fietsvakantie Altmühltal & langs de Donau

In het zuiden van Duitsland ligt het natuurpark Altmühltal. Een heuvelachtig gebied waar prachtige fietsroutes zijn uitgezet langs de rivier Altmühl. Aan de zuidkant wordt het Altmühltal begrensd door de rivier de Donau, een mooie gelegenheid om ook de routes langs deze rivier te ontdekken. Geniet van de prachtige natuur en middeleeuwse stadjes tijdens deze fietsreis naar het hart van Beieren.

fietsbegeleider
Op deze reis is, behalve een reisleider van Burgtours, ook een fietsbegeleider aanwezig die u bij pech weer op weg helpt en ook de routes mee fietst. Maar u fietst in uw eigen tempo de route en bepaalt zelf waar u stopt en wat u onderweg wilt bekijken. Bij elke tocht rijdt de begeleider als laatste ‘man’ achteraan de groep. Mocht u onderweg onverhoopt met pech komen te staan, dan kan de begeleider u weer op weg helpen

Reisinformatie

6-daagse fietsvakantie Altmühltal & langs de Donau

maandag 22 juli t/m zaterdag 27 juli

reisleider:T. (Ton) Muilwijk

ga naar het inschrijfformulier

maandag 22 juli –  heenreis – Kinding
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken we voor de 6-daagse fietsreis naar Duitsland. Met onderweg een koffie/thee stop met gebak of een broodje. Voor het diner bereiken we ons hotel in Kinding

dinsdag 23 juli – Altmühltal-route
Vandaag staat het eerste deel van de Altmühltal-route op het programma. Het is direct een prachtige route langs één van de mooiste delen van de Altmühl. Hier meandert de rivier door het prachtige landschap waarbij aan beide oevers machtige rotspartijen oprijzen. Onderweg passeren we het middeleeuwse Pappenheim waar de ommuurde burcht een absolute bezienswaardigheid is. Tussen Solnhofen en Esslingen zien we een bijzondere rotsformatie langs de rivier. Via Dollnstein bereiken we Eichstatt waar de bus op ons staat te wachten (ca. 47km).

woensdag 24 juli – Eichstatt – Kipfenberg – Beilngries
Na het ontbijt rijden we naar Eichstatt waar we gisteren geëindigd zijn. Deze barokke bisschops- en universiteitsstad heeft veel bezienswaardigheden. Gaat u eerst het stadje bezichtigen of stapt u direct op de pedalen voor de etappe naar Beilngries? De route voert wederom door de prachtige natuurschoon van het dal van de Altmühl. In Kipfenberg vinden we het geografische middelpunt van Beieren en dit plaatsje nodigt uit om even een pauze in te lassen voor we aan het 2e deel van de etappe beginnen. De fietsroute eindigt in Beilngries, nog zo’n gezellig en interessant barokstadje met een levendige gastronomie (ca. 45km).

donderdag 25 juli – Beilngries – Kelheim
Deze etappe door het Altmühltal brengt ons van Beilngries naar Kelheim. Onderweg passeren we Dietfurt en Riedenburg, een interessante plaats met maar liefst 3 burchten en een gezellig centrum. Iets verderop bereiken we Altessing waarna Kelheim opdoemt. Hier komen de rivieren Altmühl en Donau samen. Vanuit Kelheim brengt de bus ons weer terug naar het hotel (ca. 48km).

vrijdag 26 juli – langs de Donau – Ingolstadt – Vohburg – mogelijkheid boottocht
Deze fietsdag voert ons langs de Donau waarbij we starten in Ingolstadt. Voor dat de route ‘officieel’ start kunt u even een rondje maken door het centrum van de stad. Via het charmante vestingstadje Vohburg bereiken we het kuuroord Bad Gögging. Door een afwisselend landschap met hopakkers bereiken we Klooster Weltenburg, prachtig gelegen aan de Donau (ca. 49km). Voorbij het klooster bevindt zich de ‘Donaudurchbruch’, een prachtige en smalle kloof in de Donau. Het is mogelijk om hier een 2 uur durende boottocht te maken (niet inbegrepen). Indien u ervoor kiest om deze boottocht te maken, kunt u deze dag halverwege de route starten zodat er voldoende tijd is.

zaterdag 27 juli – thuisreis
We nemen afscheid van ons hotel in Kinding. Onderweg gebruiken we nog een warme afscheidslunch. We arriveren aan het einde van de middag in Nederland.

deelnameprijs
deze bedraagt € 999,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • fietsbegeleider
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 5 overnachtingen in 3* hotel
 • verzorging op basis van halfpension
 • warme afscheidslunch terugreis
 • vervoer van uw eigen fiets of een door uzelf gehuurde fiets

niet bij de prijs inbegrepen

 • 1p kamer € 129,- (8 beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
We verblijven in 3* hotel – Gasthof Krone in Kinding. Het gezellige familiehotel ligt in het centrum van Kinding en middenin het pittoreske natuurpark Altmühltal. Het hotel is voorzien van een receptie, traditioneel Beiers restaurant en gratis wifi. De comfortabele kamers zijn netjes ingericht en beschikken over een telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet.

opstapplaatsen
Zwolle – Barneveld – Ochten – Cuijk (vd Valk hotel)

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.