Israël

volgeboekt

Reisinformatie

deze reis is volgeboekt
6-daagse reis Israël

maandag 27 april t/m zaterdag 2 mei

reisleider:J.C. (Jack) Doudeijns

Met deze reis gaat mee Ds. A. Schot, Nunspeet

ga naar het inschrijfformulier

maandag 27 april – heenreis – Joppe
Vanaf Brussel vliegen we ’s morgens (09:35 uur) rechtstreeks naar Tel Aviv. We landen in Tel Aviv omstreeks 15:00 uur lokale tijd. Op de luchthaven worden we opgewacht door onze gids. We rijden naar ons hotel in Herzliya, gelegen aan de Middellandse Zee. Voor of na het diner bezoeken we nog de stad Joppe, de haven en het huis van Simon de lederbereider.

dinsdag 28 april – Caesarea – Karmel berg – Akko
We verlaten Herzliya en rijden langs de kust noordwaarts. We bezoeken de opgravingen van Caesarea, bekend uit het Nieuwe Testament. Vandaar rijden we naar het Karmel gebergte, waar we de Muhraka bezoeken – de plaats waar de profeet Elia een altaar bouwde en waar hij streed tegen de priesters van Baäl. We hebben hier een prachtig uitzicht over de Jizreël vallei. Dan dalen we af naar Megiddo, Bijbels Armageddon en na een bezoek aan deze belangrijke plaats bezoeken we Akko met de mooie Oude Stad en de ondergrondse kruisvaarders burcht. Tegen de avond bereiken we Tiberias. Diner en overnachting in hotel Kinar, gelegen aan het meer van Galilea.

woensdag 29 april – boottocht – Kapernaüm – Golan – Jordaan Vallei – wadi Kelt
Vanmorgen maken we een boottocht over het meer van Galilea. Traditiegetrouw wordt de Nederlandse vlag gehesen onder de klanken van het Wilhelmus. Indrukwekkend is het als de boot midden op het meer even de motor uit zet en we een paar minuten de stilte op ons laten inwerken. Welk een geschiedenissen vonden hier plaats! Daarna bezoeken we Kapernaüm. Vervolgens gaan we de Golan op en genieten van het uitzicht bij Hamat Gader waar we Jordanië zien liggen. Vervolgens rijden we door de Jordaan Vallei naar de doopplaats bij Jericho. Daarna gaan wij letterlijk op naar Jeruzalem, met een stop bij wadi Kelt waar we een prachtig uitzicht hebben over het Grieks Orthodoxe klooster van St. George. Dan bereiken we Jeruzalem vanuit het Oosten. Diner en overnachting in Jeruzalem.

donderdag 30 april – Olijfberg – Gethsémané – Klaagmuur – Bar Mitsva – Bethesda – Graftuin
Vandaag gaan we de Oude Stad van Jeruzalem bezoeken. We beginnen de dag met het prachtige uitzicht over de hele stad vanaf de Olijfberg. Vervolgens lopen we naar beneden en bezoeken Gethsémané, de plaats waar Jezus werd verraden en gevangen genomen door de Romeinen. Daarna rijden we naar de Jaffa Gate, waar we een wandeling over de stadsmuren van Jeruzalem maken. Vervolgens lopen we via de Joodse wijk naar de Westelijke (Klaag)muur waar we de Bar Mitsva plechtigheden meemaken. Iedere Joodse jongen viert op 13 jarige leeftijd deze belangrijke gebeurtenis, waarbij hij verantwoordelijk wordt tegenover God om zich aan alle geboden en verboden te houden die onder de Joodse wet vallen. Via de oude marktstraatjes gaat het richting het bad van Bethesda en aansluitend komen we bij de Heilige Grafkerk. Via de Arabische markt lopen we door de Damascuspoort naar de Graftuin. Diner en overnachting in Jeruzalem

vrijdag 1 mei – Yad Vashem – Israël museum
We bezoeken deze dag het indrukwekkende Holocaust museum Yad Vashem. Hierna gaan we naar het Israëlmuseum waar we naast de Dode Zeerollen ook de maquette van Jeruzalem zien uit de tijd van de Heere Jezus. Hier bevindt zich ook de Menora, de 7-armige kandelaar, het oude symbool voor het Hebreeuwse volk en een van de oudste symbolen voor het Jodendom in het algemeen. De traditionele menora heeft zeven armen. Tijdens het chanoekafeest gebruikt men een kandelaar met negen armen, de Chanoeka. Vanaf Ramat Rachel hebben we een prachtig uitzicht over Bethlehem en de herdersvelden. Diner en overnachting in Jeruzalem.

zaterdag 2 mei – thuisreis
We rijden naar de luchthaven van Tel Aviv voor onze rechtstreekse terugvlucht naar Brussel, vertrek om 04:50 uur lokale tijd, aankomst 08:50 uur in Brussel.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.469,-

bij de prijs inbegrepen

 • directe vluchten met Brussels Airlines
 • transfers vliegveld bij aankomst en vertrek
 • luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Nederlands sprekende gids
 • touringcar met airco en Wifi
 • alle excursie- en entreegelden
 • fooien gids, hotels en chauffeur
 • verzorging op basis van halfpension
 • 5 hotelovernachtingen in vermelde hotels
 • kamer met bad en/of douche en toilet

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 355,-
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • verzekeringen
 • eventuele verhoging van brandstof en/of luchthavenbelasting
 • eventuele scherpe schommelingen in de euro/dollar koers

hotels
1 overn. Sharon hotel Herzliya (gelegen aan de Middellandse Zee)
1 overn. Kinar hotel meer van Galilea (aan het meer van Galilea)
3 overnachtingen in Grand Court hotel Jeruzalem

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.