Het beste van Toscane en Umbrië

Toscane en Umbrië, een fantastische combinatie voor misschien wel het aantrekkelijkste gedeelte van Italië. Het elegante standje Chianciano Terme is een goede keuze als uitvalsbasis van deze reis in het centrale deel van Italië, een gebied met prachtige landschappen en bezienswaardigheden. Toscane en Umbrië vormen tezamen de kern van Italië en zijn dominant aanwezig in de culturele geschiedenis van dit land. Dit is het groene hart van Italië en dat ziet u terug in de glooiende hellingen waar cypressen en vele wijnen, zoals Chianti, hun domein hebben. Onze uitvalsbasis is het 4-sterren hotel Grande Albergo Fortuna, dat heerlijk rustig gelegen is met een prachtig uitzicht over de heuvelachtige omgeving.

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
10-daagse reis Het beste van Toscane en Umbrië

maandag 9 september t/m woensdag 18 september

reisleider:B.J. (Ben) Zijl

ga naar het inschrijfformulier

maandag 9 september – heenreis Basel
Na een gezamenlijk kopje koffie vertrekken we naar het zuiden. Over de snelwegen reizend halveren we vandaag de afstand die ons scheidt van Umbrië. De dag is al een eind gevorderd wanneer we bij ons overnachtingshotel in de omgeving van Basel aankomen.

dinsdag 10 september – heenreis Chianciano Terme
Het ochtendtraject is bergachtig, dat van de namiddag Italiaans en vlakker. Tegen het einde van de dag zien we het langgerekt Apenijnen gebergte en prachtig gekleurde heuvels voor ons opdoemen; een teken dat we ons in Toscane bevinden. Ons einddoel van vandaag is ons comfortabele hotel Grande Albergo Fortuna in Chianciano Terme, wat gedurende zeven nachten onze thuisbasis zal zijn.

woensdag 11 september – Montepulciano en Pienza
Na de reis van de afgelopen dagen, doen we het vanochtend rustig aan. ’s Middags trekken we erop uit. In de omgeving bevinden zich twee prachtige stadjes: Montepulciano en Pienza. Montepulciano heeft behalve haar heerlijke wijn ‘Vino Nobile di Montepulciano’ een pittoresk middeleeuws centrum. Buiten het standje ligt de St. Biagio, een Renaissance kerk, die ons een impressie geeft wat voor stijl ons te wachten staat in het mooie stadje Pienza.

donderdag 12 september – Orvieto en Todi
We gaan eerst naar het beroemde en zeer gezellige Orvieto, waar één van de mooiste kerkgebouwen van Italië op het programma staat: de kathedraal Duomo di Orvieto. Italiaanser kan het bijna niet. Orvieto heeft een zeer oud en schilderachtig centrum. We trekken verder Umbrië binnen. De weg volgt de Tiber, die hier, gedwongen door een stuwdam, zich tot een meer heeft gevormd, het Lago di Corbara. Aan het einde van het meer doemt Todi op, dat een aantal jaren geleden werd uitgeroepen tot de meest leefbare stad ter wereld. Na Todi gaan we weer langzaam richting Chianciano Terme.

vrijdag 13 september – Assisi
We brengen vandaag een bezoek aan de prachtige stad Assisi. We beginnen ons bezoek met een stadswandeling onder leiding van een lokale Nederlands sprekende gids. Aansluitend hebben we nog meer dan voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen.

zaterdag 14 september – Siena en Chianti-gebied
Over de Via Cassia, één van Italië’s mooiste wegen, reizen we naar Siena, waar we onder leiding van een Nederlands sprekende gids onder meer het schelpvormige stadsplein il Piazzo del Campo zullen zien. Dan rijden we het Chianti-gebied binnen, waar belangstellenden vlakbij het plaatsje Castellina op een wijnboerderij vier soorten wijn kunnen proeven, vergezeld van bijpassende hapjes.

zondag 15 september – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 16 september – Perugia en Lago di Trasmeno
We bevinden ons ’s ochtends in de levendige hoofdstad van Umbrië: Perugia. Van de plaats waar we de bus verlaten, brengt een roltrap ons door de gerestaureerde Rocca Paolina (ondergronds fort) naar het centrum. De Etruskische poort, het centrale plein met de dom, het stadhuis en de beeldschone fontein, alsmede het fantastische uitzicht over Centraal-Umbrië zijn enkele grepen uit hetgeen ons boven wacht. In de middag staat er een boottocht op het Lago di Trasimeno op het programma en kunt u een bezoek brengen aan het eilandje Isola Maggiore.

dinsdag 17 september – terugreis Duitsland
De terugweg voert ons door Toscane en Lombardije langs steden als Florence en Bologna, door het merengebied naar de grens. We stoppen onderweg voor het diner en de laatste overnachting.

woensdag 18 september – terugreis
Nu toch echt de laatste dag, terug naar Nederland. Na het gezamenlijke afscheidsdiner worden we naar de uitstapplaatsen gebracht.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.049,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Luxury Class
 • koffie/thee en gebak heenreis
 • 2 overnachtingshotels (heen- en terugreis)
 • 7 overnachtingen in 4* hotel
 • verzorging op basis van halfpension
 • kopje koffie/thee na de bijeenkomst op zondagmorgen
 • lunch op zondag
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 155,-
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

hotel
Onze uitvalsbasis is het uitstekende 4-sterren hotel Grande Albergo Fortuna dat heerlijk rustig gelegen is, met een prachtig uitzicht over de heuvelachtige omgeving. Het ligt buiten Chianciano Terme in een prachtige tuin op ca. 700 meter van de doorgaande weg en ca. 1.500 meter van het centrum. Het hotel is voorzien van een receptie, ruime lounge, lift, terras, restaurant en buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van o.a. een telefoon, kluisje, airco en badkamer met föhn, douche en toilet.

opstaproute
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.