motorreis Oostenrijk

Een motorvakantie door verschillende landen. We komen door Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Slovenië. Routes met mooie bergpassen en inclusief een uniek concept betreffende motorbegeleiding, zie onderaan deze pagina motorbegeleiding – uniek concept Burgtours.

Reisinformatie

9-daagse motorreis Oostenrijk

vrijdag 10 juli t/m zaterdag 18 juli

motorbegeleiding: Eddy Slijkhuis

ga naar het inschrijfformulier

vrijdag 10 juli – heenreis (begeleiding vanaf Bocholtz) – Vogezen – Zwarte Woud
Om 10.30 uur verzamelen we in Bocholtz (net onder Heerlen). Door de grote afstand die we vandaag moeten overbruggen wordt er gekozen om eerst ongeveer 120 km over de snelweg zuidwaarts te rijden. Daarna volgen mooie stuurwegen met zowel grote als kleine bochten. We rijden door het Pfalzerland met zijn bossen en wijnvelden. Het is hier heerlijk rustig sturen.  Na ongeveer 400 km rijden we Frankrijk binnen en pakken we ook een stukje van de Noordelijke Vogezen mee in onze route. Daarna steken we de grens over en komen we in het Duitse Zwarte Woud, waar we de eerste overnachting op onze reis hebben. We hopen op tijd voor het diner aan te komen bij het hotel. Diner en overnachting in Kappel-Grafenhausen.

zaterdag 11 juli – heenreis
Vanuit het hotel rijden we meteen door het prachtige Zwarte Woud. Hier krijgen we alvast een voorproefje van wat ons de komende dagen in Oostenrijk te wachten staat. We komen aan in ons hotel in Au (Bregenzerwald) waar ‘s avonds een heerlijk diner te wachten staat. Diner en overnachting in Au.

zondag 12 juli – rustdag
Burgtours zal vandaag 2 bijeenkomsten beleggen. Lunch, diner en overnachting in Au.

maandag 13 juli – Silvretta route 209 km – of de Stelviopas 428 km
De befaamde Silvrettapas is heerlijk om te rijden. Een korte route en dus alle tijd om van de omgeving te genieten. De route start vrijwel direct met de Faschinajochpas die ons naar Bludenz brengt. Een grote stad in de regio waar we doorheen rijden op weg naar de Silvrettapas. Via het dal rijden we naar de Silvrettapas die na het tolhuisje direct zeer bochtig omhoog gaat naar de eerste van drie meren aan de pas. Het tweede deel van de pas is nog altijd bochtig maar dan met mooie vergezichten naar de Bielerhöhe. Dit is het hoogste punt van de pas aan de Silvretta Stausee. Vanaf hier gaat het weer bergafwaarts en maken we na het tolhuisje een uitstapje naar de Kops Stausee. Een heerlijk plekje om bij het restaurant van een lunch te genieten met uitzicht over het stuwmeer. Hierna rijden we rustig en glooiend via de Arlbergpas, Flexenpas en de Hochtannbergpas naar ons hotel. Voor degenen die graag de Stelviopas willen rijden is deze route ook voor deze dag beschikbaar. Let wel op dit is een lange pittige route van 429 km. Je dient dus tijdig te vertrekken vanuit het hotel. Diner en overnachting in Au.

dinsdag 14 juli – Tirol / Karinthië – Imst – Italiaanse Dolomieten
Vandaag nemen we na het ontbijt afscheid van ons gastvrije hotel in Au en vervolgen we onze reis naar Tirol- Karinthië. We passeren hierbij vele mooie en indrukwekkende passen. De route begint mooi glooiend door het dal en brengt ons naar Warth over de Hochtannbergpas. We volgen het riviertje de Lech verder door het dal naar de Hahntennjoch. De Hahntennjoch is lang een minder bekende pas geweest en deze geeft ons een schitterend uitzicht over de bergtoppen van de regio. Via Imst vervolgen we de route naar de Timmelsjoch. Een lange en indrukwekkende pas met bovenop de pas het Europees hoogste motormuseum. Op de Timmelsjoch rijden we Italië binnen. Deze pas heet in Italië Passo Rombo.

