Noorwegen – Beitostølen

Ons hotel is 900 meter boven de zeespiegel. We hebben een prachtig uitzicht op de bergen en valleien in de omgeving. In de zomer biedt het knusse plaatsje toegang tot Jotunheimen, een van de mooiste nationale parken van Noorwegen. Een gebergte dat letterlijk vertaald ‘huis van de reuzen’ heet. De indrukwekkende omgeving is zeker niet alles wat er te bieden is. Deze reis komen we langs Jotunheimen, een gebergte dat letterlijk vertaald ‘huis van de reuzen’ heet. Een ander hoogtepunt is het Geirangerfjord, ook wel de koning der fjorden genoemd. Een werkelijk schitterende treinrit met de wereldberoemde Flåmbanen en de al even beroemde Bergbahnen is inbegrepen, evenals een fjorden vaartocht. De uitzichten zijn spectaculair en onvergetelijk!

Reisinformatie

11-daagse reis Noorwegen – Beitostølen

dinsdag 13 juni t/m vrijdag 23 juni

reisleider:G. (Gerard) Middelkoop

ga naar het inschrijfformulier

dinsdag 13 juni – heenreis – overtocht naar Oslo
Vanaf de diverse opstapplaatsen vertrekken we voor de 11-daagse reis naar Noorwegen. We rijden naar Eemshaven in het noorden van Nederland. Onderweg maken we een stop voor een kopje koffie/thee met gebak. Aangekomen in Eemshaven schepen we in voor de overtocht per Holland Norway Lines naar Kristiansand, de boot vertrekt om 15.30 uur. We dineren en overnachten aan boord van de ferry van Holland Norway Lines.

woensdag 14 juni – Oslo
We beginnen de dag met een heerlijk ontbijt aan boord van de ferry en om ca. 10.00 uur komen we aan in Kristiansand. We rijden naar Oslo waar we ‘s middags de Noorse hoofdstad gaan verkennen. We dineren en verblijven deze nacht in een middenklasse hotel in Oslo of omgeving.

donderdag 15 juni – Oslo – Beitøstolen
Vanmorgen gaan we nogmaals Oslo bekijken, de chauffeur neemt ons mee voor een rondrit door de stad. Aansluitend rijden we verder naar Beitøstolen. Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel voor de komende zeven nachten.

vrijdag 16 juni – Jotunheimen
Vandaag maken we een mooie excursie door het cultuur- en natuurpark Valdres. Een gevarieerd cultuurlandschap met schitterende uitzichten op het ‘Gebergte van de Reuzen’, oftewel Jotunheimen. Hier bevinden zich de hoogste bergtoppen van Noorwegen. Laat u overweldigen door de ongerepte natuur en de stilte. De tocht wordt gereden langs Valdresflya en Bygdin.

zaterdag 17 juni – Valdresflya – Ottadal – Geiranger fjord
De morgen is vrij ter besteding. Begin van de middag volgen we de Valdresflya, een bekende toeristische route. We rijden naar het Ottadal, richting één van de spectaculairste landschappen van Europa. Geniet van imposante watervallen en bekijk de gletsjers van dichtbij. Als het weer het toelaat gaan we naar het bergplateau Dalsnibba en kijken dan vanaf 1.500 meter hoogte over het Geiranger Fjord.

zondag 18 juni – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen

maandag 19 juni  – Valdresdal – Strondafjord – Slidrefjord
Weer zo een mooie dagtocht. We rijden door het Valdresdal, langs het Strondafjord over onverharde wegen vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over Vestre-Slidre. Vervolgens rijden we naar Ulnes waar we de 750 jaar oude kerk zien. Verder langs de smalle Slidrefjord en de oudste Runensteen van Scandinavië naar Lomen, vooral bekend vanwege de gelijknamige 800 jaar oude staafkerk. In Ryfoss zien we een mooie waterval.

dinsdag 20 juni – Bergenbahn – Flåmbanen – boottocht Nærøyfjord
We rijden naar Geilo waar we aan boord van de trein stappen en een deel de wereldberoemde Bergenbahn gaan rijden. Vanuit de trein genieten we van het prachtige panorama op het grootste gletsjergebied van Noorwegen. In de plaats Myrdal stappen we over op de wereldberoemde Flåmbanen, één van de beroemdste attracties van Noorwegen. Vanaf Myrdal daalt de trein maar liefst 865 meter over een traject van 20 kilometer. Flåm is het eindpunt van de meest steile spoorweg ter wereld. Aangekomen in Flåm stappen we aan boord voor een prachtige boottocht langs ongerepte natuur en magnifieke landschappen naar de smalste fjord ter wereld, de Nærøyfjord. Deze fjord is een zijarm van de Sognefjord en slechts 300 meter breed, waardoor u een imposant uitzicht heeft op de 1.700 meter hoge bergen die de fjord omringen.

woensdag 21 juni – Hemsedal – Borgund – Laerdal
Vandaag bezoeken we het best bewaarde fjordendorp van Noorwegen. Via het Hemsedal rijden we naar Borgund. Hier staat de best bewaarde staafkerk van Noorwegen, daterend uit 1180. Deze staafkerk gaan we ook binnen bezichtigen. We vervolgen onze weg langs de historische route naar het Lærdal. Wederom zult u zich verbazen over de prachtige natuur van Noorwegen. We maken een wandeling door het pittoreske fjordendorp Lærdal. Via een prachtige route langs het Sognefjord gaat het richting Ardal en het plaatsje Vang, terug naar Beitøstolen.

donderdag 22 juni – Kristiansand – Eemshaven
’s Morgens nemen we afscheid van ons hotel. We rijden naar Kristiansand waar we aan boord gaan van de ferry van Holland Norway Lines voor de overtocht naar Eemshaven. We dineren en overnachten aan boord. De ferry vertrekt om 15.30 uur naar Eemshaven.

donderdag 23 juni – terugreis
De aankomst in Eemshaven is om 09.30 uur en voordat we van boord gaan genieten we van een heerlijk ontbijt. Vanaf Eemshaven rijden we via De Lutte terug naar de opstapplaatsen. Een warme maaltijd is deze dag inbegrepen, voordat de servicelijnen u huiswaarts brengen.

deelnameprijs
deze bedraagt € 2.245,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis hotel/restaurant de Grote Zwaan in De Lutte
 • 2 overtochten (heen-/terugreis) per Holland Norway Lines, inclusief overnachting, ontbijt en diner
 • verblijf binnenhut tijdens overtochten
 • 1 overnachtingshotel (heenreis) omgeving Oslo, inclusief diner en ontbijt
 • 7 overnachtingen in 4* hotel Radisson Blu Resort Beitøstolen, inclusief ontbijt en diner
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • lunch op zondag
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • treinritten en boottocht fjord
 • warme maaltijd op de laatste reisdag

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag ferry en hotels € 409,- (7x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Het Radisson Blu Resort Beitostølen is 900 meter boven de zeespiegel gelegen. U heeft een prachtig uitzicht op de bergen en valleien in de omgeving. Het hotel beschikt over wifi, een bar, zwembad, terras en een restaurant. De comfortabele kamers zijn voorzien van een waterkoker en badkamer met douche en toilet.

serviceroute (één doorlopende route)
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Barneveld – de Lutte (hotel de Zwaan)
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.