Kroatië

Het gezellige Crikvenica ligt in de mooie Kvarner Baai aan de Adriatische Zee.  Deze baai wordt gerekend tot het mooiste deel van de Kroatische kust. Het stadje heeft een leuk centrum, een mooie boulevard en lange en brede zand- en kiezelstranden. Vanuit Crikvenica maken we een aantal afwisselende excursies, waarbij we enkele hoogtepunten van het land zullen bezoeken.  Daar hoort natuurlijk een mooie dagtocht naar het Nationaal Park Plitvice bij.  We ontdekken verder het binnenland, gaan naar diverse schilderachtige vissersdorpjes en rijden door het mooiste gedeelte van het schiereiland Istrië.

Reisinformatie

10-daagse reis Kroatië

maandag 20 juni t/m woensdag 29 juni

ga naar het inschrijfformulier

maandag 20 juni – heenreis –  Zuid-Duitsland
Als iedereen vanaf de verschillende opstapplaatsen bij elkaar is, maken we nog een stop in Nederland voor een kopje koffie. Vervolgens rijden we naar Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

dinsdag 21 juni – Oostenrijk – Slovenië – Crikvenica
Vanuit Zuid-Duitsland rijden we door het mooie en bergachtige Oostenrijk en een klein stukje door het mooie landschap van Slovenië. Tegen de avond, maar vóór het diner, komen we aan in ons hotel in Crikvenica waar we de komende zeven nachten zullen verblijven.

woensdag 22 juni – Novi Vinodolski – Senj
Vandaag een beetje uitslapen en rustig ontbijten. Daarna op naar Novi Vinodolski, een mooi vissersplaatsje waar in het oude gedeelte de huizen als het ware tegen de berg zijn gestapeld. We bezoeken het middeleeuwse kasteel wat boven alles uit steekt. Een klein stukje verder ligt het oude zeeroversnest Senj met zijn mooie vesting Nehaj wat we ook gaan bezichtigen.

donderdag 23 juni – Nationaal Park Plitvice
We gaan vandaag op tijd weg, want er staat een prachtige tocht op het programma naar het natuurwonder van de meren van Plitvice. Te midden van beboste bergen liggen de 16 meren op verschillende hoogtes in het landschap. Water stroomt toe vanuit verborgen beekjes en ruisende riviertjes die de meren doen overlopen, waardoor er vele watervallen ontstaan. Dwars door deze wirwar van water en groen lopen paden en steigers. Vóór het diner zijn we terug in Crikvenica. Let op! Vanwege de hoogteverschillen en vlonders is deze dagtocht alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn.

vrijdag 24 juni – Eiland Rab met bootovertocht
Alweer een hoogtepunt: vandaag staat het eiland Rab op het programma. Rab wordt ook wel één van de allermooiste eilanden van heel Kroatië genoemd. Het decor van de dag zijn schitterende uitzichten over de azuurblauwe zee, kleine lieflijke plaatsjes op het eiland en rustieke plekjes. We varen een kwartiertje van het vasteland naar het eiland zowel heen als terug.

zaterdag 25 juni – Rijeka – Opatija
De ochtend is gereserveerd voor een bezoek aan Rijeka. Deze grote stad aan de kust heeft een gezellig en levendig centrum, maar is ook zeer bekend vanwege de markten waar vanuit het binnenland vele Kroaten komen om hun waren aan de man te brengen. Vervolgens rijden we naar het bekende en levendige kustplaatsje Opatija. Op eigen gelegenheid kunt u hier heerlijk wat wandelen, iets eten/drinken op een terrasje of een bezoek brengen aan de vele winkeltjes.

zondag 26 juni – rustdag
Vandaag zal de reisleider twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 27 juni – Eiland Krk – Punat – Vrbnik
Een leuke dagexcursie met een bezoek aan het (schier)eiland Krk, ook wel het ‘Gouden Eiland’ genoemd. Allereerst bezoeken we de gelijknamige hoofdstad van het eiland. Vervolgens brengen we een bezoek aan Punat waar we het Franciscaner klooster kunnen bekijken op het eiland Košljun voor de kust. Tenslotte stoppen we in het gezellige plaatsje Vrbnik om over de Titobrug weer terug naar ons hotel te rijden.

dinsdag 28 juni – route Slovenië en Oostenrijk – Zuid-Duitsland
Na een vroeg ontbijt maken we ons op voor de terugreis en nemen afscheid van ons hotel en van Crikvenica. Via een mooie route door Slovenië en Oostenrijk komen we in de avond aan in Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

woensdag 29 juni – thuisreis
We rijden door Duitsland naar Nederland waar een ieder na het afscheidsdiner weer huiswaarts gaat, vol met mooie herinneringen.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.459,-

vrijblijvend inschrijven
U mag uw inschrijving voorlopig als vrijblijvend beschouwen. Als er voldoende deelnemers zijn voor vertrekgarantie nemen we met iedereen contact op. U kunt dan nog steeds beslissen wel of niet mee te willen met deze reis. Mocht u na dit contact besluiten toch niet mee te willen gaan, dan zijn er geen kosten aan uw annulering verbonden. En als u akkoord bent, zullen wij de reis aan u factureren.

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak heenreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • lunch op zondag
 • 2 overnachtingshotels Zuid-Duitsland
 • 7 overnachtingen in 4* hotel met balkon*
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • afscheidsdiner
 • kamers met balkon aan zijkant hotel (met gedeeltelijk zeezicht) of achterzijde hotel

niet bij de prijs inbegrepen

 • kamer met balkon plus frontzeezicht € 55,- p.p.
 • éénpersoonskamertoeslag met balkon zijkant of achterzijde hotel € 275,- (4x beschikbaar)
 • eenpersoonskamertoeslag met balkon plus zeezicht € 330,-
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Hotel Omorika ligt ca. 2 kilometer verwijderd van het centrum van Crikvenica. Rustig gelegen aan de kust en het kiezelstrand, omgeven door Mediterrane vegetatie. In het hotel is een receptie, lift, restaurant, bar, tuin, terras en wasserij. En er is gratis Wifi in het gehele hotel. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, balkon en een badkamer met douche en toilet.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.