najaarscruise van Würzburg naar Keulen

inclusief samenzangavond

vertrekgarantie
nog 1 hut te boeken

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
6-daagse najaarscruise van Würzburg naar Keulen

maandag 7 oktober t/m zaterdag 12 oktober

reisleider:A.J. (André) Karens

met deze reis gaat mee: Ds. M. Karens, Middelburg

ga naar het inschrijfformulier

maandag 7 oktober – heenreis – inscheping in Würzburg – Wertheim
Via de diverse opstapplaatsen vertrekken we richting Würzburg. Onderweg maken we diverse stops om even de benen te strekken en/of toiletbezoek. Voor deze dag wordt een lunchpakket verzorgd. Omstreeks 15.00 uur gaan we inschepen op de MS Serenade. Om 18.00 uur varen we richting Wertheim. Onderweg naar Wertheim passeren we tal van sluizen.

dinsdag 8 oktober – Wertheim – Miltenberg
Tijdens het ontbijt zullen we aanmeren in Wertheim. Deze stad is gelegen aan de monding van de Tauber en maakt onderdeel uit van de Romantische Strasse. De karakteristieke vakwerkhuizen tekenen hier het straatbeeld. Wertheim ligt aan de monding van de Tauber in de Main en op de uitlopers van het Odenwald en de Spessart aan de andere kant van de Main. We blijven vandaag de hele dag in Wertheim liggen zodat we voldoende tijd hebben om dit leuke stadje te verkennen. Tijdens het diner varen we verder naar Miltenberg waar we in de loop van de avond aan zullen komen.

woensdag 9 oktober – Miltenberg
Vandaag brengen we een deel van de dag door in Miltenberg, ook wel ‘de parel aan de Main’ genoemd. Het historische centrum is bijna volledig bewaard gebleven en is tevens autovrij. Dit zorgt voor een aangename en ongedwongen sfeer. Vanaf de Mildenburg (kasteel) is er een mooi uitzicht over het pittoreske stadje Miltenberg. Rond 15:00 uur vertrekken we vanuit Miltenberg en gaan we op weg naar Rüdesheim. Vanwege de afstand naar Rüdesheim varen we de hele nacht door.

donderdag 10 oktober – Rüdesheim
Vanmorgen varen we het laatste gedeelte richting Rüdesheim. We varen hierbij door het mooie Rijndal. Dit prachtige deel van de Rijn is door Unesco uitgeroepen tot wereldcultuurerfgoed. Onderweg vormen de wijnbergen, de burchten en de Loreley (een rots van 132 meter hoog) een schitterend gezicht. Na de lunch zullen we aanmeren en is er gelegenheid om dit historische wijnstadje te bezoeken. Rüdesheim ligt aan het gedeelte van de Rijn dat ook wel Romantische Rijn genoemd wordt. Deze Rijnvallei wordt gekenmerkt door laaggebergte rond een kronkelende smalle Rijn met ruïnes, fruitbomen en wijngaarden. Rüdesheim heeft een mooi middeleeuws centrum en het staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn. Rüdesheim wordt door bijna alle Rijncruiseschepen aangedaan. Vanaf de boot hebben we een mooi uitzicht op de rotsen, de bergen, de mooie plaatsen en de vele kastelen langs de Rijn.

vrijdag 11 oktober – Boppard – Andernach
We verlaten Rüdesheim en varen naar Boppard, gelegen in het wijngebied de Bopparder Hamm. Een wandelpromenade leidt u naar de oude stadskern. De veelal historische bouwwerken huisvesten leuke winkels. Wie naar Boppard komt staat een bezoek vol afwisseling te wachten: de steilste wijnbergen en een van de mooiste boulevards langs de oevers van de Middenrijn. Vlakbij de Rijnoever ligt de tol- en dwangburcht van de keurvorsten van Trier die vanuit hun burcht het stadje Boppard en het hele gebied van de Middenrijn beheersten. Aan de rand van de oude binnenstad rijzen de muren van de gebouwde Romeinse forten op uit de grond. In de namiddag verlaten we Boppard en varen we naar Andernach. Andernach ligt aan de Rijn, waar deze samenkomt met de Eifel. Deze stad behoort tot de oudste steden van Duitsland en beschikt over diverse middeleeuwse gebouwen, kastelen en een oude stadswal. Enkele bezienswaardigheden zijn De Bolle Toren, het Historische Stadhuis, de Koblenzer Poort en de kastelen Stadtburg en Burg Namedy.

zaterdag 12 oktober – Keulen
Vanmorgen vroeg wordt het laatste gedeelte van de cruise afgelegd naar Keulen. Tijdens het ontbijt zullen we aanmeren. Hierna komt er een einde aan de cruise. Na de ontscheping staan de bussen weer klaar om ons naar huis te brengen. Zodoende is iedereen ruim voor de zondag weer thuis.

