fietsvakantie de meren van Karinthië

Dankzij het mediterrane klimaat in Karinthië is het heerlijk fietsen langs de zonnigste meren in de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk. We fietsen langs verschillende bekende meren zoals de Ossiachersee, de Wörthersee en we fietsen de bekende Drauradweg. Tussen prachtige bergen en door fraaie steden. Met onderweg trotse burchten en dromerige dorpjes. We komen langs glinsterende diepblauwe Karintische meren die uitnodigen om het fietsen even te onderbreken voor een rondvaart. Ga mee en geniet van de prachtige vergezichten van Karinthië.

fietsbegeleider
Op deze reis is, behalve een reisleider van Burgtours, ook een fietsbegeleider aanwezig die u bij pech weer op weg helpt en ook de routes mee fietst. Maar u fietst in uw eigen tempo de route en bepaalt zelf waar u stopt en wat u onderweg wilt bekijken. Bij elke tocht rijdt de begeleider als laatste ‘man’ achteraan de groep. Mocht u onderweg onverhoopt met pech komen te staan, dan kan de begeleider u weer op weg helpen.

volgeboekt

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
deze reis is volgeboekt
10-daagse fietsvakantie de meren van Karinthië

woensdag 31 juli t/m vrijdag 9 augustus

reisleider:A.J. (André) Karens

ga naar het inschrijfformulier

woensdag 31 juli – heenreis
Vanaf de afgesproken opstapplaatsen vertrekken we voor de 10-daagse fietsreis naar Oostenrijk. Onderweg genieten we van een heerlijk kopje koffie/thee met gebak of een lekker broodje. We rijden vandaag richting Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

donderdag 1 augustus – langs de Drau naar Möllbrücke
Na het ontbijt rijden we verder naar Oostenrijk richting onze vakantiebestemming. Aangekomen in Oostenrijk maken we onze eerste fietstocht. De chauffeur stopt in Greifenburg en vanaf hier is er een mooie route uitgestippeld langs de Drau naar het hotel in Möllbrücke (ca. 26 km).

vrijdag 2 augustus – Ossiacher See
Na het ontbijt brengt de fietsbus ons naar de Ossiacher See voor een mooie fietstocht rond het meer. Rondom het meer loopt een goed aangelegd fietspad langs gezellige plaatsjes. Vergeet niet af en toe af te stappen om eens een uitkijktoren op te klimmen of een kerkje of klooster te bezoeken. De route eindigt vandaag waar we begonnen zijn. De bus staat hier te wachten om ons terug te brengen naar het hotel (ca. 30 km).

zaterdag 3 augustus – Drauradweg – Villach
Vandaag staat er een deel van de Drauradweg op het programma. De fietstocht begint vandaag in Spittal waar de bus ons naar toe brengt. Deze tocht langs de Drau is misschien wel de mooiste van alle ‘flussradwegen’ die door Oostenrijk lopen. De rivier begint in Italië en eindigt in Hongarije waar deze zich samenvoegt met de Donau. We fietsen over verharde fietspaden langs de rivier tot aan Villach waar de bus weer op ons wacht (ca. 42 km).

zondag 4 augustus – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen. De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 5 augustus – Italiaanse Dolomieten – Lienz
Na het ontbijt rijden we naar Italië, want de fietsroute van vandaag begint in de Italiaanse Dolomieten. Vanuit Italië fietsen we over goed onderhouden wegen langs de Drau de grens weer over naar Oostenrijk. De route eindigt in de stad Lienz, de stad met de meeste zonuren van heel Oostenrijk. Neem hier nog even de tijd om het symbool van de stad, Schloss Bruck, te bezichtigen, alvorens we weer met de bus terug naar het hotel worden gebracht (ca. 47 km).

dinsdag 6 augustus – van Villach naar de Wörthersee
De route van vandaag begint in Villach, waar we met de bus naar toe worden gebracht. Het eerste gedeelte van de fietstocht gaat grotendeels langs de rivier de Drau. Vervolgens bereiken we Velden aan de Wörthersee, prachtig gelegen aan het heldere en turquoise water. Hier treffen we een combinatie van een mediterrane sfeer en het vroegere keizerrijk. Het tweede deel van de etappe gaat langs de noordelijke oevers naar het eindpunt in Klagenfurt. Vergeet onderweg niet te genieten van de kastelen en landhuizen of heerlijk een drankje te nemen in de leuke plaats Pörtschach (41 km).

woensdag 7 augustus – Winkler an der Grossglockner
’s Morgens vertrekken we naar het kleine plaatsje Winklern, gelegen aan de voet van de Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Vanaf hier fietsen we richting het oosten naar het plaatsje Obervellach waarbij we onderweg genieten van de groene alpenweiden en de mooie vergezichten. Deze fietstocht eindigt bij ons hotel in Möllbrücke (ca. 51 km).

donderdag 8 augustus – Zuid Duitsland
Onder voorbehoud: we zullen ter plaatse, en in overleg met de fietsbegeleider, bezien of we deze dag nog een route kunnen fietsen alvorens we de terugreis maken. We nemen in ieder geval wel afscheid van het gezellige hotel Kreinerhof en rijden via een mooie route naar ons overnachtingshotel in Duitsland. Voor het diner komen we daar aan.

vrijdag 9 augustus – terugreis Nederland
We beginnen aan het laatste deel van onze reis naar Nederland. Onderweg genieten we nog van een heerlijke afscheidslunch en kunnen we nog even napraten over deze mooie fietsvakantie.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.399,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • fietsbegeleider
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 7 overnachtingen in 3* hotel
 • 2 overnachtingshotel heen- en terugreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • kopje koffie/thee en cake na de bijeenkomst op zondagmorgen
 • lunch op zondag
 • warme afscheidslunch terugreis
 • vervoer van uw eigen fiets of een door uzelf gehuurde fiets

niet bij de prijs inbegrepen

 • 1p kamer € 199,- (3 beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotels
1 nacht overnachtingshotel Duitsland heenreis
7 nachten Landhotel Kreinerhof in Möllbrücke
1 nacht overnachtingshotel Duitsland terugreis

In Oostenrijk verblijven we in het 3* hotel Landhotel Kreinerhof.

Landhotel Kreinerhof ligt mooi in het plaatsje Möllbrücke dicht bij de Millstättersee. Het hotel is o.a. voorzien van een receptie, lift, restaurant, bar, wifi, wellness en een terras. De kamers beschikken o.a. over een volledig ingerichte badkamer, telefoon, wifi en een kluisje.

opstapplaatsen
Zwolle – Barneveld – Ochten – Cuijk (vd Valk hotel)

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.