Tsjechië & Polen

Deze mooie reis brengt ons naar twee indrukwekkende landen; Tsjechië & Polen. In Tsjechië verblijven we uiteraard in Praag, deze hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de reis. In de Gouden Stad zien we o.a. een prachtig historisch centrum met barokke gebouwen, sfeervolle pleinen en prachtige uitzichten over de rivier de Moldau.

Vanaf Praag reizen we naar Polen, een uitgestrekt land vol tradities, natuur en eeuwenoude cultuur. We verblijven in Krakau, één van de mooiste steden van Europa. Vanaf Krakau maken we een aantal indrukwekkende excursies naar de zoutmijnen van Wieliczka en het voormalige concentratiekamp Auschwitz – Birkenau.

Reisinformatie

10-daagse reis Tsjechië & Polen

dinsdag 11 juli t/m donderdag 20 juli

ga naar het inschrijfformulier

dinsdag 11 juli – heenreis
Vanaf de diverse opstapplaatsen vertrekken we voor onze 10-daagse reis naar Tsjechië & Polen. Met kort nadat de laatste deelnemer in de bus is o.a. een stop voor een kopje koffie met gebak. Onderweg worden diverse tussenstops worden gemaakt. Aan het einde van de middag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Chemnitz voor diner en overnachting.

woensdag 12 juli – Theresienstadt – Praag
Na het ontbijt rijden we naar Praag. Maar eerst brengen we een indrukwekkend bezoek aan het voormalige concentratiekamp Theresienstadt onder leiding van een Engelssprekende gids. Vanaf november 1941 deed de stad dienst als getto voor gedeporteerde joden en daarmee was het een concentratiekamp geworden. Het kamp was vooral een doorgangskamp voor Joden die naar Auschwitz – Birkenau of andere vernietigingskampen werden gestuurd. In 1945 werd het kamp bevrijd. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Praag.

donderdag 13 juli – Praag – boottocht met dinerbuffet
Vandaag brengen we een bezoek aan Praag onder leiding van een gids. De schitterende stad wordt gedeeld door de rivier de Moldau. Aan de ene kant ligt de Praagse Burcht met het koninklijk paleis en de St. Vituskathedraal. Aan de andere zijde van de Moldau vindt u het oude centrum met fraaie pleinen en gezellige terrasjes. Onder leiding van een lokale gids maakt u een stadswandeling/rondrit door deze stad. We komen o.a. bij de Karelsbrug, het Astronomisch uurwerk en de Joodse wijk. Ook is er tijd ter vrije besteding om Praag te verkennen. ’s Avonds geniet u van een heerlijke boottocht over de Moldau inclusief een dinerbuffet.

vrijdag 14 juli – Krakau
Onderbroken door diverse stops rijden we van Praag naar Krakau.

zaterdag 15 juli – Zakopane – Tatra
Vandaag maken we een excursie naar Zakopane. De plaats staat bekend om de overweldigende natuur van de omliggende bergwereld en haar rijke folkloristische cultuur en architectuur. Per kabelbaan gaan we naar het bijna 2.000 meter hooggelegen bergstation op de Kasprowy Wierch. Van hieruit hebben we een schitterend uitzicht over het Tatragebergte, dat zich uitstrekt over Polen en Slowakije. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw hotel in Krakau.

zondag 16 juli – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 17 juli – Krakau – zoutmijnen Wieliczka
Vandaag gaan we Krakau verder verkennen. Het centrum van Krakau wordt gevormd door de Rynek Glowny en de Rynek. De Rynek Glowny is een van de grootste en mooiste marktpleinen van Europa. Onder leiding van een lokale gids verkennen we deze schitterende stad. ’s Middags brengen we een bezoek aan Wieliczka waar de beroemde zoutmijnen gelegen zijn. De zoutmijn in het nabijgelegen Wieliczka is een van de oudste mijnen ter wereld die nog in werking is. Onder leiding van een gids maken we een wandeling door deze indrukwekkende mijnen. Diep onder de grond vinden we niet alleen de geschiedenis van de zoutwinning en oude werktuigen, maar ook onderaardse meren, standbeelden die zijn uitgehouwen in het rotsachtige zout en zelfs een immense kathedraal.

dindsdag 18 juli – Auschwitz-Birkenau
Vandaag maken we een excursie naar het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Vanaf 1942 werd dit een van de grootste vernietigingskampen voor Europese Joden. Als erkenning van het historische belang en als gedenkteken voor allen die daar leden en stierven, is het museum inmiddels opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Onder leiding van een gids bezoeken we het kamp. Tijdens uw bezoek aan het kamp zien we o.a. de verschillende barakken die als expositieruimte zijn ingericht en de verschrikkingen van de het kamp weergeven, een crematorium en officiersgebouwen. Na deze zeer indrukwekkende dag worden we weer teruggebracht naar Krakau.

woensdag 19 juli – Wroclaw – Dresden
Na het ontbijt is het tijd om de koffers in de bus te plaatsen en afscheid te nemen van Krakau. Vanaf Krakau vertrekken we naar Wroclaw. In Wroclaw worden we begroet door een lokale gids en gaan we de stad verkennen. Wroclaw is verdeeld in 12 eilandjes door de rivier de Oder, die met elkaar verbonden worden door 112 bruggen. Liefkozend wordt de stad om deze reden ook wel het “Venetië van Polen” genoemd. Rondom het prachtige centrale marktplein vinden we veel kleurrijke gebouwen, zoals het gotische raadhuis, diverse restaurants, terrasjes en winkels. Op het kathedraaleiland Ostrow Tumski lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Na het bezoek aan Wroclaw gaan we verder naar Duitsland om in Dresden te overnachten.

donderdag 20 juli – Dresden – thuisreis
De laatste dag van de reis is aangebroken. Indien mogelijk maken we nog een korte rondrit door Dresden. Ondanks de hevige bombardementen in de Tweede Wereldoorlog zijn veel mooie gebouwen behouden gebleven of weer in originele staat herbouwd.  Bezienswaardigheden in Dresden zijn onder andere het Semper Operahaus en de barokke vesting Zwinger. Aansluitend is het tijd voor het laatste deel van onze reis. Vanaf Zuid-Duitsland rijden we over de Duitse snelwegen terug naar Nederland. Onderweg is er nog een afscheidsdiner voordat we u huiswaarts brengen.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.649,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 9 hotelovernachtingen
 • verzorging op basis van halfpension (vanaf diner dag 1 t/m afscheidsmaaltijd)
 • cruise over de Moldau inclusief een diner in buffetvorm op donderdag 13 juli
 • koffie/thee en cake na morgendienst op de zondagen
 • lunch op zondag
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • afscheidslunch of afscheidsdiner

gidsen

 • begeleiding van een lokale, Nederlandssprekende gids in Praag (hele dag)
 • begeleiding van een lokale, Nederlandssprekende gids in Krakau (halve dag)
 • begeleiding van een lokale, Nederlandssprekende gids in Wroclaw (halve dag)
 • bezoek aan Theresienstadt onder leiding van een lokale Engelssprekende gids
 • bezoek aan de Wieliczka Zoutmijnen onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids
 • bezoek aan Auschwitz – Birkenau onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids inclusief headsets

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 279,- (4x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotels
1 overnachting heenreis overnachtingshotel
2 overnachtingen in 4*  NH hotel Praag in Praag (met prachtig uitzicht op Praag)
5 overnachtingen in 3* hotel Wyspianski i in Krakau (5 minuten lopen van centrale marktplein)
1 overnachting in 4* hotel Intercity in Dresden

serviceroute (één doorlopende route)
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.