herfstcruise Nederland

Reisinformatie

5-daagse herfstcruise Nederland

maandag 31 oktober t/m vrijdag 4 november

reisleider:A. (Bram) Karels

ga naar het inschrijfformulier

maandag 31 oktober – inscheping Arnhem  – Wijk bij Duurstede
Vandaag begint de 5-daagse cruise door Nederland. Vanaf de diverse opstapplaatsen in Nederland rijden we met de touringcars naar Arnhem. Om 12.30 uur gaan we inschepen, de koffers worden door de bemanning in de hutten gebracht en om 13.00 uur varen we over de Neder-Rijn richting Wijk bij Duurstede. De Neder-Rijn is de tak van de Rijn, die loopt vanaf het Pannerdensch Kanaal bij Angeren naar Wijk bij Duurstede. Daar splitst de rivier in de Lek en de Kromme Rijn. We passeren plaatsen als Driel, Heteren, Renkum, Rhenen en Elst. Wijk bij Duurstede heeft een lange geschiedenis. Van bloeiende handelsstad en vestingstad tot wat het nu is. U ziet er nog veel gebouwen vanuit de oudheid, kasteel Duurstede, de stadshaven, de smalle straatjes met historische panden. En de gezellige Markt met winkels en terrassen.

dinsdag 1 november – Wijk bij Duurstede – Enkhuizen
We zetten koers naar Enkhuizen. Een schitterende vaartocht door een mooi gebied. De geplande aankomsttijd in Enkhuizen is 15.00 uur. In de 17e eeuw was Enkhuizen een van de meest welvarende steden van Nederland. De rijke geschiedenis van Enkhuizen is nog steeds zichtbaar in de oude binnenstad met vele herenhuizen, grachten, kerken en stadsmuren. Enkhuizen staat bekend als de Haringstad vanwege zijn verleden als centrum van de haringvisserij. Maak gerust een wandeling langs de historische VOC panden en havens.

woensdag 2 november – Enkhuizen – IJsselmeer – Waddenzee – Texel
Aan het begin van de morgen steken we het IJsselmeer en de Waddenzee over naar Oudeschild op Texel waar we begin van de middag aankomen. Oudeschild is het enige dorp van Texel dat direct aan zee ligt en waar eb  en vloed in de haven rustig hun gang gaan. Tevens is Oudeschild de thuishaven van de Texelse vissersvloot, er is dan ook altijd wat te zien in deze gezellige haven. Maak een wandeling door de Ruyterstraat met de oude geveltjes en bezoek het witte historische Zeemanskerkje. Oudeschild ontstond begin 17e eeuw. De VOC schepen zorgden voor handel en welvaart. Ook Michiel de Ruyter heeft deze plaats vaak aangedaan. In het centrum van Oudeschild is een museum dat u kennis laat maken met de jutterij en het maritieme verleden van Texel. Vannacht blijven we in Oudeschild, dus u kunt ’s avonds ook nog een wandeling door de stad of langs de haven maken.

donderdag 3 november – Texel – Urk
Via de Waddenzee en het IJsselmeer gaan we naar Urk. Urk is een levendig vissersdorp en gelegen op een voormalig eiland. Urk heeft een nostalgische dorpskern met karakteristieke gevels, ankers en scheepjes, gezellige pleintjes en een wirwar aan straatjes. Bekend in Urk zijn de vuurtoren en het Urker vissersmonument. Want behalve welvaart heeft de visserij ook veel verdriet gebracht als vissers op zee verdronken.

vrijdag 4 november – Urk – Lelystad
Nog een hele morgen varen over IJsselmeer. Omstreeks 12.00 uur komen we aan in Lelystad, waarna een laatste lunch de ontscheping volgt. U wordt met de bus weer teruggebracht naar uw opstapplaatsen.

