechten en dieetmenu´s. In de middag kunnen gasten genieten van lichte snacks. De spafaciliteiten bestaan uit onder andere een zwembad, een stoombad en een infraroodcabine. Gezonde drankjes zijn verkrijgbaar bij de Juice Bar.

opstapplaatsen heenreis
Barneveld – Capelse Brug – Geldermalsen – Goes – Hard. Giessendam – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Rijssen – Staphorst – Yerseke

uitstapplaatsen terugreis
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.