motorreis Sauerland (Duitsland)

Een mooie herfstvakantie op de motor. Door het land van 1000 bergen, Sauerland. Dat staat garant voor mooi bochtenwerk.
Inclusief een uniek concept betreffende motorbegeleiding, zie onderaan deze pagina motorbegeleiding – uniek concept Burgtours.

Reisinformatie

4-daagse motorreis Sauerland (Duitsland)

maandag 20 september t/m donderdag 23 september

ga naar het inschrijfformulier

maandag 20 september – heenreis ( vanaf Oud Zevenaar 260 km naar hotel)
Om 10:30 uur verzamelen we in Oud – Zevenaar. Hier staat een lekker kopje of thee klaar met een gebakje. Na de koffie en thee  stappen we op de motor en volgen een mooie route naar het hotel voor de komende dagen in het Duitse Sauerland. Het eerste deel van de route loopt over de B58 met glooiende wegen langs diverse Duitse dorpen met mooie uitzichten. We krijgen al direct een goede indruk van het Duitse landschap. We mijden hierbij het drukke Duitse Ruhrgebied door bovenlangs Duisburg en Dortmund te rijden.
Bij het stadje Beckum verlaten we de doorgaande weg en rijden verder over de kleinere wegen. Daarna kan het echte stuurwerk beginnen en rijden we bosrijk gebied in over de Sauerlandstrasse.  In het stadje Meschede is er een tankgelegenheid en diverse mogelijk heden voor een koffiestop alvorens de laatste kilometers te maken naar het hotel in Hallenberg.  Tijdens de laatste kilometers komen we over de stuwdam van de Hennesee. Deze is aangelegd aan het begin van de twintigste eeuw om overstromingen van het stadje te voorkomen. Inmiddels is het  een trekpleister geworden voor toeristen. Het laatste stukje  van de route gaat door het bekende toeristische plaatsje Winterberg. Het is de hoogst gelegen plaats in het Sauerland en wordt daarom ook wel het dak van het Sauerland genoemd.
Hotel Hesborner Kuckuck, dichtbij Winterberg, is landelijk gelegen aan de bosrand. Ontspan in de prachtige natuur met een prachtig uitzicht over de heuvels. De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht, douche, WC, föhn, en een kluisje. Verder hebben de kamers ook beschikking over Wifi en een balkon. Het hotel beschikt verder over een wellness, waaronder een zwembad.

dinsdag 21 september – Noord-West Sauerland – merenroute – wildpark (265 of 343 km)
Na een uitgebreid ontbijt stappen we op de motor om direct slingerend omhoog te rijden, de heuvels in op mooi strak asfalt. Vandaag rijden we langs diverse meren. Op de lange route zien we de Biggesee wat met zijn oppervlakte van 9 km² het grootste stuwmeer van  het Sauerland is. Daarna volgen de Fürwiggetalsperre en vervolgens rijden we langs het grote Versetalsperre meer met een prachtig uitzicht. Daarna rijden we langs de Sorpesee. Hier is een mogelijkheid tot lunch aan het water. Regelmatig zien we roofvogels hoog boven ons hangen. We gaan dan via de B229 richting de Möhnesee. We rijden door het wildpark Tropfsteinhohle en net voor de Möhnesee kruisen we nog de Hevesee. Deze beiden meren liggen tegen elkaar aan.
Het laatste stuk gaan we door het bekende skigebied rond Winterbergen, wat erg geliefd is bij de Nederlanders. Het ligt 500-800 meter boven de zeespiegel en is zowel in de winter als zomer erg in trek bij de toeristen.

