fietsvakantie rivieren Oost-Duitsland

Fietsen door het land van Schiller, Goethe en Händel, grootheden die in dit deel van Duitsland hun inspiratie opdeden. U fietst langs de riviertjes de Ilm en Saale, door bossen en lieflijke dalen, langs burchten en kastelen. Al fietsend ontdekt u hoe mooi het landschap van dit Groene Hart van Duitsland is. Schitterende steden als Erfurt, Weimar en Jena liggen op uw route. Een prima reis voor ieder die houdt van cultuur, historie en natuur! Uw hotel ligt aan de fietsroute.

volgeboekt

Reisinformatie

deze reis is volgeboekt
6-daagse fietsvakantie rivieren Oost-Duitsland

maandag 17 juli t/m zaterdag 22 juli

reisleider:A. (Arie) Heijboer

ga naar het inschrijfformulier

maandag 17 juli – heenreis
Via de opstapplaatsen rijden we in één dag naar ons hotel in Jena.

dinsdags 18 juli – Saalfeld – Saale Radweg (50 km)
We starten de vakantie in één van de oudste steden van Thüringen: Saalfeld. Na Rudolstadt, de stad van het Schillerhaus en het Thüringer porselein, zien we al van verre Slot Heideckburg liggen. Door het steeds weidser wordende dal van de Saale fietsten we op ons gemak naar het hotel.

woensdag 19 juli – Naumburg (50 km)
Vanuit Jena volgen we de Saale door de Saale-Canyon naar Dornburg met het hooggelegen slot. Fruitbomen wisselen af met steile rotswanden. Talrijke burchten, kastelen en kloosters zijn de getuigen van de meer dan duizend jaar oude geschiedenis van de wijnbouw in dit gebied van de Saale. We eindigen de fietstocht bij de Dom van Naumburg die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

donderdag 20 juli – Erfurt – Weimar (53 km)
Met de fietsbus rijden we naar het beroemde Erfurt. Het heeft een unieke middeleeuwse stadskern met de indrukwekkende Krämerbrücke, patriciër huizen en de Dom. U komt ogen te kort om alles te bekijken. De klassieke stad Weimar, met 16 Unesco werelderfgoederen brengt oude verhalen weer tot leven. Na een pauze in deze stad fietsten we naar het aan de fietsroute gelegen hotel in Jena.

vrijdag 21 juli – Ilmenau – Bad Berka – Ilmtalradweg (52 km)
De stad waar Goethe zijn sporen heeft nagelaten, is het begin van deze fietsdag. Wanneer u langs de Ilm fietst, lijkt het in de boerendorpjes of de tijd heeft stilgestaan. Stadilm is een gezellige plaats om te lunchen. De fietsdag eindigt in het kuuroord Bad Berka.

zaterdag 22 juli – thuisreis
Met enkele pauzes onderweg rijden we terug naar Nederland waar we in de namiddag aankomen. Onderweg genieten we nog van een warme afscheidslunch.

fietsroute
U fietst overwegend langs prachtige rivierdalen over fietspaden.

deelnameprijs
deze bedraagt € 729,-

bij de prijs inbegrepen

  • Comfort Class fietsbus met fietstrailer (voor uw eigen fiets of een huurfiets)
  • verblijf op basis van halfpension (ontbijtbuffet en diner)
  • koffie/thee met gebak heenreis (van der Valk Cuijk)
  • fietsroutes / fietsboekjes Bikeline
  • afscheidslunch terugreis

niet bij de prijs inbegrepen

  • eenpersoonskamertoeslag € 119,- (10x 1p kamer beschikbaar)
  • verzekeringen
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
  • bijdrage SGR € 5,- p.p.
  • huur e-bike € 150,-

hotel
Wij verblijven deze dagen in het 4* Maxx hotel in Jena. Dit comfortabele hotel ligt aan de fietsroute. Alle kamers zijn voorzien van een telefoon en eigen badkamer. Uw kamer is per lift bereikbaar. Er is een sfeervol restaurant en diverse aparte zalen. Hotelgasten kunnen gratis gebruik maken van de tram naar het historische centrum van Jena.

opstapplaatsen
Alblasserdam – Ochten – Cuijk – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.