Glacier & Bernina Express

De sfeer van machtige Alpentoppen, prachtige excursies en vier treinreizen, waarvan twee van de beroemdste treinreizen ter wereld, de Glacier Express en de Bernina Express. We hebben de reis zo samengesteld dat we niet iedere dag hoeven in en uit te pakken. We ontdekken zo een zomers Zwitserland op een bijzondere manier!

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
10-daagse reis Glacier & Bernina Express

maandag 29 juli t/m woensdag 7 augustus

reisleider:J. (Jaap) den Hertog

ga naar het inschrijfformulier

maandag 29 juli – Zuid-Duitsland
Via de opstapplaatsen bereiken we de eerste koffiestop. Vervolgens beginnen we aan onze reis. Onderbroken door enkele stops rijden we naar ons hotel in Zuid-Duitsland voor het diner en  overnachting.

dinsdag 30 juli – Bern – Martigny
De stad Bern is prachtig gelegen in een bocht van de rivier de Aare. De Spittalgasse in het centrum is bijna 7 km lang en vol winkels, galerijen, boetiekjes en terrasjes. Tegen het einde van de middag komen we aan in ons hotel in Martigny waar we de komende drie nachten verblijven.

woensdag 31 juli – Chamonix – Mont Blanc Express
Deze dagtocht brengt ons naar de Franse kant van de Alpen. We reizen met de beroemde Mont Blanc Express naar de Frans-Zwitserse grens. We stappen in Martigny in de trein en onderweg genieten we van de schitterende omgeving van de Mont Blanc. Vanaf de grens rijden we met onze touringcar door naar Chamonix. Ook vanaf hier hebben we een geweldig uitzicht over de top van de Mont Blanc.

donderdag 1 augustus – Montreux – Golden Pass Classic Express – Gruyères
Na het ontbijt rijden we naar de stad Montreux, gelegen tegen het decor van de Zwitserse en Franse Alpen. De stad heeft een fraaie promenade aan het meer, een met bloemen versierde boulevard met talrijke terrasjes. En een haven waar de nostalgische stoomradboten aanmeren. Na de middag maken we ons op voor een rit met de Golden Pass Classic Express naar Gstaad. Vanuit de wagon hebben we een schitterend uitzicht over de Alpen en het meer van Genève. In Gstaad worden we weer opgewacht door de touringcar en vervolgen we onze route naar Gruyères waar de beroemde kaas van Zwitserland gemaakt wordt. Het stadje heeft een middeleeuws centrum met stadsmuren en een mooi kasteel. Vanuit Gruyères rijden we via een mooie route terug naar Martigny.

vrijdag 2 augustus – Glacier Express
Eén van de absolute hoogtepunten van deze reis! We rijden eerst naar Brig, vanwaar we per Glacier Express naar Chur reizen. Bij ons reist u, en dat is uniek, ook door de ‘Swiss Grand Canyon’ waar de Rijn langs honderden rotspartijen stroomt. In Chur staat de bus gereed om ons naar het hotel in Tiefencastel te brengen. Hier verblijven we de komende vier nachten.

zaterdag 3 augustus – Passentocht, St. Moritz en Davos
We reizen over de hoogste bergtoppen via Savognin en de Julierpas naar St. Moritz. Deze tocht neemt ons mee door de schitterend gelegen regio Oberengadin en St. Moritz. Het biedt ons prachtige vergezichten over de Berninaketen. Vervolgens rijden we over de Fluela-pas naar Davos voordat we weer terugkeren naar ons hotel.

zondag 4 augustus – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen. De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 5 augustus – Bernina Express – Tirano
Weer een fantastische tocht! De Bernina Express is volgens velen de mooiste Alpenspoorlijn. Vanaf Tiefencastel rijdt de trein via keertunnels en het bekende Landwasser viaduct naar een hoogte van 2200 meter de Berninapas op, om vervolgens naar Tirano in Italië af te dalen. Vanaf Tirano zal de bus ons weer terugbrengen naar Tiefencastel. Een onvergetelijke dag.

dinsdag 6 augustus – Liechtenstein – watervallen van Schaffhausen – Zuid-Duitsland
Na het ontbijt beginnen we aan onze terugreis. Onderweg maken we een stop in Liechtenstein en Schaffhausen. Schaffhausen is een stad met een mooie ligging en de hoogste watervallen van de Rijn. Hierna rijden we door naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

woensdag 7 augustus – thuisreis
Met onderweg de nodige stops komen we weer in Nederland. Na het afscheidsdiner worden we naar onze uitstapplaatsen gebracht.

deelnameprijs      
deze bedraagt € 2.099,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar luxury Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 3 overnachtingen in 4* hotel
 • 4 overnachtingen in 3* hotel
 • 2 overnachtinghotel Zuid-Duitsland
 • verzorging op basis van halfpension
 • kopje koffie/thee en cake na de bijeenkomst op zondagmorgen
 • lunch op zondag
 • 4 treinritten
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 399,- (5x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Het 4* hotel Vatel in Martigny is gelegen op enkele minuten van het centrum van Martigny. Het hotel is voorzien van receptie, lift, (wijn)bar, restaurant en terras. Gratis wifi in het hele hotel. De kamers zijn voorzien van telefoon, kluisje en badkamer met föhn, bad of douche en toilet.

Het 3* hotel Albula & Julier in Tiefencastel is gelegen in Tiefencastel aan de rivier de Albula. Het hotel is voorzien van receptie, restaurant, lift, gezelschapsruimte en gratis wifi in het hele hotel. De kamers zijn voorzien van telefoon, radio en badkamer met föhn, bad of douche en toilet.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Alblasserdam – Hard. Giessendam – Ochten
Barneveld via aanvoer naar Ochten.
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.