Rijncruise van Koblenz naar Arnhem

M.P.S. RHINE PRINCESS / WELKOM AAN BOORD

Het 83 meter lange en 11 meter brede schip heeft 3 passagiersdekken en biedt plaats aan 120 passagiers. Het hele schip beschikt over airconditioning. U kunt op dit schip heerlijk genieten van een prachtige vaarvakantie. De ruim bemeten entree, de panoramasalon en het gezellige restaurant geven dit schip de allure van een drijvend hotel.

volgeboekt

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
5-daagse Rijncruise van Koblenz naar Arnhem

maandag 24 juni t/m vrijdag 28 juni

reisleider:J. (Jaap) Heijboer

Met deze reis gaat mee Ds. J.W. Verweij

ga naar het inschrijfformulier

maandag 24 juni – Koblenz > Boppard
Met luxe touringcars (zie de opstapplaatsen) wordt u naar Koblenz gebracht waar we gaan inschepen. Al varend beginnen we aan een goed verzorgde lunch aan boord. Onderweg kunt u kennis maken met uw medepassagiers en wordt onder het genot van een welkomstcocktail de bemanning aan u voorgesteld. Wie naar Boppard komt staat een bezoek vol afwisseling te wachten: de steilste wijnbergen en een van de mooiste boulevards langs de oevers van de Middenrijn. Vlakbij de Rijnoever ligt de tol- en dwangburcht van de keurvorsten van Trier die vanuit hun burcht het stadje Boppard en het hele gebied van de Middenrijn beheersten. Aan de rand van de oude binnenstad rijzen de muren van de gebouwde Romeinse castellum Bodobrica op uit de grond.

dinsdag 25 juni – Boppard > Rüdesheim
We varen door het mooie Rijndal naar Rüdesheim. Dit prachtige deel van de Rijn is door Unesco uitgeroepen tot wereldcultuurerfgoed. Onderweg vormen de wijnbergen, de burchten en de Loreley (een rots van 132 meter hoog) een schitterend gezicht. In de middag arriveren we in Rüdesheim en kunt u dit historische wijnstadje bezoeken. Het toeristenstadje ligt aan het gedeelte van de Rijn dat ook wel Romantische Rijn genoemd wordt. Deze Rijnvallei wordt gekenmerkt door laaggebergte rond een kronkelende smalle Rijn met ruïnes, fruitbomen en wijngaarden. Rüdesheim heeft een mooi middeleeuws centrum en het staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn. Rüdesheim wordt door bijna alle Rijncruiseschepen aangedaan. Vanaf de boot heeft u een mooi uitzicht op de rotsen, de bergen, de mooie plaatsen en natuurlijk de vele kastelen langs de Rijn.

woensdag 26 juni – Rüdesheim > Köningswinter
Na een goed ontbijt gaat de vaart richting Königswinter. We passeren de prachtige bocht bij Remagen. Indrukwekkende (wijn)berghellingen vormen het decor van deze tocht. Königswinter is aan de Rijn en het oude Zevengebergte gelegen. Bekend zijn hier de Drachenfels ruïne op een 321 m hoge rots. en kasteel Schloss Drachenburg.

donderdag 27 juni – Köningswinter > Düsseldorf
We varen langs enkele mooie plaatsen en komen dan door imposante steden als Bonn en Keulen. We besluiten deze prachtige en afwisselende dagvaartocht in Düsseldorf. U kunt het historische centrum bezoeken of een busexcursie door de stad maken. ’s Avonds staat u een heerlijk Captains Dinner te wachten.

vrijdag 28 juni – Düsseldorf > Arnhem
Na onze overnachting in Düsseldorf varen we richting Arnhem. Een mooie vaartocht waar we de laatste indrukken opdoen van de Rijn. Op deze laatste dag geniet u nog van het ontbijtbuffet en een warme lunch. Het einddoel komt in zicht. Rond 14.00 uur meren we af in Arnhem waar we afscheid nemen van de Rhine Princess en haar bemanning. Het einde van een mooie cruise. U wordt in de gereedstaande touringcars weer naar uw opstapplaatsen gebracht.

