Drielandenreis Alpen

Niet voor niets wordt deze reis de ‘Drielandenreis’ genoemd, want tijdens deze vakantie maken we kennis met Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Nauders, onze standplaats in Oostenrijk, is een uitstekende uitvalsbasis voor het maken van mooie excursies. We zien de natuur in haar mooiste facetten. We bezoeken onder andere Pontresina (Zw) en Merano (It) en we maken een treintocht met de beroemde Bernina Express. Nauders ligt aan de eeuwenoude handelsstraat over de Reschenpas. Het is een bergdorp op een hoogte van 1.365m. Zo mooi dat het lijkt alsof het in het landschap is geschilderd. We verblijven in het uitstekende 4* Hochland hotel. Een unieke reis met alleen maar hoogtepunten, het beste van drie landen.

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
10-daagse Drielandenreis Alpen

woensdag 31 juli t/m vrijdag 9 augustus

reisleider:G. (Gerard) Middelkoop

ga naar het inschrijfformulier

woensdag 31 juli – heenreis
Via de verschillende opstapplaatsen vertrekken we richting Duitsland. Na de gebruikelijke stops komen we ’s avonds aan in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

donderdag 1 augustus – Alpen –  Nauders
Via een mooie route over de Oberjochpas (een 1.180 meter hoge grenspas tussen Duitsland en Oostenrijk), dan door het Tannheimertal en over de bekende Fernpas rijden we naar Nauders, waar we voor het diner aankomen.

vrijdag 2 augustus – vrije ochtend en Samnaun
‘s Ochtends heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het dorpje Nauders te verkennen. ’s Middags maken we een mooie tocht naar Samnaun, het bekende belastingvrije dorpje in de bergwereld tussen Oostenrijk en Zwitserland.

zaterdag 3 augustus – Zwitserland – Bernina Express – Italië
De tocht van vandaag neemt ons mee naar drie landen: Oostenrijk, Zwitserland en Italië. We steken de grens met Zwitserland over en rijden naar Pontresina. Hier stappen we op de beroemde Bernina Express die ons naar Poschiavo brengt. Tijdens dit gedeelte van het treintraject hebben we een prachtig zicht op de imposante bergwereld. De bus wacht ons op in Poschiavo en via de Reschenpas rijden we terug naar Nauders.

zondag 4 augustus – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 5 augustus –  Merano
Via de Reschenpass, de grens tussen Oostenrijk en Italië, rijden we langs het stuwmeer bij Reschen. We zien het verzonken dorp Graun en het Vinschgau met zijn vele burchten, om uiteindelijk in Merano te arriveren. Het is één van de mooiste steden in dit gedeelte van Italië. Een stad met een rijke historie die teruggaat tot in de Romeinse tijd. De Via dei Portici wordt wel beschouwd als de mooiste arcadenstraat van Europa. Dat het er zeer vruchtbaar is blijkt uit de vele boom- en wijngaarden die de streek rondom deze stad rijk is.

dinsdag 6 augustus – Silvretta Hochalpenstrasse
Vandaag rijden we een mooie tocht over de Silvretta Hochalpenstrasse naar Bludenz. Onderweg genieten we van de prachtige natuur en rijk ‘bebloemde’ huisjes. In de middag brengen we een bezoek aan de bekende wintersportplaats Lech en rijden via St. Anton en Landeck weer terug naar Nauders.

woensdag 7 augustus – Seefelder Plateau – Zirlpas
We brengen vandaag een bezoek aan het Seefelder Plateau. We gaan via Telfs het plateau omhoog en rijden via een prachtige route naar Leutasch. Vanaf hier vervolgen we onze weg naar het plaatsje Seefeld. U heeft in Seefeld voldoende tijd om rond te kijken. De sportievelingen kunnen bijvoorbeeld een rondje om het 600 meter lange meer lopen. Maar een korte wandeling maken door de voetgangerszone naar het bekende kerkje, de Seekirchl, met zijn uivormige koepel en vervolgens iets drinken op een terrasje kan natuurlijk ook. We rijden na ons bezoek via de Zirlpas en door het Inntal weer terug naar Nauders.

donderdag 8 augustus – Fluëlapas – Davos – Zuid-Duitsland
Na het ontbijt nemen we afscheid van Nauders. Er staat vandaag een erg mooie tocht op het programma. We rijden naar Zwitserland waar we over de Flüelapas (hoogte 2.400 m) gaan. Deze pas reikt tot boven de boomgrens. Na de afdaling arriveren we in Davos, de hoogst gelegen plaats van de Alpen. Vanaf Davos gaan we weer noordelijk en rijden we via Liechtenstein en Bregenz naar Duitsland voor het diner en de overnachting.

vrijdag 9 augustus – terugreis
Na het ontbijt vervolgen we de route naar Nederland. Onderbroken door diverse stops en een afscheidsmaaltijd komen we tegen de avond aan bij de opstapplaatsen.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.099,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak heenreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • lunch op zondag
 • 2 overnachtingshotels Zuid-Duitsland
 • 7 overnachtingen in 4* hotel
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • treinrit Bernina Express
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag verblijf in 2p kamer € 209,- (4x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

hotel
Hotel Hochland is in het centrum van Nauders in Tirol gelegen. Dit hotel wordt door een familie beheerd. Het biedt een grote spa en wellness. De ruime kamers zijn voorzien van een balkon. Alle kamers van Hotel Hochland zijn minimaal 30 m² groot en beschikken over bad en/of douche en toilet. Het restaurant van Hotel Hochland biedt een typische Alpine-stijl. Het serveert Traditionele Tiroolse en internationale gerechten en dieetmenu´s. In de middag kunnen gasten genieten van lichte snacks. De spafaciliteiten bestaan uit onder andere een zwembad, een  stoombad en een infraroodcabine. Gezonde drankjes zijn verkrijgbaar bij de Juice Bar.

opstapplaatsen
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.