Wijzigingen in vaarschema en programma om nautische en organisatorische redenen voorbehouden.

opstapplaatsen touringcar serviceroute
Barneveld – Capelse Brug – Geldermalsen – Goes – Hard. Giessendam – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Staphorst – Yerseke

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

deelnameprijs
de deelnameprijs bedraagt € 749,-

bij de prijs inbegrepen

 • vervoer per touringcar naar Arnhem en terug vanaf Lelystad
 • welkomstdrankje aan boord
 • 4 overnachtingen aan boord van het m.s. de Rhine Prinzessin
 • volledige verzorging (ontbijt, lunch en diner), beginnend met de lunch op maandag en eindigend met de afscheidslunch op vrijdag
 • Captains dinner op donderdag
 • koffie en/of thee op de gewone uren
 • kofferlabels
 • kofferservice bij in- en ontscheping

niet bij de prijs inbegrepen

 • eventuele brandstoftoeslag en/of BTW verhoging
 • excursies
 • verzekeringen
 • calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.
 • drankjes, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • toeslag 1-persoonshut € 299,-  (7x beschikbaar)
 • toeslag balkonhut € 100,- p.p. (balkondeuren met een buitenzitje)

excursiemogelijkheden
Hierover wordt u enkele maanden van te voren geïnformeerd

MS 4* Rhein Prinzessin

het schip
MS Rhein Prinzessin is 110 meter lang en heeft 4 dekken. Het schip beschikt over 73 kajuiten met een capaciteit van 146 passagiers. Vanaf het grote zonnedek met zonnetent, terrasmeubilair en veel schaduwplaatsen heeft u een prachtig  uitzicht op het steeds wisselende landschap.

Via een indrukwek­kende hal met receptie komt u aan boord. Aan de receptie worden onder andere ook ansichtkaarten, bijouterie en souvenirs uit de scheepsboutique verkocht. Links naast de receptie betreedt u de sfeervol inge­richte salon met grote ramen van plafond tot vloer. Achter op het Oriondek bereiken we het royale restaurant eveneens met grote ramen zodat u tijdens de maaltijden niets van het uitzicht hoeft te missen. Hier is voldoende ruimte voor alle gasten om in één zitting te eten. Verder is er in de lobby een kleine bibliotheek en een lift (alleen het Neptunusdek is niet bereikbaar per lift).

uw kajuit
Alle buitenkajuiten zijn verdeeld over Orion- Saturnus en Neptunusdek.  De kajuiten zijn comfortabel en elegant ingericht en ongeveer 15 vierkante meter groot. Op het Oriondek zijn 15 kajuiten met balkon waar twee stoelen op staan. Op het Saturnusdek hebben de kajuiten grote ramen (niet te­ openen). Op het Neptunusdek hebben de kajuiten kleinere ramen (niet te openen). Verder beschikken alle kajuiten over douche/toilet, vaste wastafel, haardroger, airconditioning, radio, kluis en telefoon met weksysteem.

boordinformatie
U treft aan boord een ongedwongen sfeer. De bemanning is internationaal en de  boordtaal is Duits/Neder­lands/Engels,  munteenheid is Euro, creditcards zoals Master en Visa worden aanvaard. Het schip is binnen rookvrij, roken is enkel toegestaan op het zonnedek.

restaurant
In het restaurant worden alle maaltijden in één zitting geserveerd zoals een uitgebreid ontbijtbuffet, meerdere gangen lunch en diner.

hotellift
Er is een hotellift aan boord waarmee u alle dekken kunt bereiken, behalve het Neptunusdek.

de maaltijden
het ontbijt

Het ontbijt aan boord is georganiseerd in ‘open zitting’. Dit houdt in dat u tussen de aangegeven tijden de maaltijd kan gebruiken.

de lunch
Tussen de middag wordt er een uitgebreide lunch, vaak in buffetvorm, geserveerd, meestal met een kop soep of een andere hartigheid.

het diner
’s Avonds wordt in het restaurant het diner geserveerd. Elke dag opnieuw weer een hoogtepunt, in de vorm van een dinerbuffet of een keuzediner

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.