fietsvakantie Grafschaft Bentheim

De Grafschaft Bentheim ligt net over de Nederlandse grens. Hier heeft men het over “Fietsen” in plaats van over Radfahren. Het is een van de verrassingen die u tegenkomt wanneer u door het Grafschaft fietst. En er zijn er meer. Tussen de dorpen en kleine steden gaat het via veelal vlakke stille wegen over dijken en door het veenmoeras of dichte bossen. U treft de Vecht en de Dinkel als voornaamste rivieren en even later fietst u langs een smal kanaal. Opeens is daar een klooster, een landhuis met watermolen of een kuuroord en stapt u af bij een van de kleine musea of kunstwerken langs de Grafschafter fietsentour.

U kunt vrijwel elke route op deze reis naar eigen inzicht inkorten of uitbreiden door de uitstekende bewegwijzering en het uitgebreide netwerk aan fietspaden en routes. De routes gaan over goed bewegwijzerde, vlakke fietspaden.

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
6-daagse fietsvakantie Grafschaft Bentheim

maandag 29 juli t/m zaterdag 3 augustus

reisleider:G. (Gert) Romijn

ga naar het inschrijfformulier

maandag 29 juli – Via de Oranjeroute naar Bad Bentheim 30 km
Na de koffiepauze gaan we naar De Lutte waar we op de fiets stappen en een deel van de Oranjeroute fietsen via Losser naar Bad Bentheim. Bad Bentheim kan terugblikken op een lange historie; de beroemde burcht Bentheim – die hoog oprijst boven de stad – werd al genoemd in het jaar 1116! Daarnaast is het aantrekkelijke landschap met glooiende heuvels, afgewisseld met bos en weidevelden een lust voor het oog. Een van de voordelen van deze vakantie is dat u ’s morgens nog thuis bent en ’s middags voor het diner al in uw hotel.

dinsdag 30 juli – door het Vechtdal naar slot Singraven 44 km
Een korte transfer met de fietsbus naar het oude stadje Nordhorn. Vervolgens fietsen we langs het riviertje de Vechte via o.a. Hesepe en Hestrep naar Isterberg en aansluitend via het natuurreservaat Seyen Venn tot aan de Nederlandse grens bij Denekamp. Hierna volgt onbetwist het mooiste deel van de fietsroute door oude oerbossen en langs idyllische waterpartijen met de oude watermolen bij Schloss Singraven. Op de terugweg naar Nordhorn fietsen we langs het kanaal met het fotogenieke “Schuivenhuisje”.

woensdag 31 juli – Bad Bentheim – Gronau – Bad Bentheim 44 km
Na het ontbijt fietsen we via Ochtrup, met een gezellige binnenstad met vele winkeltjes en terrassen, langs een oude steengroeve. Vervolgens komen we langs de mooie Drilandesee bij Gronau. Het stadje Gronau zal u niet alleen verrassen met een forse dosis cultuur, maar zeker ook door de ligging in een prachtig parklandschap. Het historische stadsdeel Epe met het Drilandmuseum, waar de geschiedenis van de textielindustrie is te ervaren, is zeker een bezoek waard.

donderdag 1 augustus – Münster – Bad Bentheim 48 km
Met de fietsbus rijden we naar de bekende en bezienswaardige oude stad Münster. De stad staat bekend als wetenschapsstad, sculpturenstad en als stad van de Vrede. In 1648 maakte Münster wereldgeschiedenis door de Vrede van Münster, die het einde betekende van de Dertigjarige Oorlog. Hanzestad Münster is een levendige stad waar van alles te zien en te doen is, zoals de Dom, het kasteel en de burcht Vischering. ’s Morgens leidt een gids ons rond en ’s middags fietsen we op ons gemak terug naar Bad Bentheim.

vrijdag 2  augustus – Bad Bentheim – Schüttorf – Bad Bentheim 53 km
Via Schüttorf gaan we weer door het Vechtedal langs de zogenaamde Melk- und Kasehuskes naar Ohne, het oudste dorp van de graafschap. Langs de Haddorfer Seen en een oude spoorbaantraject fietsen we naar het Waterslot Welbergen. Welbergen is een pareltje in het noorden van het Münsterländ. Vanaf de paden in de tuinen heeft men steeds een mooi zicht op de waterburcht. Tenslotte fietsen we via de 100 Kastelen routes weer terug naar Bad Bentheim.

zaterdag  3 augustus – Grenslandtocht 35 km
Vanmorgen fietsen we vanuit Bad Bentheim een prachtig route langs de grens richting Eibergen. Het dorp Eibergen ligt aan het riviertje de Berkel, dat ten oosten van Eibergen Nederland binnenstroomt om in Zutphen in de IJssel uit te monden. Vanaf hier gaan we verder met de fietsbus naar het afscheidsdiner-adres. 

deelnameprijs
deze bedraagt € 665,-

bij de prijs inbegrepen

 • Comfort Class fietsbus met fietstrailer
 • verblijf op basis van halfpension (ontbijtbuffet en diner)
 • koffie met gebak bij vertrek
 • kamers met balkon
 • fietsroutes/fietsboekjes Bikeline
 • 3 gangen afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • eenpersoonskamertoeslag € 69,- ( 10x 1p kamer beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

fietsplan
U kunt de eigen fietsen meenemen. Een speciale trailer die aan de bus gekoppeld wordt neemt de fietsen gratis mee. Het is ook mogelijk om een huurfiets te reserveren. De huurprijs voor een gewone fiets met 7 of 21 versnellingen bedraagt € 60,00 en voor een e-bike € 100,00.

hotel
3*+ hotel Grossfeld ligt in het hart van Bad Bentheim op 100 meter van het kasteel van Bentheim en het omliggende park. De moderne kamers van Hotel Grossfeld hebben allemaal een zithoek, een minibar, badkamer met haardroger, en sommige hebben een balkon op het zuiden. Alle kamers zijn per lift bereikbaar. U kunt gebruikmaken van het binnenzwembad met panoramisch uitzicht, en er is een spa met een stoombad en een hot tub die tegen een toeslag kunnen worden gebruikt.

opstapplaatsen
In verband met het laden van fietsen is de opstaproute beperkt tot 4 opstapplaatsen. Dit zijn:

 • Goes
 • Alblasserdam
 • Barneveld
 • Van der Valk Cuijk
Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.