samenzangreis Maastricht en Monschau

Altijd weer een gezellige reis, de vrijdag en zaterdag na Hemelvaartsdag. Dit jaar hebben we gekozen voor Zuid-Limburg en Monschau (D). En vanzelf zijn er weer de vertrouwde samenzangmomenten met Pieter Heykoop.

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
2-daagse samenzangreis Maastricht en Monschau

vrijdag 22 mei t/m zaterdag 23 mei

met deze reis gaan mee:
dominee J. van Rijswijk (Oud-Beijerland)
en organist Pieter Heykoop

ga naar het inschrijfformulier

vrijdag 22 mei – heenreis – treintocht Miljoenenlijntje – Maastricht – Valkenburg
Vanaf de diverse opstapplaatsen rijden we naar Noord-Limburg voor de koffiestop. Aansluitend rijden we naar Simpelveld voor de stoomtreinrit met het Miljoenenlijntje. Een toeristische spoorweg tussen Kerkrade en Schin op Geul. De naam is ontleend aan de geschatte kosten per kilometer (in guldens). Een project wat uiteindelijk niet werd, waarvoor het wel was bedoeld. Na de treintocht gaan we met de bus naar de gezellige bourgondische stad Maastricht. Net na de middag komen we daar aan, u heeft dan vrije tijd tot 14.45 uur. Om 15.00 uur gaan we psalmen zingen in de St. Servaas kerk in Maastricht. Een prachtige ruimte, goede akoestiek en een mooi orgel. Na het zingen vertrekken we naar ons hotel in Valkenburg, we gaan inchecken en aansluitend is er een dinerbuffet. Het centrum van Valkenburg is ongeveer op 5 minuten loopafstand.

zaterdag 23 mei – Drielandenpunt – Monschau – Asten
’s Morgens is er een ontbijtbuffet in het hotel. We gaan naar het Drielandenpunt in Vaals. Daarna gaan we naar het prachtige plaatsje Monschau (parel van de Duitse Eifel). Monschau ligt in de smalle en diepe vallei de Roer. U kunt op eigen gelegenheid het stadje gaan verkennen. Geniet van de mooie vakwerkhuizen, typische gevels en leuke winkeltjes en knusse terrasjes. Het stadsbeeld is in 300 jaar haast niet veranderd. Er rijdt ook een stadstreintje die omhoog naar de burcht gaat, waar u een weids uitzicht heeft over de stad en het dal. We sluiten het bezoek aan Monschau af met nog een kort samenzangmoment in de Aukirche te Monschau. Hierna vertrekken we richting Asten voor het afscheidsdiner.
Uiterlijk 18.30 vertrekken we vanuit Asten naar de diverse opstapplaatsen.

hotel
We verblijven in het 3* hotel Schaepkens van St. Fijt.  Het hotel ligt op ca. 5 minuten lopen van het centrum van Valkenburg. Alle kamers zijn per lift bereikbaar. Dit familiehotel heeft niet alleen een prachtige ligging, maar beschikt ook over een uitstekend restaurant, sfeervolle bar en een prachtige tuin met groot terras waar u kunt genieten van de groene omgeving in het mooie Valkenburg. In het gehele hotel is gratis WIFI beschikbaar.

deelnameprijs
deze bedraagt € 289,-

bij de prijs inbegrepen

 • Comfort Class touringcars, voorzien van toilet, koffie/theezetapparatuur en airco
 • koffie/thee met cake heenreis
 • lunchpakket heenreis
 • treintocht met Miljoenenlijntje
 • entree St. Servaas, inclusief samenzang
 • 1 overnachting in 3* hotel, inclusief dinerbuffet en ontbijtbuffet
 • samenzangmoment in de Aukirche Monschau
 • genoemd reisprogramma

niet bij de prijs inbegrepen

 • verzekeringen
 • niet genoemde maaltijden
 • 1p kamertoeslag € 79,-
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

opstapplaatsen
Goes – Yerseke – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.