Israël

Reisinformatie

6-daagse reis Israël

maandag 27 april t/m zaterdag 2 mei

reisleider:G. (Gerard) Middelkoop

met deze reis gaat mee Ds. A.P. Baaijens, Aagtekerke

ga naar het inschrijfformulier

maandag 27 april – heenreis – waterbronnen
Vanaf Brussel vliegen we ’s morgens (09:35 uur) rechtstreeks naar Tel Aviv. We landen in Tel Aviv omstreeks 15:00 uur lokale tijd. Op de luchthaven worden we opgewacht door onze gids. We rijden naar Beer Sheba waar we een bezoek brengen aan de waterbronnen, waar Abraham met Abimelech twistte (Gen. 21: 22-39). Op de Tel van Beer Sheba zien we de resten van de oude Bijbelse stad en het indrukwekkende watersysteem. Vervolgens komen we bij ons hotel in Beersheva aan voor diner en overnachting.

dinsdag 28 april – Negev woestijn – Sde Boker – Ein Avdat oase – Ramon keteldal
Vandaag gaan we naar het centrum van de Negev woestijn. We bezoeken het huis van David Ben Gurion in Sde Boker en maken een wandeling in de oase van Ein Avdat. Ook bezichtigen we de opgravingen in Avdat. Dan rijden we door naar het Ramon keteldal. Hier ziet u de grootste erosiekrater ter wereld. De krater is 37 km lang, op zijn breedst 10 km en de wanden zijn tussen de 200-300 meter hoog. We genieten van het prachtige uitzicht over de woestijn, in de krater zelf zien we het gekleurde zand. Diner en overnachting in Beersheva.

woensdag 29 april  – spelonk van Adullam –Terebinten dal – wandeling stadsmuren
We gaan naar de bel grotten van Beth Guvrin, waar we een idee kunnen krijgen hoe de spelonk van Adullam (1 Sam. 22: 1) er uit zag. Een bel grot ziet er uit als een bel (klok) en is eigenlijk een plaats waar stenen worden uitgehouwen. Er zijn vele van deze grotten in dit gebied die vaak onderling met elkaar verbonden zijn. We komen uit bij het Terebinten dal, de plaats waar David Goliath versloeg. Hier hebben we een uitzicht over Bijbels Socho (1 Sam. 17:1 / 2 Kron. 28:18),  Azeka (Jozua 10:10-11 / Jozua 15:35 / Nehemia 11:30) en Sha’araim (Jozua 15:53 / 1 Sam. 17:52 / 1 Kron. 4:31). We stoppen bij de Tel van historisch Bet Shemesh (1 Sam. 6:13-15), waar o.a. de terugkomst van de Ark plaats vond. We stoppen bij de bedding van wadi Sorek (Richteren 16:4), de omgeving waar Simson begraven zou zijn. We rijden via Esthaol (Jozua 15:33) tot tegenover het dorp Neve Shalom, waar we een goed uitzicht hebben over de vallei van Ajalon. Hier is het waar de maan stil stond terwijl Jozua tegen de vijanden in Gibeon streed (Jozua 10:12-14). Dan bezoeken we nog bij het kerkje in Kiryat Yearim dat ons herinnert aan 1 Sam. 6 (David brengt de ark naar Jeruzalem). In Jeruzalem aangekomen lopen we vanaf de Jaffa poort over de stadsmuren richting de Zions poort. Hier dalen we af naar de kerk van St. Peter in Galicantu, waar volgens overlevering het Sanhedrin zich bevond en waar Petrus zijn Meester verloochende. Diner en overnachting in Jeruzalem.

donderdag 30 april – Olijfberg – Bar Mitsva – Silo – Bethel –  Yad Vashem
We beginnen vroeg met een bezoek aan de Olijfberg (Zach. 14:4 / Mark. 14:26) en gaan via de Zions poort door de Joodse wijk, binnen de stadsmuren, naar de Westelijke muur om de Bar Mitsva feesten mee te maken. Dan brengen we een bezoek aan de opgravingen van Bijbels Silo. Daarna rijden we door modern Bethel naar het uitzichtpunt over Bijbels Bethel. Aan het eind van de middag bezoeken we Yad Vashem,  het Holocaust museum en het monument voor de 6 miljoen Joden die omgebracht zijn in de Tweede Wereldoorlog. Diner en overnachting in Jeruzalem.

vrijdag 1 mei – Davidstad en andere plaatsen in Jeruzalem
In Jeruzalem gaan we de Mestpoort door  voor een bezoek aan de opgravingen bij de Davidstad. Via de tunnel die op de oude route naar de Tempel ligt, komen we bij de opgravingen van de Westelijke muur. We brengen ook een bezoek aan het Davidson centrum, en rijden door de orthodoxe wijken. Dan gaan we naar Ramat Rachel voor het uitzicht over Bethlehem en de herdersvelden. Na een bezoek aan de Graftuin en Gethsemane eindigen we de dag met het uitzicht over de stad vanaf de Haas promenade. Diner en korte overnachting in Jeruzalem.

zaterdag 2 mei – terugreis 
We rijden naar de luchthaven van Tel Aviv voor onze rechtstreekse terugvlucht naar Brussel om 04:50 uur lokale tijd, aankomst 08:50 uur in Brussel.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.395,-

bij de prijs inbegrepen

 • rechtstreekse vluchten met Brussels Airlines
 • transfers vliegveld bij aankomst en vertrek
 • luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Nederlands sprekende gids
 • touringcar met airco en Wifi
 • alle excursie- en entreegelden
 • fooien gids, hotels en chauffeur
 • verzorging op basis van halfpension
 • 5 hotelovernachtingen in vermelde hotels
 • kamer met bad en/of douche en toilet

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 365,-
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • verzekeringen
 • eventuele verhoging van brandstof en/of luchthavenbelasting
 • eventuele scherpe schommelingen in de euro/dollar koers

hotels

 • twee overnachtingen in het 4* Leonardo Hotel te Beersheva
 • drie overnachtingen in 4* Grand Court hotel Jeruzalem
Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.