Noorwegen – Fagernes

Centraal in Noorwegen ligt Fagernes, het toeristische hart van de folkloristische streek Valdres. Maar de gezellige standplaats Fagernes is zeker niet het enige wat we u te bieden hebben! Fagernes ligt aan het Strondafjord, een verbreding van de rivier de Begna. Het fjord is omgeven door met naaldbomen begroeide berghellingen. Het stadje heeft onder meer leuke winkeltjes en terrasjes en het Valdres openluchtmuseum waar u meer dan 93 traditionele houten boerderijen kunt bewonderen. Fagernes in het Valdresdal wordt omsloten door prachtige Noorse natuurgebieden. We rijden langs Jotunheimen, een gebergte dat letterlijk vertaald ‘huis van de reuzen’ heet. Een ander hoogtepunt is het Geirangerfjord, ook wel de koning der fjorden genoemd. Een werkelijk schitterende treinrit met de wereldberoemde Flåmbanen en de al even beroemde Bergbahnen is inbegrepen, evenals een fjorden vaartocht. De uitzichten zijn spectaculair en onvergetelijk!

volgeboekt / op wachtlijst mogelijk

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
11-daagse reis Noorwegen – Fagernes

maandag 18 juli t/m donderdag 28 juli

reisleider:W. (Wim) van der Hoek

ga naar het inschrijfformulier

maandag 18 juli – heenreis – overtocht naar Oslo
Vanaf de diverse opstapplaatsen vertrekken we voor onze 11-daagse reis naar Noorwegen. Onderweg genieten we van een heerlijk kopje koffie/thee met gebak of broodje in de Lutte (nabij Oldenzaal). Via de Duitse snelwegen rijden we naar Frederikshaven in Denemarken waar we inschepen voor de overtocht per DFDS naar Oslo in Noorwegen. De ferry vertrekt om 23.45. We dineren aan boord van de ferry en slapen in een binnenhut.

dinsdag 19 juli – Oslo
We beginnen de dag met een heerlijk ontbijt aan boord van de ferry en om ca. 09.15 uur komen we aan in Oslo. Deze dag gaan we Oslo verkennen. Overnachting in Oslo of omgeving.

woensdag 20 juli – Oslo – Fagernes
Vanmorgen gaan we nogmaals Oslo in. De chauffeur neemt ons mee middels een rondrit langs diverse bezienswaardigheden van deze mooie stad. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Fagernes waar we de kamers betrekken en gaan dineren. In dit hotel verblijven we 7 nachten.

donderdag 21 juli – Jotunheimen
Vandaag maken we een mooie excursie door het cultuur- en natuurpark Valdres. We volgen een langzaam klimmende weg door de vlakte van Valdresflya en rijden langs plaatsjes als Beitostølen en Bygdin. Een gevarieerd cultuurlandschap met schitterende uitzichten op het ‘Gebergte van de Reuzen’, oftewel Jotunheimen. Hier bevinden zich de hoogste bergtoppen van Noorwegen. Laat u overweldigen door de ongerepte natuur en de stilte.

vrijdag 22 juli – Valdresflya – Ottadal
De morgen is vrij ter besteding. Begin van de middag volgen we de Valdresflya, een bekende toeristische route. We rijden naar het Ottadal, richting één van de spectaculairste landschappen van Europa. Geniet van imposante watervallen en bekijk de gletsjers van dichtbij. Als het weer het toelaat gaan we naar het bergplateau Dalsnibba en kijken dan vanaf 1.500 meter hoogte over het Geiranger Fjord.

zaterdag 23 juli  – Valdresdal – Strondafjord – Slidrefjord
Weer zo een mooie dagtocht. Nu door de directe omgeving van Fagernes. We rijden door het Valdresdal, langs het Strondafjord over onverharde wegen vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over Vestre-Slidre. Vervolgens rijden we naar Ulnes waar we de 750 jaar oude kerk zien. Verder langs de smalle Slidrefjord naar Lomen, vooral bekend vanwege de gelijknamige 800 jaar oude staafkerk. In Ryfoss zien we een mooie waterval. Via de oudste Runensteen van Scandinavië in Einang, rijden we terug naar ons hotel.