Wijzigingen in vaarschema en programma om nautische en organisatorische redenen voorbehouden.

opstapplaatsen
Barneveld – Geldermalsen – Goes – Hard. Giessendam – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Alblasserdam

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

deelnameprijs (p.p.) 

Bovendek met frans balkon € 1.399,-
Middendek met frans balkon € 1.399,-
Benedendek, ramen bovenzijde € 1.299,-
1p hut Middendek (4x beschikbaar) € 2.099,-
1p hut Benedendek (4x beschikbaar) € 1.999,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcarvervoer naar Würzburg en terug vanaf Keulen
 • lunchpakket heenreis
 • welkomstcocktail op de eerste avond van de cruise
 • 5 overnachtingen aan boord van het m.s. Serenade 1
 • Volledige verzorging, uitgebreid ontbijtbuffet, lunch met warme en koude gerechten en 4-gangen diner wat aan tafel wordt gereserveerd. Beginnend met het diner op maandag en eindigend met het ontbijt op zaterdag.
 • 1x Captains dinner
 • koffie en/of thee halverwege de morgen en halverwege de middag
 • kofferservice bij in- en ontscheping
 • ’s morgens beddenopmaak
 • dagelijkse schoonmaak cabine en badkamer

niet bij de prijs inbegrepen

 • excursies
 • verzekeringen
 • calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.
 • drankjes, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele kosten verbonden aan dieetmaaltijden

algemeen Ms Serenade 1
Het schip is voorzien van luxe nieuwe meubels, prachtige kunstwerken en stijlvolle designaccenten. De hutten zijn bijzonder ruim voor riviercruisenormen. Op het Bovendek vindt u de royale lounge met bar. Aan de grote leestafel in de bibliotheek kan men met elkaar converseren of rustig een boek lezen. In het elegante op het Middendek gelegen restaurant serveert de bemanning de culinaire hoogstandjes van de chef. Fitness apparatuur bevindt zich achter op het Middendek. Het zonnedek is de plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht. Er zijn voldoende stoelen, deels ligstoelen, en volop ruimte om in de schaduw of de zon te zitten. Alle dekken zijn bereikbaar via meerdere trappen. Het Bovendek en het Middendek kunt u ook bereiken door middel van een lift. De hutten op het Benendek zijn vanaf het Middendek alleen bereikbaar per trap. Er zijn 2 trappen naar het zonnedek, waarvan er één trap is voorzien van een traplift.

maaltijden
De dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet. Bij de lunch kiest u uit meerdere warme en koude gerechten van het buffet. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten.

betalingen aan boord
Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van de reis alles in één keer contant, met pinpas of met een creditcard kunt afrekenen.

bemanning
Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager en/of cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is die u in het Nederlands te woord kan staan. Gratis Wifi in de lounge, bar en hal (beperkt ontvangst) in alle landen.

dekkenplan Ms Serenade 1

Alle 68 tweepersoonshutten van het schip zijn royaal ingericht met twee éénpersoonsbedden die op verzoek uit elkaar geschoven kunnen worden. Alle hutten zijn voorzien van een bureautje, een telefoon, föhn, kluisje, minibar, zelf regelbare airconditioning en een en badkamer. Natuurlijk is er voldoende kastruimte. In de ruime badkamer vindt u een douche, toilet, een wastafel en voor een riviercruiseschip heel uitzonderlijk, zelfs een bad! Elke hut biedt 16m2 ruimte.

benedendek (12 hutten)
De hutten op het Benedendek hebben in afwijking tot de erboven gelegen accommodatie geen Frans balkon maar een iets hoger geplaatst raam dat niet kan worden geopend. De hutten op het Benendek zijn vanaf het Middendek alleen bereikbaar per trap.

middendek (25 hutten)
De hutten op het Middendek zijn voorzien van zogenaamde “Franse balkons”. Bereikbaar per lift.

bovendek (29 hutten)
De hutten op het Bovendek zijn voorzien van zogenaamde “Franse balkons”. Bereikbaar per lift.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.