Noorwegen

Het Noorse landschap is mooi en bijzonder gevarieerd. Woeste hoogvlaktes met gletsjers en rotspartijen, groene dalen met bossen en weilanden en de kenmerkende fjorden aan de westkust. Tijdens deze reis ontdekken we o.a. de Sognefjord en de Aurlandsfjord. Ook bezoeken we de steden Stavanger, Bergen en de groene hoofdstad Oslo. Een complete reis met een mix van natuur, cultuur, lekker eten en leuke steden.

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
10-daagse reis Noorwegen

maandag 1 juli t/m woensdag 10 juli

reisleider:G. (Gerard) Middelkoop

ga naar het inschrijfformulier

maandag 1 juli – Denemarken
Na de koffiestop rijden we in onze luxury class touringcar naar Denemarken, voor het diner en overnachting.

dinsdag 2 juli – Noorwegen
Na het ontbijt rijden we noordwaarts door het uitgestrekte landschap van Denemarken naar Hirtshals. Vanaf hier vertrekt de ferry richting de Noorse kustplaats Kristiansand waar we in de namiddag aankomen. We overnachten in Kristiansand, waar we dineren in het hotel. Daarna kunt u nog even de benen strekken op de visserij pier op ca. 500 meter van uw hotel; de favoriete plek van de plaatselijke bevolking.

woensdag 3 juli – Lindesnes – Flekkefjord – Egersund – Sandnes
We rijden deze ochtend een prachtige route naar de ‘Lindesnes fyr’ (de vuurtoren van Lindesnes) waar we een schitterend uitzicht hebben over de Noordzee. Via Flekkefjord, bekend vanwege de eeuwenoude houthandel, komen we aan in Egersund. Hier bevindt zich de grootste visserijhaven van Noorwegen. De stad heeft een natuurlijke haven en was al in de Vikingtijd een belangrijke havenplaats. Vervolgens rijden we via een mooie route langs de kust naar Sandnes, ten zuiden van de stad Stavanger, voor de komende twee nachten.

donderdag 4 juli – Stavanger – Lysefjord – Preikestolen
U kunt op eigen gelegenheid Stavanger verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de St. Svithun kathedraal aan de grote stadsvijver en maak een wandeling door Gamle (oud) Stavanger met leuke winkels, restaurants en witte houten huizen. Vervolgens gaan we een ca. 2,5 uur durende boottocht maken naar en door de Lysefjord; een smal fjord met steile rotswanden. Het hoogtepunt is een glimp van de Preikestolen, een klif van ruim 600 meter hoog die loodrecht uit het water oprijst.

vrijdag 5 juli – Bergen
Vandaag rijden we naar Bergen, de Hanzestad aan de westkust van Noorwegen. Bergen is de tweede grote stad van Noorwegen en omgeven door zeven bergen, waaronder Fløyen. Het centrum is compact en wordt gekenmerkt door de schilderachtige gekleurde houten Hanzehuizen van Bryggen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Hier vinden we ook de levendige vismarkt met vele soorten vis, schaal- en schelpdieren. We gaan uiteraard ook met het tandradbaantje Fløyen naar de top van de berg waar we een panoramisch uitzicht hebben op de stad en de zee. U kunt lopend of met het treintje terug naar het centrum. We overnachten in de omgeving van Bergen.

zaterdag 6 juli – Flåmsbanen – Voss
We rijden naar het toeristenplaatsje Voss waar we aan boord gaan van de trein naar het bergstation Myrdal. Daar stappen we over in de Flåmsbanen. Dit wereldberoemde treintraject is slechts 20 km lang maar overbrugt een hoogteverschil van maar liefst 900 meter. Kort na het fluitsignaal daalt de trein via een slingerende route langs bergkammen en door tunnels naar beneden. Onderweg hebben we schitterende uitzichten en de trein stopt even bij de waterval Kjosfossen. Het eindpunt is Flåm aan de oever van de Aurlandsfjord. Hier ontmoeten we elkaar weer en rijden vervolgens terug naar Voss, voor de komende twee nachten.

zondag 7 juli – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen. De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 8 juli – Oslo
Na het ontbijt beginnen we aan de rit naar de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. Een bruisende en groene stad aan de Oslofjord. Oude gebouwen zoals de Akershus vesting, het stadhuis met de twee bakstenen torens en het Koninklijk Paleis wisselen af met gebouwen zoals het nieuwe Munch Museum en de Bibliotheek. In Aker Brygge in het havengebied heerst gezellige bedrijvigheid op de terrassen. Op het museumeiland Bygdøy staan enkele gerenommeerde musea zoals het Fram Museum (gewijd aan de Noorse poolexpedities)  en het KonTiki Museum. Afhankelijk van de reistijd brengen we een bezoek aan het centrum. We overnachten in de omgeving van Oslo.

dinsdag 9 juli – Göteborg – overnachting ferry
’s Morgens heeft u nog wat tijd om op eigen gelegenheid Oslo te verkennen of de laatste inkopen te doen in de winkelstraat Karl Johan Gate. We rijden vervolgens naar Zweden om in Göteborg aan boord te gaan van de ferry van Stena Line die u gedurende de nacht naar Kiel brengt.

woensdag 10 juli – Nederland
Na de ontscheping in Kiel rijden we via de Duitse snelwegen naar Nederland, waar nog een afscheidsmaaltijd voor ons klaar staat.

deelnameprijs      
deze bedraagt € 2.399,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Luxury Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 8 hotelovernachtingen (zie hotels hieronder)
 • 1 overnachting ferry
 • verzorging op basis van halfpension
 • kopje koffie/thee en cake na de bijeenkomst op zondagmorgen
 • lunch op zondag
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • treintocht met de Flåmsbanen
 • tocht met tandradbaantje Fløyen in Bergen
 • boottocht Lysefjord
 • Overtocht Hirsthals-Kristiansand
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • 1p toeslag bij verblijf in een 1-persoonskamer/hut gedurende de gehele reis à € 519,-
 • toeslag 2-persoonsbuitenhut bedden boven elkaar Stena Line € 35,- p.p.
 • toeslag 2-persoonsbinnenhut bedden naast elkaar Stena Line € 35,- p.p.
 • toeslag 2-persoonsbuitenhut bedden naast elkaar Stena Line € 55,- p.p.
 • toeslag 1-persoonsbuitenhut Stena Line € 89.
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotels
1 overnachting in Comwell Middelfart – Middelfart
1 overnachting in Thon Hotel Parken – Kristiansand
2 overnachtingen in Quality Hotel Residence – Sandnes
1 overnachting in Thon Hotel Bergen Airport – Kokstad
2 overnachtingen in Scandic Voss – Voss
1 overnachting in Scandic Helsfyr – Oslo/Helsfyr

overtocht: Tijdens de overtocht van Stena Line van Göteborg naar Kiel verblijft u in een 2-persoonsbinnenhut met bedden boven elkaar. Tegen een toeslag kunt u een ander huttype reserveren. De ferry beschikt over diverse restaurants en bars. De overtocht is op basis van halfpension

serviceroute (één doorlopende route)
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Alblasserdam – Hard. Giessendam – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.