Philpot-reis

Op deze reis staan we stil bij leven en werk van ds. Joseph Charles Philpot. De predikant die van grote betekenis is geweest voor de Strict Baptist gemeenten in Engeland. Aanvankelijk was hij predikant in de Engelse Staatskerk. Hij heeft veel gepubliceerd en nog steeds worden zijn preken gelezen. We bezoeken veel plaatsen o.a. zijn geboorteplaats en de kerken waar hij gestaan heeft, maar ook Oxford, de stad waar hij studeerde. Het is prachtige reis met veel informatie en indrukken over de bloeitijd in de kerkgeschiedenis van Zuid-Engeland.

vertrekgarantie
boeking op aanvraag

Reisinformatie

5-daagse Philpot-reis

maandag 17 juni t/m vrijdag 21 juni

reisleider:G. (Gerard) Middelkoop

met deze reis gaat mee: Ds. J.C. den Toom

ga naar het inschrijfformulier

maandag 17 juni – heenreis – Rippel – Londen
We vertrekken vanaf de Bethlehemkerk in Woerden en rijden naar Calais voor de overtocht naar Dover (per ferry 80 minuten). Na aankomst in Dover rijden we naar het plaatsje Rippel (gemeente Deal). Hier staat het geboortehuis van Philpot. Omdat dit huis eigendom is van particulieren, en het daarom niet bezocht kan worden, rijden we langs dit huis. Hierna rijden we naar de Queen Road in Croydon (Zuid-Londen), waar zich het graf bevindt van ds. Joseph Charles Philpot. Na dit bezoek rijden we naar Milton Keynes ten noorden van Londen waar we voor het diner inchecken in ons hotel.

dinsdag 18 juni – Lutterworth – Luton
Vandaag beginnen we met een bezoek aan de Lutterworth Mary Church, waar de dominee ons vertelt over John Wycliffe, die als rector was verbonden aan deze kerk. Na lunchtijd bezoeken we het plaatsje Luton voor een bezoek aan de Strict Baptist Church, waar de dominee voor ons een lezing zal houden over het werk en leven van Philpot en zijn werk voor The Gospel Standard. De plaatselijke predikant dominee Ramsbottom de oud-hoofdredacteur van de Gospel Standaard zal ons vertellen over de Almshouses. Daarna keren we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

woensdag 19 juni – Stadhampton – Oxford
Vandaag rijden we naar Stadhampton, voor een bezoek aan de kerk waar Philpot ooit preekte. Aansluitend gaan we naar de universiteitsstad Oxford. Na lunchtijd ontdekken we deze prachtige stad en brengen o.a. een bezoek aan het Christ Church College en Christ Church Cathedral. In de Christ Church Cathedral is er een rondleiding met een gids. Aan het einde van de middag keren we weer terug naar ons hotel.

donderdag 20 juni – Stamford – Oakham
Deze dag beginnen we met een bezoek aan Stamford, de plaats waar Philpot preekte. We wandelen naar de Assembly Halls, waarna we met onze bus naar Rutland Terrace rijden. In dit huis heeft Philpot gewoond. We brengen er ook een bezoek aan het Rutland Museum. We besluiten het bezoek met een bezoek aan de Providence Chapel waar Philpot ook heeft gepreekt. Aan het einde van de middag keren we vol indrukken terug naar ons hotel.

vrijdag 21 juni – Olney
Na het ontbijt rijden we naar Olney waar we de Peter & Paul Church bezoeken. Hierna bezoeken we het Cowper en Newton museum. Hier staat men stil bij het leven van Newton, de schrijver van Amazing Grace.  Aansluitend rijden we door naar Dover waar we inschepen voor onze overtocht naar Calais waar we rond half 5 hopen aan te komen. Daarna vervolgen we onze terugreis naar Nederland.

deelnameprijs
deze bedraagt € 749,-

bij de prijs inbegrepen

 • Comfort Class touringcar met Wifi
 • halfpension tijdens hotelverblijf
 • opstapplaats Woerden
 • bootovertochten Calais – Dover v.v.
 • gebruik audiosysteem gedurende de gehele reis (oortjes)
 • entree Christ Church Cathedral met gids
 • entree Peter & Paul Church

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 179,- (4x 1p beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • eventueel grote koersverschillen Engelse Pond

hotel – 4* Mercure Milton Keynes
Dit prachtige hotel ligt in rustige omgeving aan de rand van het stadje Milton Keynes. De modern, nieuw ingerichte kamers beschikken over gratis WiFi. Er is een sfeervol restaurant  lounge, en terras met zitjes. De moderne kamers zijn sfeervol  ingericht met stijlvol meubilair. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning. In het hele hotel is gratis WiFi beschikbaar. Alle kamers zijn per lift bereikbaar.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.