woensdag 22 september – Oost Sauerland – door natuurpark en wildpark (221 of 324 km)
Vandaag staat het Oosten van Sauerland op het programma. We rijden vandaag door natuurpark Kellerwald- Edersee. We maken vele kilometers door glooiende weilanden met wegen vol bochten en nog eens bochten. Vandaag zien we regelmatig de bekende Duitse vakwerkhuizen in verschillende bouwstijlen. De lange route komt door Alsfeld, waar de “Altstadt” de moeite waard is om even te bezoeken en een koffiestop te maken. Bij km stand 153 rijden we Wildpark Knull in (alleen lange route). In dit wildpark bevinden zich herten en wilde zwijnen, maar ook lynxen en wolven. We slingeren verder en de wegen wisselen zich af net als het uitzicht en de natuur. Eén ding blijft: de bochten in alle maten en soorten. De route vervolgt naar de Affolderner See en daarna zien we het mooie stuwmeer de Edersee. De Edersee grenst aan het Naturpark Kellerwald-Edersee. Bij de Affolderner See staan twee huisjes op zijn kop, en daar wonen ook daadwerkelijk mensen in. Hier is het mogelijk een leuke koffiestop te maken of om een lekker ijsje te eten. Slechts een paar kilometer verder, zien we boven op de berg aan de andere kant van het meer, Schloss Waldeck.
Het kasteel is gratis te bezoeken en zeker de moeite waard. Voor het museum geldt een entree prijs. Vanuit het kasteel heeft men een schitterend uitzicht op de 27km lange Edersee. Voor het parkeren met de motor: rij helemaal door tot de laatste parkeerplaats, waar de motor op een smalle strook geparkeerd kan worden. Er is op diverse plekken lunchgelegenheid aan het meer met een mooi uitzicht over het meer. Ook in het kasteel Waldeck bevinden zich twee restaurants.
Hierna rijden we nog een stukje langs het meer om daarna weer de bochten en glooiende wegen van het Sauerland te berijden. Draaiend en stijgend door de bossen rijden we terug richting het hotel.

donderdag 23 september – Hoog Sauerland – Nederland (259 km tot aan Nederlandse grens)
De route voert ons via de Zuid-Eifel richting Venlo. Ook nu mijden we zoveel mogelijk de grote steden en rijden mooie routes.

deelnameprijs (maximaal 15 deelnemers)
deze bedraagt € 449,-

bij de prijs inbegrepen

  • 3 overnachtingen in hotel Kuckuck in Hesborn
  • 3 x ontbijt (vanaf de tweede dag t/m de laatste dag)
  • 3 x diner (vanaf de eerste dag t/m de voorlaatste dag)
  • koffie/thee met gebak heenreis
  • alle routes op GPS
  • reisbegeleiding Horizon Motor Reizen
  • Horizon Motor reizen routegids

niet bij de prijs inbegrepen

  • éénpersoonskamertoeslag € 99,-
  • verzekeringen
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

aansprakelijkheid
Alle reizigers zijn in het bezit van een geldig rijbewijs voor hun voertuig. Motorrijders en reizigers die deelnemen aan deze motorreis rijden ten allen tijde voor eigen verantwoordelijkheid, of deze nu individueel of in een (begeleide) groep rijden. Burgtours of Horizon Motor Reizen kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van ongevallen of andere schade. Iedere aansprakelijkheid van Burgtours of Horizon Motor Reizen voor immateriële, indirecte, gevolg- of bedrijfsschade is uitgesloten. Burgtours en Horizon Motor Reizen zijn niet aansprakelijk indien er sprake is van overmacht. 

motorbegeleiding – uniek concept Burgtours
In principe worden de routes individueel gereden. Wilt u heel de reis/ of een deel van de reis individueel rijden of met een klein groepje (dus zonder rit-begeleiding), geen probleem.
Burgtours biedt echter een uniek concept voor degenen die als groep willen rijden. De motorbegeleider van HMR begeleidt dan vanaf de eerste dag vanuit Oud- Zevenaar de groep, rijdt dus vooraan. Ook de routes  kunnen worden gereden met de motorbegeleider voorop. Inclusief de terugreis tot aan Venlo.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.