In Italië vervolgen we de route verder over de Passo di Monte Giovo. Via vele haarspeldbochten proeven we hier aan de Italiaanse Dolomieten. Het laatste deel van de route blijft mooi en is minder intensief om te rijden. Lekker genieten van het Pustertal en het Lesachtal met de bij behorende karakteristieke Italiaanse en Oostenrijkse dorpen. Het laatste deel van de route is nog een korte pas omhoog tot aan het hotel. We verblijven de komende nachten in het gezellige familiehotel Gailberghöhe  gelegen bovenop de Gailbergsattel. Diner en overnachting in Kötschach-Mauthen.

woensdag 15 juli – Grossglockner
Vandaag staat de bergpas Grossglockner op het programma een mooie rondrit van zo’n 327 km. De Grossglockner is de hoogste bergpas van Oostenrijk. Er wordt tol gerekend om deze mooie pas te gaan rijden (niet inclusief). Na deze pas met 36 haarspeldbochten is er de mogelijkheid de Gletsjer in de Kaiser Jozefs Höhe te bezoeken. De route terug naar het hotel gaat over de Edelweisspitze en Zell am See naar ons hotel. Diner en overnachting in  Kötschach-Mauthen.

donderdag 16 juli – Italië en Slovenië
Na het uitgebreide ontbijt wordt de motor gestart voor wederom een mooie tour. Vandaag rijden we door Italië en Slovenië. Het belooft een mooie route te gaan worden. We hebben de keuze uit een langere route van 339 km of een kortere route van 285 km. Na de Nabfeldpass met enkele onverlichte tunnels rijden we Italië binnen. We toeren door het bekende skigebied Karnten. Vrij snel daarna passeren we de Italiaans – Sloveense grens. We rijden onder andere door het prachtige natuurgebied Triglavski Narodi Park. Voor degenen die de lange route rijden volgt ook de Nockalmstrasse. Diner en overnachting in  Kötschach-Mauthen.

vrijdag 17 juli – Oostenrijk – richting Duitsland
We nemen afscheid van het hotel en vervolgen onze reis weer huiswaarts. Via doorgaande wegen dwars door Oostenrijk komen we aan in het zuiden van Duitsland waar we een overnachting hebben in Königsbronn-Zang. Hier verblijven we in het Widmanns Löwen hotel.

zaterdag 18  juli – terugreis Nederland (begeleiding tot aan Bocholtz)
Vanuit Heidenheim is het nog een flink eindje sturen naar Nederland. De mogelijkheid bestaat de motor op de snelweg te zetten en rechtstreeks naar huis te rijden. Voor degenen die nog een mooie tour tot aan Bocholtz willen maken hebben we een route uitgezet die overwegend over doorgaande wegen richting Nederland stuurt.

deelnameprijs (maximaal 15 deelnemers)
deze bedraagt € 989,-

bij de prijs inbegrepen

 • 1 overnachting heenreis hotel Engel
 • 3 overnachtingen in hotel Post
 • 3 overnachtingen in hotel Gailberghöhe
 • 1 overnachting terugreis in hotel Widmanns Löwen
 • 8 x ontbijt (vanaf de tweede dag t/m de laatste dag)
 • 8 x diner (vanaf de eerste dag t/m de voorlaatste dag)
 • 1 x lunch op zondag
 • alle routes op GPS
 • reisbegeleiding Horizon Motor Reizen
 • Horizon Motor reizen routegids

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 99,-
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

aansprakelijkheid
Alle reizigers zijn in het bezit van een geldig rijbewijs voor hun voertuig. Motorrijders en reizigers die deelnemen aan deze motorreis rijden ten allen tijde voor eigen verantwoordelijkheid, of deze nu individueel of in een (begeleide) groep rijden. Burgtours of Horizon Motor Reizen kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van ongevallen of andere schade. Iedere aansprakelijkheid van Burgtours of Horizon Motor Reizen voor immateriële, indirecte, gevolg- of bedrijfsschade is uitgesloten. Burgtours en Horizon Motor Reizen zijn niet aansprakelijk indien er sprake is van overmacht.

motorbegeleiding – uniek concept Burgtours
In principe worden de routes individueel gereden. Wilt u heel de reis/ of een deel van de reis individueel rijden of met een klein groepje (dus zonder rit-begeleiding), geen probleem.
Burgtours biedt echter een uniek concept voor degenen die als groep willen rijden. De motorbegeleider van HMR begeleidt dan vanaf de eerste dag vanuit Bocholtz de groep, rijdt dus telkens vooraan. Ook de routes worden gereden met de motorbegeleider voorop. Inclusief de terugreis tot aan Bocholtz.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.