wintersfeerreis Lechdal / Tirol – Oostenrijk

De pracht van het winterlandschap van het Lechdal is echt overweldigend. Het Lechdal kenmerkt zich door nog echte ongerepte natuur in één van de mooiste landschappen van Tirol. Vanuit het Lechdal dat centraal gelegen is op de grens van Oostenrijk en Duitsland maken we prachtige excursies door het besneeuwde landschap waar het programma bestaat uit een mix van natuur, cultuur en een bezoek aan ‘koninklijk’ Lech.

Reisinformatie

8-daagse wintersfeerreis Lechdal / Tirol – Oostenrijk

vrijdag 15 februari t/m vrijdag 22 februari

chauffeur:Snelle Vliet chauffeur Hermen den Ouden

het gehele hotel is momenteel voor Burgtours gereserveerd

ga naar het inschrijfformulier

vrijdag 15 februari – heenreis – aankomst hotel
In een comfortabel tempo rijden we, onderbroken door een lunch, naar ons hotel in Stanzach, waar we voor het (late) diner arriveren.

zaterdag 16 februari – Lechdal – Elbigenalp
Vandaag gaan we eerst wat acclimatiseren en op het gemak ontbijten. Daarna maken we een mooie tocht door het besneeuwde Lechdal en brengen een bezoek aan Elbigenalp waar we heerlijk kunnen wandelen en een bezoek kunnen brengen aan de houtsnijschool. Bij voldoende animo kan een arresleetocht georganiseerd worden (excl.).

zondag 17 februari – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 18 februari – Innsbruck en Seefeld
Vandaag rijden we naar  Innsbruck, de hoofdstad van Tirol met de uit de 18e eeuw stammende Hofburg die samen met de Wiener Hofburg en Slot Schönbrunn tot de belangrijkste culturele gebouwen van Oostenrijk hoort. De tijd van de spannende Middeleeuwen vormt het heden in de 800 jaar oude binnenstad van Innsbruck. Bezienswaardigheden vertellen van een bewogen geschiedenis van de stad: bijvoorbeeld het Gouden Dak en de pronkkerker van keizer Maximiliaan I, de keizerlijke Hofburg  en Schloss Ambras. Vanaf de stadstoren waarschuwde tot in de 20e eeuw een wachter voor grote branden, onweer en vijanden. Innsbruck verwelkomt ook de toekomst: met moderne architectonische highlights. Een mooi voorbeeld: de licht gebogen witte stations van de Hungerburgbaan. Verder is het heerlijk wandelen door de Maria Theresiastrasse. ‘s Middags rijden we naar de bekende wintersportplaats Seefeld. Prachtig gelegen op een hoogteplateau op 1.200 meter, met het beroemde kerkje dat op vele foto’s en puzzels staat afgebeeld.

dinsdag 19 februari – Reutte, de poort van Tirol
Burgruïne Ehrenberg (met een geweldig uitzicht over het Lechdal) is één van de belangrijkste burchten uit het Alpengebied op 1.100 meter. Het bestaat uit diverse ruines en een oude vesting waarin een interessant museum  is gevestigd. De Highlinebrug (179 mtr lang) in Reutte is de langste voetgangersbrug in de Alpen en overspant op een hoogte van 113 meter het dal met  Fernpassstraße. En vormt tevens de verbinding tussen twee kastelen: Burg Ehrenberg en Fort Claudia. De kastelen zijn eventueel ook met de eigen bus bereikbaar. We bezoeken aldaar ook het boeiende museum dat u meeneemt naar de tijd van de ridders.

woensdag 20 februari – Langs de Königsschlösser en de Alpenmeren
Wereldberoemd van de kalenders en de puzzels zijn de kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau. Tijdens de panoramatocht die we vandaag maken kunt u deze kastelen zelf op de foto zetten. We komen ook door de gezellige stad Füssen met de vele barokke huizen en toeren door het Alpenland langs de Forgensee en de Weissensee om via het Engetal en het Tannheimerdal met de Haldensee weer naar het Lechdal terug te rijden.

donderdag 21 februari – Fernpass – Landeck – Lech
Via een prachtige tocht via de Fernpass en Landeck rijden we met de bus omhoog naar de Arlberg en komen langs metershoge sneeuwmuren. We wanen ons in een echt winterlandschap met allemaal bergen van boven de 2.000 mtr. We passeren St. Anton en bezoeken Lech waar de koninklijke familie hun vakanties doorbrengt.

vrijdag 22 februari – thuisreis
Na het ontbijt vertrekken we uit Stanzach. Onderbroken door een warme lunch, rijden we terug naar Nederland waar we in de vroege avond aankomen op onze uitstapplaatsen.

Afhankelijk van weer / sneeuw kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.

deelnameprijs
deze bedraagt € 799,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 7 overnachtingen in 3*+ hotel
 • lunch tijdens heenreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • lunch op zondag
 • koffie en cake na morgendienst op zondag
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • warme afscheidslunch

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 85,- (5x beschikbaar)
 • toeslag 2p suite € 100,- p.p. (4 suites beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 3,50 per factuur

hotel
Het hotel Föhrenhof staat aan de rand van het dorp Stanzach, met een schitterend uitzicht over het Lechdal en direct aan de wandelpaden en langlaufloipen gelegen. Dit sfeervolle hotel beschikt over een receptie, lounge met gezellige zitjes rondom een open haard, restaurant, bar, zonneterras en wellness. Uw kamer is met balkon of terras, wifi, radio, koelkast, safe en is per lift bereikbaar. Tegen meerprijs zijn er ook suites te boeken.

opstaproute
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.