zondag 24 juli – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen

maandag 25 juli – Bergenbahn – Flåmbanen – boottocht Nærøyfjord
We rijden naar Geilo waar we aan boord van de trein stappen en een deel de wereldberoemde Bergenbahn gaan rijden. Vanuit de trein genieten we van het prachtige panorama op het grootste gletsjergebied van Noorwegen. In de plaats Myrdal stappen we over op de wereldberoemde Flåmbanen, één van de beroemdste attracties van Noorwegen. Vanaf Myrdal daalt de trein maar liefst 865 meter over een traject van 20 kilometer. Flåm is het eindpunt van de meest steile spoorweg ter wereld. Aangekomen in Flåm stappen we aan boord voor een prachtige boottocht langs ongerepte natuur en magnifieke landschappen naar de smalste fjord ter wereld, de Nærøyfjord. Deze fjord is een zijarm van de Sognefjord en slechts 300 meter breed, waardoor u een imposant uitzicht heeft op de 1.700 meter hoge bergen die de fjord omzomen.

dinsdag 26 juli – Hemsedal – Borgund – Laerdal
Vandaag bezoeken we het best bewaarde fjordendorp van Noorwegen. Via het Hemsedal rijden we naar Borgund. Hier staat de best bewaarde staafkerk van Noorwegen, daterend uit 1180. We vervolgen onze weg langs de historische route naar het Lærdal. Wederom zult u zich verbazen over de prachtige natuur van Noorwegen. In het Lærdal bezoeken we het beroemde Norwegian Wild Salmon Centre. Een bijzonder museum over de geschiedenis van  de wilde zalm met een 20 meter lang aquarium. Aansluitend maken we een wandeling door het pittoreske fjordendorp Lærdal. Via een prachtige route langs het Sognefjord gaat het richting Ardal en het plaatsje Vang, terug naar Fagernes.

woensdag 27 juli – aanvang reis naar Kiel
Ons verblijf in Fagernes is ten einde, ’s morgens nemen we afscheid van het hotel. Onderweg genieten we nog van de prachtige landschappen die aan ons oog voorbij trekken. We komen aan in Oslo om in te schepen op de ferry van DFDS voor de overtocht naar Kopenhagen. U slaapt in een binnenhut, de ferry vertrekt om 14.15 uur vanuit Oslo. Diner en overnachting aan boord.

donderdag 28 juli – terugreis
Na het ontbijt is het tijd voor het laatste deel van de reis. Om 09.15 uur gaan we van boord en via de Duitse snelwegen rijden we naar Nederland. Onderweg gebruiken we nog een afscheidsdiner in de Lutte voordat we naar de opstapplaatsen worden teruggebracht.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.889,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • overtochten op basis van binnenhutten met stapelbedden
 • koffie/thee en gebak/broodje heenreis hotel/restaurant de Grote Zwaan in De Lutte
 • hoofdhotel: verzorging op basis van halfpension
 • verblijf binnenhut tijdens overtocht
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • lunch op zondag
 • 1 overnachtingshotel (heenreis omgeving Oslo, incl. diner en ontbijt)
 • 7 overnachtingen in 4* hotel Fagernes
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • treinritten en boottocht fjord
 • afscheidsdiner hotel/restaurant de Grote Zwaan in De Lutte

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag overnachtingshotel + hoofdhotel met fjordzicht € 409,- (5x beschikbaar)
 • éénpersoonskamertoeslag overnachtingshotel + hoofdhotel met bergzicht  € 319,- (5x beschikbaar)
 • tweepersoonskamertoeslag € 160,- p.p. (fjordzicht, 8 kamers beschikbaar)
 • tweepersoonskamer, geen toeslag (bergzicht, 8 kamers beschikbaar)
 • buitenhut ferry éénpersoonskamer € 225,-
 • buitenhut ferry tweepersoonskamer € 55,- per persoon
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Het 4* Scandic Hotel Valdres ligt in het centrum van Fagernes en direct aan het Strondafjord.
Het hotel is o.a. voorzien van receptie, lounge, restaurant, bar, wifi, lift, binnenzwembad, fitnessruimte, grote tuin met terras aan de fjord.
De keurig ingerichte kamers beschikken o.a. over een volledig ingerichte badkamer, telefoon  en een minibar. Tegen een toeslag zijn er kamers met fjordzicht te boeken.

serviceroute (één doorlopende route)
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Barneveld – de Lutte
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.