Frankenland en Steigerwald (Duitsland)

Een kennismaking met het Frankenland zal een onuitwisbare indruk op u maken. Dit unieke gebied biedt een combinatie van middeleeuwse stadjes, schilderachtige landschappen met een eeuwenoude wijncultuur en vriendelijke mensen. Onze vakantiebestemming Ebrach bevindt zich te midden van de bosrijke heuvels van het natuurpark Steigerwald en wordt gedomineerd door het 12e eeuwse Cisterciënzer klooster met zijn indrukwekkende kloosterkerk. Reis mee naar Bamberg, het historische Neurenberg en het romantische Rothenburg ob der Tauber en geniet ondertussen van de glooiende wijnheuvels aan de oevers van de rivieren de Main en de Tauber.

Reisinformatie

6-daagse reis Frankenland en Steigerwald (Duitsland)

maandag 20 juni t/m zaterdag 25 juni

reisleider:L. (Lambert) Kisteman

ga naar het inschrijfformulier

maandag 20 juni – Ebrach 
Na de ophaalroute en de koffiestop vertrekken we richting Ebrach. Via Keulen, Frankfurt en Würzburg bereiken we aan het einde van de middag ons hotel waar we de komende vijf nachten zullen verblijven.

dinsdag 21 juni – Bad Staffelstein – Bamberg
In de ochtend bezoeken we de Basiliek in Bad Staffelstein. Deze 18e eeuwse kerk is een meesterlijk werk van barokarchitectuur. Vervolgens rijden we over de glooiende wijnheuvels naar Bamberg, een 1000 jaar oude bisschops- en keizerstad. We ontmoeten onze (indien mogelijk een Nederlandssprekende) stadsgids en maken een mooie wandeling. De binnenstad is door de vele pleinen, kronkelende steegjes en prachtige middeleeuwse gevels één groot openluchtmuseum. Het is dan ook niet voor niets in 1993 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.

woensdag 22 juni – klooster Ebrach en Volkach
’s Morgens bezoeken we de prachtige kloosterkerk de barokke abdij en het museum van Ebrach onder leiding van een Duitssprekende gids. ’s Middags rijden we naar Volkach am Main waar we inschepen op één van de rondvaartboten voor een tocht van ca. 90 minuten over de Main, waarbij we kunnen genieten van de prachtige omgeving. Na de boottocht brengt de bus ons naar het centrum van het stadje Volkach. U kunt het kleine middeleeuwse stadje op eigen gelegenheid verkennen.

donderdag 23 juni – Neurenberg
Vandaag brengen we een bezoek aan Neurenberg. We bezoeken de stad onder leiding van een (indien mogelijk een Nederlandssprekende) stadsgids. Na de rondrit door de stad, waar we o.a. de gebouwen van de Neurenberger processen zult zien, kunt u de stad op eigen gelegenheid bezoeken. De stad beschikt over een prachtig centrum binnen de nog oorspronkelijke vestigingsmuren. Verken het marktplein, de gezellige winkelstraten met terrasjes en de historische wijk ‘Handwerkerhof’ met middeleeuwse flair. Indien u besluit een bezoek te brengen aan het kasteel ‘Kaiserburg’, heeft u vanaf het kasteel een schitterend uitzicht over de stad.

vrijdag 24 juni – Bad Mergentheim en Rothenburg ob der Tauber
’s Morgens rijden we een stuk van de Romantische Strasse naar Bad Mergentheim, dat prachtig gelegen is aan de rivier de Tauber. Deze voormalige residentiestad van de grootmeesters van de Duitse Orde heeft een internationale reputatie als kuuroord met geneeskrachtige bronnen. In de stad staan nog veel historische gebouwen zoals de Munsterkerk en het raadhuis op de markt, vele fraaie vakwerkhuizen en een barokpaleis. Tot besluit van onze reis rijden we naar Rothenburg ob der Tauber. De herinneringen aan een rijk verleden zijn in deze stad overal zichtbaar. De fraaie stadsmuur met zijn vele torens en poorten, evenals de prachtige vakwerkhuizen verlenen de stad sfeer en karakter. Door de prachtige middeleeuwse stijl is Rothenburg ob der Tauber, gelegen aan de Romantische Strasse, een toeristische trekpleister geworden. Bij goed weer sluiten we de reis af met een barbecue avond in de tuin van het hotel.

zaterdag 25 juni – Nederland
Na het ontbijt beginnen we aan de reis naar Nederland. Onderbroken door diverse stops komen we in de loop van middag aan bij de opstapplaatsen. Bij aankomst in Nederland staat er een afscheidslunch voor ons klaar, om deze reis op een gezellige wijze af te sluiten.

deelnameprijs
deze bedraagt € 679,-

vrijblijvend inschrijven
U mag uw inschrijving voorlopig als vrijblijvend beschouwen. Als er voldoende deelnemers zijn voor vertrekgarantie nemen we met iedereen contact op. U kunt dan nog steeds beslissen wel of niet mee te willen met deze reis. Mocht u na dit contact besluiten toch niet mee te willen gaan, dan zijn er geen kosten aan uw annulering verbonden. En als u akkoord bent, zullen wij de reis aan u factureren.

bij de prijs inbegrepen

  • touringcar Comfort Class
  • koffie/thee en gebak heenreis
  • verzorging op basis van halfpension
  • 5 overnachtingen in Historikhotel Klosterbrau in Ebrach
  • excursie- en entreegelden zoals omschreven
  • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

  • eenpersoonskamertoeslag € 59,- (10 beschikbaar)
  • verzekeringen
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
  • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Het Historikhotel Klosterbrau ligt in het centrum van Ebrach. Het is een voormalig klooster, wat de totale sfeer ook uitstraalt. De kwaliteit is goed en de kamers zijn netjes ingericht. Het hotel heeft een receptie, lift, lounge, restaurant met bar en tuin. U kunt een uur per dag gratis gebruik maken van Wifi in het hele hotel. Alle kamers zijn voorzien van telefoon, badkamer met douche, wastafel toilet en föhn.

opstapplaatsen
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.