Wijzigingen in vaarschema en programma om nautische en organisatorische redenen voorbehouden.

opstapplaatsen touringcar serviceroute
Barneveld – Capelse Brug – Geldermalsen – Goes – Hard. Giessendam – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Rijssen – Staphorst – Yerseke

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

excursiemogelijkheden
Hierover wordt u enkele maanden van te voren geïnformeerd

indeling van de dekken

100 serie is het Rijndek (onderste) /200 serie is het Moezeldek (middelste) / 300 serie is het Promenadedek (bovenste)

deelnameprijs
alle hutten € 669,- p.p.

bij de prijs inbegrepen

 • vervoer per luxe touringcars naar Koblenz en terug vanaf Arnhem
 • welkomstdrankje
 • 4 overnachtingen aan boord van het m.s. de Rhine Princess
 • volledige verzorging (ontbijt, lunch en diner), beginnend met de lunch op maandag en eindigend met de afscheidslunch op vrijdag
 • koffie en/of thee op de normale uren
 • kofferlabels
 • kofferservice bij in- en ontscheping

niet bij de prijs inbegrepen

 • eventuele brandstoftoeslag en/of Duitse BTW verhoging
 • excursies
 • verzekeringen
 • calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • drankjes, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • toeslag 1-persoonshut € 189,-  (alleen 1p op middendek en onderste dek)

hutten
De hutten (circa 14 m² en verdeeld over 3 passagiersdekken) zijn ruim en beschikken over 2 naast elkaar staande bedden, die op verzoek ook uit elkaar geschoven kunnen worden. De hutten hebben zelf regelbare airconditioning. In de ruime kastenwand met kaptafel vindt u een kluisje. Uw hut is verder voorzien van een telefoon met weksysteem en een föhn. De ruime tweepersoonshutten zijn voorzien van toilet, wastafel en douche. De hutten op het Rijndek hebben 2 kleinere ramen en zijn niet per lift bereikbaar.

zonnedek
Hier kunt u vanuit het comfortabele dekmeubilair met gezellige zitjes genieten van het voorbijglijdende landschap. Er is zowel een overdekt gedeelte (met open zijwanden) en een gedeelte waar u heerlijk in de zon kunt zitten.

Promenadedek
salon

Achter op het Promenadedek vindt u de sfeervolle salon, die mede door de uitzonderlijke hoogte en grote ramen zeer royaal is. Vanuit de salon kunt u via de glazen schuifdeuren naar het achterdek waar zich nog een aangenaam terras bevindt.

souvenirshop
Naast de salon treft u de souvenirshop aan en u kunt hier terecht voor kleine geschenken, ansichtkaarten, postzegels en de excursies.

Moezeldek
receptie

Midscheeps op het Moezeldek bevindt zich de hal met de receptie, waar u tijdens de reis terecht kunt met al uw vragen. Met de lift kunt u naar het Promenadedek en het Zonnedek.

restaurant
Naast de receptie ligt het restaurant, waar de dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet. Hier worden ook de lunches en diners in één zitting geserveerd, waaronder speciale themadiners en buffetten. Door de grote ramen hoeft u ook hier niets van het uitzicht te missen.

hotellift
Er is een hotellift aan boord waarmee u alle dekken kunt bereiken, behalve het Rijndek.

De maaltijden
het ontbijt

Het ontbijt aan boord is georganiseerd in ‘open zitting’. Dit houdt in dat u tussen de aangegeven tijden de maaltijd kan gebruiken. U kunt kiezen uit: diverse soorten brood; muesli; diverse soorten beleg: ham, kaas, worst en zoetwaren; koffie, thee, melk, jus d’orange; yoghurt en eieren.

de lunch
Tussen de middag wordt er een uitgebreide lunch, vaak in buffetvorm, geserveerd, meestal met een kop soep of een andere hartigheid.

het diner
’s Avonds wordt in het restaurant het diner geserveerd. Elke dag opnieuw weer een hoogtepunt, in de vorm van een dinerbuffet of een keuzediner

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.