Israël

Voor degenen die al eens in Israël zijn geweest en graag een keer terug willen. Voor hen die nog nooit in Israël zijn geweest, maar zo graag dit een keer willen doen. Dan is deze reis uitermate geschikt. We bezoeken deze reis de belangrijkste plaatsen van het Beloofde land. We kiezen hierbij voor comfortabele hotels. Leest u het programma mee?

Reisinformatie

10-daagse reis Israël

maandag 3 mei t/m woensdag 12 mei

reisleider:W. (Wim) van der Hoek

met deze reis gaat mee Ds. A. Schreuder, Beekbergen

ga naar het inschrijfformulier

maandag 3 mei – heenreis – Herzliya
Met een rechtstreekse vlucht vliegen we vanaf Schiphol naar Tel Aviv. Onze gids wacht ons hier op en met een transfer worden we naar het eerste hotel in Herzliya (aan de Middellandse Zee) gebracht voor diner en overnachting.

dinsdag 4 mei – Caesarea – Karmel – Rosh Hanikra
We verlaten Herzliya en rijden langs de kust noordwaarts. We bezoeken de opgravingen van Caesarea, bekend uit het Nieuwe Testament. Vandaar rijden we naar het Karmel gebergte waar we de Muhraka bezoeken – de plaats waar de profeet Elia een altaar bouwde en waar hij streed tegen de priesters van Baäl. We zien Haifa en gaan verder naar het noordelijkste punt van Israël Rosh Hanikra waar we de krijtrotsen bezoeken. Overnachting in hotel gelegen aan het meer van Galilea.

woensdag 5 mei –  meer van Galilea – vaartocht – Banyas 
Deze dag bezoeken we de plaatsen rondom het meer van Tiberias die bekend zijn vanuit de Bijbel zoals Kapernaüm, de Berg der Zaligsprekingen en de plaats van de vermenigvuldiging van de broden en de vissen, Tabgha. We maken een vaartocht over het meer. Verder staat deze dag de Golan hoogvlakte op ons programma. Dan rijden we helemaal naar het uiterste noorden van de Golan en bezoeken de bronnen van de Jordaan, de Banyas. Als de tijd het toelaat bezoeken we Safed. Overnachting in hotel pal gelegen aan het meer van Galilea.

donderdag 6 mei  – Nazareth – Harod –  Beth She’an – Jordaanvallei
We verlaten Tiberias en gaan naar Nazareth. Eerst genieten we van een mooi uitzicht over Nazareth en omgeving, daarna bezoeken we Nazareth Village. Vervolgens rijden we door Nazareth naar de Yizreél vallei. Hier bezoeken we de bron van Harod waar Gideon zijn strijders uitkoos. We zien de berg Gilboa en gaan naar de stad Beth She’an. Dan rijden we  door de Jordaanvallei richting Jeruzalem waar we de komende 6 nachten zullen verblijven in het Ramat Rachel hotel Jeruzalem.

vrijdag 7 mei – Olijfberg – Gethsemane – Oude Stad – Graftuin
‘s Morgens gaan we de Olijfberg op en bezoeken Gethsemane. Verder lopen we door de soeks van de oude stad en komen we langs o.a. Bethesda en wandelen de Via Dolorosa. Via de Arabische markt bij de Damascuspoort komen we aan bij de Graftuin.

zaterdag 8 mei – Dode Zee – Qumran – En Gedi – Massada
We verlaten tamelijk vroeg Jeruzalem en rijden richting de Dode Zee. We bezoeken Qumran, de plaats waar de Dode zeerollen zijn gevonden. Na een bezoek aan de oase van En Gedi besluiten we de dag met een bezoek aan Massada, de plaats op de top van een berg in de Judea woestijn die door Herodes gebouwd is en waar de laatste strijd van de Joden tegen de Romeinen in het jaar 73 is geweest.

zondag 9 mei – rustdag
De dominee zal deze dag twee keer voorgaan in een dienst.

maandag 10 mei – Yad Vashem – Joodse wijk – Klaagmuur – Bar Mitswah – Bethlehem
We bezoeken deze dag het indrukwekkende Holocaust museum Yad Vashem. Verder gaan we door de Sionpoort de Joodse wijk in, waar we een bezoek brengen aan de Hurva synagoge. Daarna wandelen we door de Cardo en komen uit bij de Klaagmuur, waar we de Bar Mitswah gaan zien. En we zien het  Davidsoncentrum met de opgravingen buiten het tempelplein. We eindigen de dag met uitzicht over Bethlehem en de herdersvelden.

dinsdag 11 mei – West Jeruzalem – Israëlmuseum – Mea Shearim
We bezoeken weer belangrijke plaatsen in Jeruzalem. We gaan o.a. het Israël museum bekijken, in het bijzonder de plaats waar de maquette van Jeruzalem zo rond het jaar 70 is te zien, en ook de Dode zeerollen. Dan gaan we in de namiddag naar de Machane Yehuda voedselmarkt. Na een bezoek aan de Menora tegenover het Israëlische parlementsgebouw rijden we door de orthodoxe wijk Mea Shearim.

woensdag 12 mei – terugreis 
Aan het begin van de middag rijden we richting Tel-Aviv voor de rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam.

hotels
1 overn. Sharon Herzliya hotel Netanya
2 overn. Kinar hotel meer van Galilea
6 overn. Ramat Rachel hotel Jeruzalem

deelnameprijs
deze bedraagt € 2.029,-

vrijblijvend inschrijven
Vanzelf zijn we allemaal wat voorzichtig geworden in verband met de maatschappelijke ontwikkelingen rondom het Corona-virus. Vandaar dat u uw inschrijving voorlopig als vrijblijvend mag beschouwen. Eind januari 2021 zullen we contact met u opnemen met de vraag of u nog steeds mee wilt met de reis. Mocht u nog steeds mee willen met de reis, dan zullen we de reis begin februari 2021 aan u factureren.

bij de prijs inbegrepen

 • rechtstreekse vluchten
 • transfers vliegveld bij aankomst en vertrek
 • luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Nederlands sprekende gids
 • touringcar met airco en Wifi
 • alle excursie- en entreegelden
 • fooien gids, hotels en chauffeur
 • verzorging op basis van halfpension
 • lunch op zondag
 • koffie en cake na morgendienst op zondag
 • 9 hotelovernachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • kamer met bad en/of douche en toilet

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 695,-
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • eventuele verhoging brandstof- en of luchthavenbelasting
 • eventuele scherpe schommelingen in de euro/dollar koers
Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.