Drielandenreis België, Luxemburg & Duitsland

Wilt u dit jaar niet al te ver weg? En even een paar dagen onbezorgd heerlijk genieten met volpension? Dan is dit precies zo een reis. Het middeleeuwse Vianden ligt in het noordoosten van het Groothertogdom Luxemburg, aan weerskanten van de rivier de Our. Vanuit het mooie hotel Belle-Vue aan de rand van het centrum genieten we van prachtige excursies naar onder andere Luxemburg-stad en Trier.

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
5-daagse Drielandenreis België, Luxemburg & Duitsland

maandag 19 augustus t/m vrijdag 23 augustus

reisleider:Ds. J.P. Boiten

ga naar het inschrijfformulier

maandag 19 augustus – heenreis – watervallen Coo – Vianden
Vandaag vertrekken we voor onze 5-daagse busreis naar Vianden. Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar de koffie/thee stop. Aansluitend rijden we via Limburg naar de schitterende watervallen van Coo in België. Onderweg wordt er gestopt voor een lunch (inclusief 1 broodje en 1 drankje p.p.). De waterval in Coo is de hoogste waterval van België, de waterval is 15 meter hoog. Na het bekijken van deze watervallen rijden we door naar ons hotel in Vianden, waar we gaan genieten van een heerlijk diner.

dinsdag 20 augustus – Luxemburg hoofdstad – klein Zwitserland
Na het ontbijt gaan we naar de hoofdstad van Luxemburg, Luxemburg-stad. De naam Luxemburg is afkomstig van Lucilinburhuc, ofwel kleine burcht. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids bekijken we hier eeuwenoude stadswallen en vestingwerken die door UNESCO tot werelderfgoed zijn verklaard. We laten ons  verrassen door de onverwachte verscheidenheid die Luxemburg-Stad ons te bieden heeft. Via een mooie route rijden we door Klein Zwitserland terug naar Vianden. De lunch is vandaag inclusief in Luxemburg-Stad (2-gangen lunch, exclusief drankjes).

woensdag 21 augustus – Trier – vaartocht Moezel
Het mooie Trier, de oudste stad van Duitsland staat voor vandaag op de planning. De stad Trier ligt aan de oever van de Moezel en kent een rijke geschiedenis. In Trier staan nog vele intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd. Hier vinden we vele historische monumenten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. U kunt op eigen gelegenheid een wandeling maken door het autovrije centrum met onder andere de Porta Nigra (Romeinse poort), de stadspleinen van Trier en de Grote Markt. De lunch is vandaag inclusief in Trier (broodjeslunch inclusief koffie/thee). ’s Middags maken we een boottocht over de Moezel.

donderdag 22 augustus – Diekirch – Larochette – Müllerthal – Echternach
Vandaag rijden we na het ontbijt via Diekirch en Larochette richting het Müllerthal. Deze plaats ligt aan de Zwarte Ernz en wordt vaak het Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd. We zien de compositie in het Müllerthal van rotsen en hun erosie, die zo typisch zijn voor het landschap van het Luxemburgs Klein Zwitserland. Vervolgens rijden we naar het plaatsje Echternach, de hoofdstad van het Müllerthal. Echternach is de oudste stad van Luxemburg. Centraal in de stad ligt het historische stadhuis in gotische stijl uit de 15e eeuw. In de tweede Wereldoorlog werd Echternach zwaar gebombardeerd waardoor een groot deel van de stad werd verwoest. Echternach geldt als belangrijke toeristische trekpleister waarin regelmatig het aantal toeristen het inwonertal overtreft. In de middag bezoeken we het Kasteel van Vianden, ooit in handen van het Huis van Oranje. We lunchen vandaag in ons hotel.

vrijdag 23 augustus – Ardennen route – thuisreis
De laatste vakantiedag is aangebroken. Na het ontbijt nemen we afscheid van hotel Belle-Vue en rijden via een mooie route door de Ardennen naar Zuid-Limburg voor de lunch (inclusief 1 broodje en 1 drankje p.p.). We vervolgen in de middag de route terug naar de uitstapplaatsen. Bij terugkomst in Nederland komt er een einde aan een gezellige week in Luxemburg.

deelnameprijs      
deze bedraagt € 789,-

beschikbare kamers
15x 2p kamer zonder verdere toeslag
05x 2p kamer luxe, toeslag € 60,- p.p.
02x 1p kamer standaard, toeslag € 95,-
02x 2p kamer voor alleengebruik € 155,-

bij de prijs inbegrepen

  • touringcar Comfort Class
  • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
  • 4 overnachtingen in 3* hotel
  • verzorging op basis van volpension v.a. maandagavond t/m vrijdagmiddag
  • excursie- en entreegelden zoals omschreven
  • afscheidslunch

niet bij de prijs inbegrepen

  • kamertoeslagen, zie hierboven
  • verzekeringen
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
  • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Het gastvrije hotel Belle-Vue ligt aan de rand van het gezellige centrum van Vianden. Het hotel beschikt over een receptie, lift, een bar, sfeervol restaurant, een binnenzwembad, sauna en wellness (tegen betaling), terras en biedt gratis wifi. De comfortabele kamers zijn voorzien van een telefoon, badkamer met bad of douche en toilet.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Alblasserdam – Hard. Giessendam – Ochten
Barneveld via aanvoer naar Ochten.
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.