Tirol en de Bernina Express

Het prachtige bergdorpje Pfunds ligt op 970 meter hoogte en is een prima uitvalbasis om Tirol te verkennen. Tijdens deze reis gaan we uiteraard ook de grens over. We maken prachtige natuurtochten en een treinrit over het spoor van de Bernina Express. Het familiehotel waar we zeven nachten verblijven beschikt over een binnenzwembad.

vertrekgarantie
o.a. nog 1x 1p kamer beschikbaar

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
10-daagse reis Tirol en de Bernina Express

maandag 15 juli t/m woensdag 24 juli

reisleider:A.J. (André) Karens

ga naar het inschrijfformulier

maandag 15 juli – heenreis
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken we voor onze 10-daagse busreis naar Oostenrijk. Onderweg maken we o.a. een stop voor een heerlijk kopje koffie met gebak of een lekker broodje. We rijden vandaag richting Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

dinsdag 16 juli – Oberjochpas – Tannheimertal – Fernpas
Na het ontbijt rijden we een mooie route over de Oberjochpas door het Tannheimertal en over de bekende Fernpas. We komen voor het diner aan in Pfunds. De komende 7 nachten verblijven we in Posthotel Pfunds.

woensdag 17 juli – St. Moritz – treinrit Bernina Express
We steken de grens met Zwitserland over en rijden naar St. Moritz, prachtig gelegen tussen meren en bergen. Vanaf hier maken we een treinrit over het spoor van de Bernina Express naar Tirano. Tijdens deze spectaculaire treinrit bereiken we het hoogste punt op 2253 meter voordat de trein aan een afdaling begint met talloze bochten. In Tirano staat de bus weer te wachten en rijden we via de Bernina Pass weer terug naar ons hotel.

donderdag 18 juli – Kaunertal – stuwmeer – gletsjer
Na het ontbijt beginnen we aan een prachtige natuurtocht. Het 25 kilometer lange Kaunertal vormt de toegang tot de langste gletsjer van de Ötztaler Alpen. Via een spectaculaire panoramaweg bereiken we een zes kilometer lang stuwmeer en vervolgens eindigen we bij een gletsjer. Tevens zijn er onderweg diverse wildsoorten te spotten. Geniet tijdens deze schitterende tocht van de overweldigende natuur.

vrijdag 19 juli – Silvretta Hochalpenstrasse – Lech
Alweer een mooie tocht. Dit keer over de Silvretta Hochalpenstraße. Via Ischgl en Galtür rijden we naar de Bielerhöhe, op een hoogte van 2000 meter. Vanaf hier hebben we een indrukwekkend uitzicht op de Silvretta Stausee. Geniet van prachtige vergezichten en een aantal stuwmeren. Op de terugweg maken we nog een korte stop in het beroemde skioord Lech.

zaterdag 20 juli – Serfaus
De morgen is vrij ter besteding. ’s Middags gaan we naar Serfaus, waar een ‘metrolijn’ onder het dorp ligt. Het is de kleinste, hoogst gelegen, op luchtkussens zwevende metro ter wereld! De middag is ter vrije besteding in dit gezellige dorpje.

zondag 21 juli – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen. De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 22 juli – Merano – Reschenpas
Vandaag gaan we naar de Italiaanse stad Merano. De stad is prachtig gelegen tussen de bergen. Dat het er zeer vruchtbaar is blijkt uit de vele boom- en wijngaarden die de streek rondom deze stad rijk is. Merano heeft een rijke historie. De ‘Via dei Portici’ wordt wel beschouwd als de mooiste arcadenstraat van Europa. Dat zullen we tijdens het bezoek aan deze stad, die vanwege de rijkdom aan bloemen ook wel de ‘bloemenstad’ wordt genoemd, ervaren. Verder is het in Merano goed winkelen. De route voert over één van de mooiste passen van Tirol, de Reschenpas. Onderweg passeren we de Reschensee met de beroemde verzonken kerktoren van Alt-Graun.

dinsdag 23 juli – Flüelapas – Zuid Duitsland
We verlaten Oostenrijk en maken er een mooie dag van. We doen dat in stijl via een prachtige route over de Flüelapas, bijna 2400 meter hoog. Onderweg maken we diverse (foto) stops. We vervolgen onze weg naar het overnachtingshotel in Zuid- Duitsland.

woensdag 24 juli – thuisreis
Via de Duitse snelwegen reizen we terug naar Nederland. Onderweg genieten we van een 3-gangen afscheidslunch en is er nog even tijd om na te praten over deze mooie reis.

deelnameprijs      
deze bedraagt € 1.549,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 7 overnachtingen in 3* hotel
 • 2 overnachtinghotels heen- en terugreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • kopje koffie/thee en cake na de bijeenkomst op zondagmorgen
 • lunch op zondag
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven, incl. treinticket Bernina 2e klas
 • warme afscheidslunch

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 249,- (7x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Posthotel Pfunds ligt in het centrum van Pfunds en wordt beheerd door een familie. Het hotel beschikt over een restaurant, binnenzwembad, sauna, lift en gratis wifi. De comfortabele kamers zijn voorzien van een kluisje, en een eigenbadkamer met douche of bad en een toilet.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Alblasserdam – Hard. Giessendam – Ochten
Barneveld via aanvoer naar Ochten.
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.